در سال ۱۴۰۰ اتفاقات گوناگونی برای وزنهبرداری رخ داد که بهترین اتفاق، کسب مدال نقره المپیک توسط علی داودی و بدترین آن بلاتکلیفی عجیب فدراسیون بود.
به گزارش ایسنا، فدراسیون وزنه برداری سال پر ماجرایی را پشت سر گذاشت و حواشی بیشتر از قبل، پیرامون این فدراسیون دیده میشد. حتی انتقادات نسبت به عملکرد فدراسیون در سال ۱۴۰۰ به مراتب بیشتر از سالهای گذشته بود. اکنون به مرور مهمترین اتفاقاتی میپردازیم که وزنهبرداری را در لیست فدراسیون های پرحاشیه قرار داده است:
*بلاتکلیفی سهمیه های وزنه برداری تا دقیقه ۹۰
در حالی که وزنه برداری ایران تا دقیقه آخر درگیر کسب سهمیه المپیک بود، وزنهبرداران کشورهای دیگر به مراتب وضعیت بهتری داشتند و با توجه به رنکینگ فدراسیون جهانی، مشخص بود کدام یک از ورزشکاران آنها سهمیه المپیک می گیرد. سهراب مرادی و کیانوش رستمی تا دقیقه ۹۰ برای کسب سهمیه المپیک تلاش کردند و در نهایت هم هیچ کدام نتوانستند راهی المپیک شوند. علی داودی در فوق سنگین و علی هاشمی در ۱۰۹ کیلوگرم راهی المپیک توکیو شدند. ایران با توجه به تعداد دوپینگ هایی که از سال ۲۰۰۸ تا المپیک توکیو داشت، تنها دو سهمیه می توانست در بخش مردان و دو سهمیه در بخش زنان داشته باشد. اعزام علی داودی از ابتدا مشخص بود و اما تمام تلاش این بود که ایران در دسته ۹۶ کیلوگرم هم نماینده داشته باشد و حتی در این میان، وزنه برداران دیگر ایران که می توانستند، مجوز حضور در المپیک را بگیرند نیز حذف شدند تا مرادی و رستمی سهمیه بگیرند اما در نهایت چنین اتفاقی رخ نداد. در این میان ابهامی به وجود آمد مبنی براینکه اگر فدراسیون نام سهراب مرادی را ارسال می کرد، او می توانست به سهمیه برسد اما به هر حال این اتفاق رخ نداد و هاشمی و داودی راهی بازیهای المپیک توکیو شدند.
*سهمیه تاریخی که به آسانی از دست رفت
البته فدراسیون یک سهمیه تاریخی به دست آورد که به راحتی هم آن را از دست داد. پریسا جهانفکریان در دسته فوق سنگین زنان صاحب سهمیه شد اما نکتهاین بود که او از مدتی قبل با فدراسیون دچار مشکل شده بود و از آن جا که به مسابقات گزینشی المپیک اعزام نشده بود، تصمیم گرفت عمل جراحی دست انجام دهد. وضعیت دست او به گونهای بود که نمی توانست وزنه بزند به همین دلیل هم کمیته ملی المپیک اعلام کرد نمی تواند، سلامتی او را به خطر بیندازد از این رو به بازیهای المپیک توکیو اعزام نمیشود و این سهمیه به یک کشور دیگر رسید. البته آن موقع هم انتقادات زیادی به فدراسیون وارد شد که چرا پیش بینی نکرده که ممکن است در حذف و اضافه وزنه برداران، جهانفکریان صاحب سهمیه شود و او را به حال خود رها کرده و این را گوشزد نکرده اند که جهانفکریان پس از تعیین تکلیف سهمیه ها به مداوای دست خود بپردازد تا به راحتی این سهمیه از دست نرود.
