چیا، از جمله دانههایی است که خاصیت لاغری و جوانسازی آن باعث شهرت و مصرف آن بهصورت نوشیدنیهای مختلف شده است. خاستگاه این گیاه آمریکای مرکزی و مکزیک است که به علت خواص بیشمار آن به کشورهای گوناگونی در سراسر جهان صادر میشود. دانههای چیا زمانی که در معرض مایعات قرار بگیرند از خود لعاب و ماده ژلهای ترشح میکنند که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. فیبر، منیزیم، کلسیم، ویتامین ب۳، مس، نشاسته، پروتئین و سایر مواد مغذی را بهراحتی میتوان در دانههای چیا پیدا کرد.
در این قسمت از مجله تایمز سعی داریم تا اطلاعات مفیدی را در رابطه با دانههای گیاه چیا، خواص و طرز تهیه شربت دانه چیا بررسی کنیم. با مطالعه مطالب پیش رو و در نظر گرفتن فوت و فنهای مربوط به طرز تهیه شربت چیا میتوانید بهراحتی در منزل این نوشیدنی ضد عطش و ضد چاقی را تهیه و نوش جان کنید.
دانه چیا چه خواصی دارد؟
مواد مغذی، اسیدهای چرب، کالری پایین، فیبر و نشاسته موجود در دانههای چیا سبب میشود تا شما قادر به کنترل برخی بیماریها و جلوگیری از بعضی اختلالات باشید؛ مانند:
- سلامت سیستم عصبی
- تقویت سیستم ایمنی
- ضد چاقی
- جلوگیری از تومورزایی
- ضد سرطان
- کنترل قند خون
- کنترل فشارخون
- رفع بیخوابی
- ضد التهاب
- جوانسازی و کلاژنسازی
- جلوگیری از سکته قلبی
- سلامت پوست و مو
- جلوگیری از بیماری سرخرگ کرونری
- تقویت استخوانها و دندانها
- رژیم فاقد گلوتن (مناسب افرادی که به گلوتن حساسیت دارند)
- افزایش انرژی
دقت داشته باشید که به هنگام مصرف داروهای ضدانعقاد مانند وارفارین یا داروهای کنترلکننده فشارخون باید جوانب احتیاط را برای مصرف دانه چیا در نظر بگیرید.
طرز تهیه شربت دانه چیا با لیمو
آمادهسازی شربت دانه چیا مشابه طرز تهیه شربت خاکشیر یا تخم شربتی است. برای آماده کردن این شربت برای ۲ تا ۴ نفر باید مواد اولیه زیر را آماده کرده و مطابق دستور پیش رفت.
مواد لازم:
دانه چیا | ۴ قاشق غذاخوری |
آب خنک | ۳ لیوان |
آب ولرم | ۱ لیوان |
عسل | ۴ قاشق غذاخوری |
لیمو تازه | ۴ برش نازک |
برگ نعنا | یک فنجان |
دستور تهیه شربت دانه چیا با لیمو
- در گام نخست دانه چیا را به مدت ۳۰ دقیقه داخل آب ولرم بریزید تا لعابدار شود.
- عسل را داخل آب ریخته و خوب هم بزنید تا حل شود.
- لیمو و برگ نعنا را داخل ترکیب آب و عسل ریخته و ۱۰ دقیقه صبر کنید.
- دانههای چیا را بین لیوانها تقسیم کرده و از محتویات آب، عسل، لیمو و نعنا داخل آن بریزید. کار شما به اتمام رسید.
بیشتر بخوانید: پودینگ با دانه چیا
طرز تهیه شربت دانه چیا با آب نارگیل
این نوع شربت دانه چیا غلظت و طعم متفاوتتری در مقایسه با دستور قبلی دارد.
مواد لازم:
آب نارگیل | ۱ لیوان |
آب ولرم | ۱ لیوان |
آب خنک | ۲ لیوان |
دانه چیا | ۴ قاشق غذاخوری |
شکر | ۴ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه شربت دانه چیا با آب نارگیل
- مانند دستور قبلی دانههای چیا را برای تهیه شربت فراوری کنید.
- آب نارگیل را با آب خنک و شکر مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا دانههای شکر حل شوند.
- دانههای چیا را داخل لیوان ریخته و با ترکیب بهدستآمده مخلوط کنید. نوش جان.
طرز تهیه شربت دانه چیا با آب آلبالو
طعم و رنگ شربت دانه چیا و آب آلبالو یک ترکیب بهشتی و خوشمزه خواهد بود. برای تهیه این نوع شربت میتوانید از شربت آلبالو یا آب آلبالو استفاده کنید. درصورتیکه از شربت آلبالو برای تهیه شربت دانه چیا استفاده کردید از افزودن شکر یا هر نوع شیرینکننده دیگر خودداری کنید.
