تبدیل ایران به هاب منطقهای دیتا چند سالی است که مطرح شده و تا به امروز اقدامات بسیاری جهت تحقق و پیشرفت آن انجام شده است؛ به گونه ای که اخیرا رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت از افزایش ۲۰ ترابیت بر ثانیه ظرفیت شبکه انتقال کشور بر اساس توان داخلی خبر داد.
به گزارش ایسنا، ایران به واسطه وضعیت جغرافیاییاش امکان تبدیل شدن به هاب ترانزیت دیتای منطقه را داراست. بنابراین بهطور قطع ترافیکی که از بستر ایران و از مسیر زمینی خاک سرزمین ما عبور میکند، کیفیت بهتری نسبت به مسیر دریا و اقیانوس دارد تا به اروپا و سایر کشورها برسد. بر این اساس استفاده از مزایای انتقال دیتا از خشکی به نفع کشور مهم بوده و در عین حال که نیاز کشور برای ارتباطات باکیفیت فراهم میشود، کیفیت این ارتباطات برای منطقه هم ارتقاء مییابد.
درحال حاضر پیشرفت در این زمینه همچنان ادامه دارد؛ بهگونهای که مدیر عامل پیشین شرکت ارتباطات زیرساخت کشور سال گذشته در این زمینه اعلام کرد با حضور مؤثر شرکت ارتباطات زیرساخت در عرصه بینالملل طی ۱۸ ماه گذشته، میزان ترانزیت داده از مسیر ایران عزیز اسلامی از ۱.۳ ترابیتبرثانیه به بیش از ۲.۹ ترابیتبرثانیه رسید و با تلاش شبانهروزی، ایران به هاب ترانزیت داده در منطقه تبدیل خواهد شد.
اما توجه به افزایش ترانزیت دیتا و تبدیل ایران به هاب ترانزیت دیتا محدود از سالهای گذشته مورد توجه قرار داشت به گونهای که مراسم رونمایی از نقشه راه ظرفیت ترانزیت بینالملل در راستای تبدیل شدن ایران به هاب ترانزیت دیتا در منطقه، دو سال گذشته در وزارت ارتباطات و فناوری اطاعات برگزار شد و گفته شد که سه هدف در پروژهای که رونمایی شد، دنبال میشود که در رسیدن ایران به هدف تبدیل شدن به هاب داده در منطقه کمک کننده خواهد بود و برای تحقق این هدف نیازمند کاهش مدت زمان بازیابی مسیرها و افزایش کیفیت ارائه سرویس هستیم؛ در کنار موارد گفته شده ظرفیت انتقال کشور و ظرفیت فروش ترانزیت داده بین الملل افزایش یافته است.
عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – هم چندی بعد از این موضوع اعلام کرد یکی از مسائل مغفول مانده در حوزه ارتباطات، استفاده بهینه از ظرفیت خدادادی کشورمان برای ترانزیت دیتاست. ترانزیت داده بین غرب و شرق دنیا از طریق خاک کشور ما مزیتهای ویژهای برای کشورهای همسایه دارد که مهمترین آنها کاهش زمان پینگ ۲۰ تا ۳۰ میلیثانیه ناشی از کوتاه شدن فاصله تا مراکز داده در اروپاست و همچنین امکان تعمیر و بازیابی خرابی مسیرهای فیبر در کوتاهترین زمان نسبت به مسیرهای دریایی مثل دریای عمان، خلیج عدن و کانال سوئز است.
بهعبارتی همه عوامل برای اینکه کشور ما به «هاب» منطقهای ترانزیت دیتا تبدیل شود، فراهم است و بدیهی است که باید از این ظرفیت استفاده شود؛ از ابتدای دولت سیزدهم ۴۰ درصد به ظرفیت ترانزیت ترافیکی کشور افزوده شده و آنگونه که وزیر ارتباطات و فناوری می گوید قرار است ظرفیت ترانزیت دیتای کشور تا پایان دولت به ۴ ترابیت برسد.
بیشتر بخوانید:
تا پایان امسال سرعت اینترنت خانگی در برخی مناطق ۸۰ برابر میشود
در همین راستا، محمد جعفرپور- مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت– در تازه ترین اظهار نظر، از تحقق ۴۰ درصدی افزایش ۲۰ ترابیت بر ثانیه ظرفیت شبکه انتقال کشور بر اساس توان داخلی خبر داد.
طبق گفته وی ظرفیت شبکه انتقال در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم، ۳۵.۸ ترابیت بر ثانیه بوده که تمام تجهیزات آن خارجی بود و در دولت سیزدهم، وزارت ارتباطات برنامهریزی کرد که تا پایان سال ۱۴۰۲ یعنی ظرف مدت ۳۶ ماه ظرفیت انتقال کشور را دو برابر کند که ۷۰ درصد از این افزایش با استفاده از تجهیزات بومی باشد. بنابراین برای نخستین بار قراردادی به ارزش ۷۰۰۰ میلیارد ریال که بزرگترین قرارداد بومیسازی شرکت ارتباطات زیرساخت و وزارت ارتباطات محسوب میشد، منعقد و قرار شد با استفاده از تجهیزات بومی، ۲۰ ترابیت بر ثانیه به ظرفیت شبکه انتقال کشور اضافه شود.
جعفرپور با بیان اینکه خرسندیم که اعلام کنیم حدود ۴۰ درصد از این بومیسازی محقق شده است، تصریح کرد: به عبارتی ظرفیت شبکه انتقال کشور ۷.۶ ترابیت بر ثانیه افزایش یافته که اخیرا در مراسم افتتاح پروژههای ارتباطی وزارت ارتباطات با حضور رئیس جمهوری افتتاح شد و در مدار قرار گرفت و هم اکنون به صورت عملیاتی در حال استفاده است.
انتهای پیام