شرکتهای انرژی آمریکایی تلاش خواهند کرد دولت بایدن را متقاعد کنند صادرات سوخت را برای مبارزه با قیمتهای سرسام آور بنزین، ممنوع نکند.
به گزارش ایسنا، کاخ سفید خواستار برگزاری نشست فوق العاده با مدیران شرکتهای پالایش بزرگ آمریکا به منظور بحث درباره راههای پایین آوردن قیمتهای سرسامآور بنزین در جایگاههای سوخت شده که تورم را به بالاترین رکورد در ۴۰ سال اخیر رسانده است. این دیدار پس از دو هفته درگیری لفظی بین رئیس جمهور آمریکا و این شرکتها بر سر مقصر اصلی افزایش قیمتهای سوخت، برگزار می شود.
در هفتههای منتهی به این دیدار، مقامات کاخ سفید به شرکتهای پالایش اعلام کردند در حال بررسی ممنوعیت محدود یا کامل صادرات سوخت برای کمک به پایین آوردن قیمت داخلی بنزین و دیزل هستند.
جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی آمریکا روز چهارشنبه در کاخ سفید اعلام کرد: مقامات دولتی سوال خواهند کرد چرا قیمت بنزین به موازات قیمت نفت کاهش پیدا نمی کند.
گرانهولم درباره نگرانی صنعت پالایش از ممنوعیت احتمالی صادرات سوخت، گفت: بایدن تمایلی به کنار گذاشتن این گزینهها از روی میز ندارد اما مایلیم که به این نگرانیها گوش کنیم.
آمریکا بزرگترین صادرکننده فرآوردههای پالایشی است و اخیرا شش میلیون بشکه فرآوردههای پالایشی شامل بنزین و دیزل صادر کرده است. محدود کردن صادرات می تواند بازار آمریکا را موقتا از عرضه فراوان اشباع کرده و قیمتها را پایین بیاورد اما شرکتهای پالایش نفت با کاهش تولید، به این وضعیت واکنش نشان خواهند داد.
مدیران شرکتهای بزرگ انرژی میخواهند بایدن را قانع کنند که ممنوعیت صادرات، همپیمانان آمریکا را خشمگین خواهد کرد و به کاهش تولید پالایشگاهها منجر میشود زیرا این شرکتها دسترسی به بازارهای جهانی مهم را از دست میدهند.
مکزیک، کانادا و ژاپن در میان خریداران بزرگ فرآوردههای پالایشی آمریکا هستند و اروپا هم خرید در هفتههای اخیر را افزایش داده تا از دست رفتن عرضه روسیه را جبران کند.
شرکتهای انرژی آمریکایی برای پایین بردن قیمتها، گزینههای محبوب خود مانند فناوری جدید سوخت تجدیدپذیر و تسهیل مقررات حمل را پیشنهاد خواهند کرد.
بایدن روز چهارشنبه از کنگره خواست تعلیق سه ماهه مالیات بنزین فدرال را تصویب کند تا به مبارزه با قیمتهای بالای بنزین در جایگاههای سوخت کمک کرده و از فشار روی مصرف کنندگان آمریکایی اندکی بکاهد.
بر اساس گزارش رویترز، آمریکا در سال ۲۰۱۵ ممنوعیت ۴۰ ساله صادرات نفت خام را که برای کمک به وابستگی کمتر به نفت خاورمیانه حفظ کرده بود، لغو کرد. این کشور در دو سال گذشته به صادرکننده بزرگ نفت خام و فرآوردههای نفتی تبدیل شده و در زمره بازیگران مهم در بازارهای انرژی جهانی قرار گرفته است.
انتهای پیام