کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس در جلسه مجازی که روز چهارشنبه برگزار شد و کمتر از نیم ساعت طول کشید، ادامه سیاست تولید فعلی این گروه را توصیه کرد.
به گزارش ایسنا، به این ترتیب، کاهش هدف تولید اوپک پلاس به میزان دو میلیون بشکه در روز که نوامبر گذشته تصویب شده بود، همچنان ادامه پیدا خواهد کرد.
به گفته منابع آگاه در اوپک پلاس، اعضای کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس در جلسه مجازی که کمتر از ۳۰ دقیقه طول کشید، دیدار کرده و بر پایبندی خود به توافق اوپک پلاس که تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت، تاکید کردند.
یک منبع آگاه گفت: پیام این بود که اوپک پلاس تا پایان توافق، به این روند ادامه میدهد. به گفته منابع دیگر اوپک پلاس، وزیران این گروه درباره چشم انداز تقاضای چین و عرضه روسیه گفتوگو نکردند. صادرات فرآوردههای نفتی روسیه از پنجم فوریه هدف تحریم اتحادیه اروپا و مکانیزم سقف قیمت گروه ۷ قرار می گیرد.
الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه که نماینده این کشور در اوپک پلاس است، پس از نشست آنلاین اوپک پلاس، به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: همه موافق هستند که وضعیت در بازار کاملا باثبات است. البته ما شاهد موارد زیادی از ابهامات از تورم و نرخ بهره گرفته، تا تقاضای چین، هستیم.
نواک اظهار کرد: وضعیت تولید و صادرات نفت روسیه با وجود تحریمها و مکانیزم سقف قیمت غربی، ثبات دارد اما درباره حجم تولید و صادرات، توضیحی نداد. روسیه دومین صادرکننده بزرگ نفت در جهان است و سال میلادی گذشته، ۵۳۵ میلیون تن معادل ۱۰.۷ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که بالاتر از ۵۲۴ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ بود.
قیمت نفت، در آغاز سال ۲۰۲۳، شروع متلاطمی داشت و این امر، باعث شد اوپک و متحدانش با وجود پیش بینیهایی که بانکهای سرمایهگذاری وال استریت و شرکتهای بازرگانی نظیر گلدمن ساکس و ترافیگورا از افزایش قیمت نفت در سال میلادی جاری داشته اند، محتاط بمانند.
توصیه کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس برای ادامه سیاست فعلی تولید، از قبل پیش بینی شده بود و باعث شد قیمتهای نفت واکنش چندانی به این خبر نشان ندهند. نفت برنت تغییر اندکی داشت و حدود ۸۵ دلار در هر بشکه معامله شد.
تصمیم چین برای حذف محدودیتهای کووید پس از سه سال اجرای قرنطینههای سفت و سخت، باعث بهبود سفر، تقویت سفرهای هوایی داخلی به میزان ۸۰ درصد و سرازیر شدن گردشگران به مقصدهای گردشگری محبوب شده است. همزمان، عرضه جهانی نفت با متاثر شدن صادرات روسیه از تحریمها، دچار محدودیت خواهد شد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، گابریل ام باگا اوبیانگ لیما، وزیر نفت گینه استوایی که امسال رئیس اوپک است، هفته گذشته اظهار کرده بود: در مقطع فعلی باید درباره هر گونه تصمیمی بسیار محتاط باشیم. روشن است که بازگشایی چین و همزمان جنگ روسیه و اوکراین، دو عامل مهم هستند. هیثم الغیص، دبیرکل اوپک در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گفته بود نسبت به اقتصاد جهانی، خوش بینی محتاطانهای دارد.
انتهای پیام