سفرهای جادهای مردم در هفته گذشته افزایش نسبی داشت اما استانهای شمالی مثل همیشه رتبه نخست را به عنوان استان میزبان مسافران نداشت.
به گزارش ایسنا، بر اساس آمار سامانههای حمل و نقل هوشمند مرکز مدیریت راههای کشور یک میلیون و ۶۶۹ هزار و ۳۲۴ وسیله نقلیه مختلف در بازه زمانی ۲۷ خرداد ماه تا دوم تیر در محورهای مواصلاتی کشور تردد داشتهاند که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۶ درصد و نسبت به هفته قبل از این بررسی چهار درصد افزایش را تجربه کرده است.
اطلاعات پلاکهای ثبت شده در دوربینهای پلاکخوان در بازه زمانی مذکور نشان میدهد که بیش از ۹ میلیون و ۴۶۲ هزار پلاک خودرو با ترکیب مبدا استانهای مختلف در محورهای برونشهری مشاهده شدند. در این میان خودروهای تهران و البرز با حدود ۲۵ درصد بیشترین سهم را در این ترددها داشته و پس از آن خودورهایی با پلاک استانهای مازندران، فارس، خراسان رضوی و اصفهان در رتبههای بعدی قرار دارند.
همچنین بر اساس نقشه تخلیه و انباشت خودروهای بومی استانهای مختلف در روزهای مذکور (۲۷ خرداد تا دوم تیر)، برخی از استانها با کاهش تردد و برخی دیگر با افزایش این آمار مواجه شدند. در این نقشه تهران مانند همیشه آبی رنگ شد و بیشترین آمار تخلیه خودرو را به خود اختصاص داد پس از تهران بیشترین خودروها از قزوین، آذربایجان شرقی و کرمانشاه تخلیه شد. اما مقصد این مسافران استانهای شمالی نبود و اتفاقا نقشه تخلیه و انباشت خودرو، نشان میدهد که در هفته گذشته گیلان و مازندران میزبانِ مهمانان بسیار کمتری نسبت به هفتهها و ماههای قبل بودند.
آمارهای مرتبط با ترددهای بین استانی نشان میدهد سیستان و بلوچستان، کردستان، خوزستان و کرمانشاه با منفی چهار درصد، منفی چهار درصد، منفی سه درصد و منفی سه درصد، بیشترین کاهش سفرهای جادهای را نسبت به هفته قبل از این بررسی تجربه کردند. اما استانهای اردبیل، مرکزی گیلان و قم به ترتیب با رشد هشت درصد، هشت درصدی، هفت درصدی و هفت درصدی مواجه شدند.
اما همین آمار در قیاس با هفته مشابه سال گذشته افزایش نسبتا چشمگیر سفرهای جادهای را تقریبا در همه استانها نشان میدهد. در این میان تنها آذربایجان غربی با کاهش هشت درصدی سفرهای جادهای مواجه شد و خوزستان، هرمزگان، کرمان و ایلام با ۴۴ درصد، ۴۴ درصد، ۳۳ درصد و ۳۱ درصد افزایش، بیشترین رشد را نسبت به هفته مشابه سال گذشته تجربه کردند.
انتهای پیام