مواد لازم:
دانه چیا | ۴ قاشق غذاخوری |
آب خنک | ۳ لیوان |
آب ولرم | ۱ لیوان |
آب آلبالو | ۲ لیوان |
شکر | ۴ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه شربت دانه چیا با آب آلبالو
- پس از لعابدار شدن دانههای چیا باید برای تهیه شربت دانه چیا اقدام کنید.
- آب خنک و آب آلبالو را با هم ترکیب کنید. البته در صورت تمایل میتوانید آب خنک را حذف یا کمتر کنید. در عوض از همان مقدار آب آلبالو استفاده کنید.
- شکر را به ترکیب بهدستآمده اضافه کرده و خوب هم بزنید تا حل شود.
- دانههای چیا را با باقی مواد ترکیب کرده و با مقداری یخ نوش جان کنید.
اگر قصد دارید که از شربت آلبالو برای تهیه این نوع شربت چیا کمک بگیرید، پیشنهاد میکنیم مقاله چطور شربت آلبالو درست کنیم؟ را مطالعه کنید.
طرز تهیه شربت دانه چیا با گلاب و زعفران
این مدل از شربت دانه چیا شما را به یاد طرز تهیه شربت گلاب و زعفران با تخم شربتی خواهد انداخت. برای چشیدن طعمی متفاوت دستبهکار شوید.
مواد لازم:
دانه چیا | ۴ قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | ۲ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۴ قاشق غذاخوری |
آب ولرم | ۴ لیوان |
شکر یا عسل | ۴ قاشق غذاخوری |
یخ | به مقدار لازم |
دستور تهیه دانه چیا با گلاب و زعفران
- آب ولرم را به همراه شکر روی اجاق قرار دهید تا دانههای شکر خوب حل شوند.
- با گذشت ۲ تا ۳ دقیقه میتوانید زعفران دمکرده و گلاب را داخل محتویات قابلمه بریزید و ۳ دقیقه دیگر صبر کنید.
- شربت کمی غلیظ خواهد شد.
- زیر اجاق را خاموش کنید تا خنک شود.
- لیوانها را با دانه چیا و یخ پر کنید.
- ظرفیت باقیمانده لیوان را با شهد بهدستآمده پر کنید. تمام.
فوت و فنهای شربت دانه چیا
- امکان شیرین کردن شربت چیا با عسل، شیره، شکر سفید و شکر قهوهای وجود دارد.
- در صورت تمایل میتوانید از عرق بهارنارنج، کاسنی، شاتره، عرق بیدمشک یا سایر طعمدهندههای دیگر هم استفاده کنید.
- بهتر است دانههای چیا را حداقل ۳۰ دقیقه در آب ولرم و در محیط آشپزخانه بخیسانید.
- دستور تهیههایی که در این مقاله بررسی کردیم، از بهترین و متداولترین نمونهها هستند؛ اما شما میتوانید از ترکیب دانه چیا با هر شربت دیگری هم استفاده کنید.
کلام آخر
دانه چیا باتوجه به خاصیتهای فراوان و داشتن مواد مغذی میتواند انتخاب خوبی برای میان وعدهها باشد. همانطور که در مطالب ابتدایی مقاله به آن اشاره کردیم با مصرف دانه چیا میتوان بسیاری از بیماریها و اختلالات را کنترل یا درمان کرد. با بررسی ۴ طرز تهیه شربت دانه چیا و تمامی نکات طلایی آن شما قادر به تهیه این نوشیدنی خوشطعم در خانه خواهید بود. درصورتیکه این مقاله برایتان مفید بود لطفاً آن را برای دوستان خود نیز ارسال کنید تا از خاصیت این گیاه ارزشمند بهرهمند شوند.
سؤالات متداول
شربت دانه چیا را با چه طعمدهندههایی مصرف کنیم؟
شما میتوانید دانه چیا را با عرق کاسنی، شاتره، گلاب، بیدمشک، بهارنارنج یا هر آبمیوه دیگری مخلوط کرده و شربت دانه چیا بسازید.
برای شیرین کردن شربت دانه چیا از چه نوع شیرینکنندهای استفاده کنیم؟
انواع شربتهای میوهای، شکر سفید و قهوهای، عسل و شیره را میتوان برای شیرین کردن شربت دانه چیا استفاده کرد.
شربت دانه چیا دارای چه خواصی است؟
مصرف شربت دانه چیا میتواند به لاغری، کلاژنسازی، تقویت سیستم ایمنی، تقویت استخوانها، کنترل قند خون و فشارخون کمک کند.