*مدال نجات بخش علی داودی
در المپیک توکیو، علی هاشمی که برای کسب مدال برنز رقابت داشت، اوت کرد و نتوانست در حرکت دوضرب وزنه های خود را بزند. علی داودی طبق انتظار در دسته فوق سنگین توانست مدال نقره بگیرد و پس از تالاخادزه وزنه بردار مطرح گرجستان، در رده دوم قرار گرفت. علی مرادی رییس فدراسیون وزنه برداری بعد از المپیک از عملکرد فدراسیون تعریف زیادی کرد، این در حالی بود که همه این انتقاد را داشتند که چرا کسب سهمیه المپیک در رشته وزنه برداری باید تا دقایق پایانی نامشخص باشد و مهمتر از آن چرا دو مدال طلای المپیک ریو اکنون به یک مدال نقره تبدیل شده است.
البته علی مرادی برای همین مدال نقره که او را از انتقادات بیشتر نجات داد، ۵۴ میلیون پاداش در نظر گرفته بود و پس از انتقاد رسانهها مبلغ پاداش کمی را افزایش داد.
*کیفیت ضعیف اردوی تیم ملی
مهمترین رویداد بعد از المپیک برای فدراسیون وزنهبرداری، مسابقات قهرمانی بزرگسالان جهان بود که در کشور ازبکستان برگزار شد. حضور تیم ایران در این مسابقات با حاشیه های فراوانی همراه بود چرا که فدراسیون نتوانسته بود از لحاظ مالی آورده ای داشته باشد و اردوی تیم ملی در بدترین شرایط برگزار شد. به گونهای که خود وزنه برداران از جیب هزینه کردند تا مواد غذایی مورد نیاز خود را تهیه کنند. آنطور که وزنهبرداران انتقاد میکردند حتی آب معدنی هم در اردوی تیم ملی موجود نبود. البته باز هم انتقادات زیادی به علی مرادی وارد شد که چگونه یک رییس فدراسیون توانایی خریدن حتی آب معدنی هم نداشته است و چرا باید خود ورزشکار از جیب هزینه کند. این انتقادات زمانی بیشتر شد که قبل از مسابقات ازبکستان، تیم ملی نوجوانان به مسابقات قهرمانی جهان در عربستان اعزام شد و همراهان زیادی با تیم رفتند و بالاخره فدراسیون باید پیشبینی هزینه بالا در ازبکستان را می کرد و در اعزام نفرات به عربستان، مدیریت بیشتری به خرج می داد تا وزنهبرداران بزرگسال این چنین تحت فشار قرار نگیرند. در نهایت هم تیم اعزام شد که دو طلا، سه نقره و سه برنز گرفت و در رده بندی تیمی هم دوم شد.
*مثبت شدن تست دوپینگ یک نوجوان
یکی دیگر از اتفاقات بد برای فدراسیون وزنه برداری، مثبت شدن تست دوپینگ یکی از وزنه برداران بود. نکته این است که این فرد در رده نوجوانان قرار دارد و در مسابقات قهرمانی جهان عربستان با اختلاف نسبت به رقبا، مدال طلا گرفته بود. مثبت شدن این تست دوپینگ ایجاد نگرانی زیادی در وزنه برداران بزرگسال کرد چرا که فدراسیون جهانی برای جلوگیری از حذف این رشته از المپیک ۲۰۲۴ پاریس اعلام کرده هر کشوری سه نمونه دوپینگ داشته باشد، از بازی ها کنار گذاشته میشود. وزنهبرداران بزرگسال بسیار نگران هستند که مبادا بر اثر مثبت شدن تست های دوپینگ حضور در المپیک ۲۰۲۴ پاریس را از دست بدهند.
*اختلاف سهراب مرادی با فدراسیون
یکی دیگر از اتفاقات حاشیه ساز در وزنه برداری، اختلاف سهراب مرادی با فدراسیون بود. سهراب مرادی پس از بازیهای المپیک توکیو دیگر در اردوی تیم ملی شرکت نکرد و فدراسیون وزنه برداری هم او و کیانوش رستمی را از حضور در مسابقات قهرمانی جهان حذف کرد. فدراسیون برای حل اختلاف خود با سهراب مرادی قدم جلو نگذاشت و تصمیم گرفت که روند کنار گذاشتن او و کیانوش را در صورت شرکت نکردن در اردوها در پیش بگیرد.
