امروز برخی افراد با تهیه پودر ماچا در خانه به عنوان راهی برای آرامش و فواید سلامتی فراوان استفاده میکنند. برای به اشتراک گذاشتن این چای ترمیم کننده فوقالعاده با شما، یک راهنمای آموزنده در مورد نحوه درست کردن یک فنجان کامل ماچا در خانه گردآوری کردهایم.
طرز تهیه پودر ماچا
- سایه زدن: در اوایل تا اواسط آوریل، برگهای چای که برای ماچا تعیین شدهاند کاملاً سایه میزنند.
- برداشت: در اوایل اردیبهشت، برگهای چای با دقت چیده میشوند.
- بخار پز: به محض چیدن برگها، فرآیند بخارپزی را طی میکنند تا از اکسیده شدن آنها جلوگیری شود و رنگ سبز، عطر و تغذیه طبیعی خود را حفظ کنند. تفاوت اصلی چای سبز ژاپنی با سایر چایها (چای سبز چینی، چای سیاه و غیره) این است که برگهای چای ژاپنی بخارپز میشوند.
- خنک کردن/خشک کردن: برگها از مراحل مختلف دستگاه هوا عبور داده میشوند تا خنک و خشک شوند.
- آسیاب کردن: برگهای چای به صورت پودر ریز آسیاب میشوند. به طور سنتی، آن را به صورت دستی روی یک آسیاب سنگی آسیاب میکنند، اما امروزه این کار با ماشینآلات انجام میشود.
تفاوت بین چای سبز ماچا و چای سبز معمولی
ماچا (تلفظ: “ma(t)-CHA” 抹茶) پودر چای سبز ریز آسیاب شده است. مزارع چای که برای ماچا در نظر گرفته شده اند، حدود ۲۰ روز قبل از برداشت کاملاً در سایه قرار میگیرند تا چای بدون قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید رشد کند. این امر باعث می شود هم اسید آمینه تیانین و هم آلکالوئید کافئین موجود در برگ چای افزایش یافته و طعم شیرین و عطر متمایزی را به همراه داشته باشد.
پودر ماچا برای سلامتی شما
این یک نیروگاه آنتی اکسیدانی است. آنتی اکسیدانها مواد مغذی و آنزیمهای جادویی هستند که مسئول جوانتر شدن پوست، تقویت حافظه و تمرکز، افزایش سطح انرژی، سوزاندن چربی و جلوگیری از تعدادی از بیماریهای تهدید کننده زندگی مانند سرطان هستند.
پودر ماچا به اندازه قهوه کافئین دارد، اما با سرعت کمتری جذب بدن میشود. یعنی ماچا عوارض جانبی کافئین کمتری دارد. اگر به دنبال نوشیدنی هستید که بتواند انرژی طولانیتری به شما بدهد، ماچا برای کسانی که میخواهند قهوه را ترک کنند، گزینه بسیار خوبی است.
دوام پودر ماچا
ماندگاری یک بسته باز نشده به نحوه بستهبندی آن بستگی دارد. به طور کلی پودر چای سبز با کیفیت بالا (باز نشده) تا ۶ ماه ماندگاری دارد. بهتر است ظرف ۲ تا ۳ هفته پس از باز کردن بسته مصرف شود. برای نگهداری، بسته را محکم ببندید و در یک قوطی دربسته نگهداری کنید. از نگهداری در نور مستقیم خورشید و مناطق با دما یا رطوبت بالا خودداری کنید. با نوشیدن بیشتر چای سبز ماچا یا درست کردن دسرهای خوشمزه میتوانید این کار را به راحتی انجام دهید! منبع