*سال خوش برای داودی و معتمدی
علی داودی توانست مدال با ارزشی را به دست آورد و نام خود را در تاریخ بازی های المپیک ثبت کند. رسول معتمدی ۲۳ ساله که میتواند از امیدهای ایران برای کسب مدال طلا در المپیک ۲۰۲۴ پاریس باشد نیز سال موفقی را پشت سر گذاشت. معتمدی در دو مسابقهای که شرکت کرد، موفق به کسب مدال طلا شد و ابتدا در مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا حاضر شد که با شکست دادن فارس قطری توانست نام خود را بر سر زبانها بیندازد. معتمدی در مسابقات قهرمانی جهان هم مدال طلا گرفت تا موفقیت خود را تکمیل کند. اتفاق خیلی خوشایند دیگری که برای این وزنهبردار رخ داد، این بود که وزن او یعنی ۱۰۲ کیلوگرم برای حضور در المپیک پاریس تایید شد و به این ترتیب این وزنهبردار دیگر نیازی به تغییر وزن دارد و می تواند از الان خودش را برای حضور در المپیک ۲۰۲۴ آماده کند.
*رفت و برگشت علی مرادی
علی مرادی در اواخر آذر نامه بازنشستگی خودش را دریافت کرد که در آن اعلام شده بود که از اول دی بازنشسته می شود. او در ابتدا، بیانیهای صادر و عنوان کرد که از قانون تبعیت میکند و با وزنهبرداری خداحافظی کرد اما هنوز چند روزی از این خداحافظی نگذشته بود که اعلام کرد که بازنشسته نیست و می خواهد به کارش تا پایان دوره ریاستش ادامه دهد. مرادی بازنشسته بودن خود را نپذیرفت. در این شرایط فدراسیون وزنه برداری اعلام کرد وزارت ورزش امور کارها را به داود باقری نایب رییس فدراسیون سپرده است. در این میان باقری هم به وزارت ورزش نامه استعفا نوشت اما سپس دوباره به فدراسیون برگشت. در شرایطی که همه خواهان تعیین تکلیف سرپرست بودند ناگهان وزیر اعلام کرد تا ابلاغ نامه رسمی بازنشستگی علی مرادی، او همچنان رییس است و این مسئله باعث شد مرادی دوباره به فدراسیون برگردد.
*انتخابات وزنه برداری باطل شد
انتخابات فدراسیون وزنهبرداری تیرماه سال ۹۸ برگزار شد و علی مرادی با ۲۲ رای به عنوان رییس فدراسیون انتخاب شد. پس از انتخابات حرف و حدیثهایی درباره قانونی بودن رایگیری مطرح شد چرا که به دلیل غیبت رییس هیات آذربایجان شرقی، تعداد اعضای مجمع ۴۳ نفر بودند و طبق قانون لازم بود که فرد پیروز نصف به علاوه یک رای از آرای مجمع را به دست بیاورد.
این مسئله اعتراض دیگر کاندیداها را به همراه داشت. آنها معتقد بودند علی مرادی برای پیروزی باید یک رای دیگر کسب میکرد و چون این اتفاق رخ نداده بود، انتخابات باید به دور دوم کشیده میشد.
سجاد انوشیروانی یکی از این کاندیداها که در مجمع آن زمان ۱۱ رای کسب کرده بود، به دیوان عدالت اداری شکایت و ابطال انتخابات را خواستار شد. اکنون و بر اساس رای دیوان عدالت اداری، انتخابات ۱۶ تیر ماه ۱۳۹۸ ابطال شده است.
*مهمترین رویدادهای وزنه برداری
بازی های کشورهای اسلامی، بازیهای آسیایی و قهرمانی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان مهمترین رویدادهای پیش روی این رشته در سال ۱۴۰۱ هستند. همچنین این رشته انتخابات فدراسیون جهانی را در پیش دارد که ایران باید از فرصت موجود استفاده کند و کرسی مهمی بگیرد.
انتهای پیام