به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تایمز، معمولاً اعتقاد بر این است که ایجاد یک عادت جدید سه هفته (۲۱ روز) طول میکشد، این بازه زمانی ممکن است بسته به عوامل مختلفی، متفاوت باشد.
با این وجود، تحقیقات جدیدی که در روزهای گذشته در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم (PNAS) منتشر شد، نشان داد که هیچ چارچوب زمانی مشخصی در ارتباط با شکلگیری عادت وجود ندارد.
محققان این مطالعه، برای تعیین مدت زمانی که معمولاً برای ایجاد یک عادت طول میکشد؛ از ابزارهای یادگیری استفاده کردند و مجموعه دادههای هزاران نفر را مورد بررسی قرار دادند.
آنها به طور خاص اطلاعاتی را در مورد بیش از ۳۰ هزار نفر از ورزشکاران و ۳۰۰۰ کارگر بیمارستانی که دستهای خود را در شیفتهای بیمارستان میشستند؛ جمعآوری کردند. پس از آن، آنها از یک روش استفاده کردند تا مدت زمانی را که طول میکشد تا آن رفتارها تبدیل به عادت شوند، تعیین کنند.
تیم تحقیقاتی دریافتند که به طور متوسط، عادت به یک برنامه ورزشی جدید ممکن است تا ۶ ماه طول بکشد اما برای کارکنان بیمارستانی که دستهای خود را میشستند، ایجاد این عادت تنها چند هفته طول کشید بنابراین محققان به این نتیجه رسیدند که هیچ چارچوب زمانی یکسانی برای ایجاد عادت وجود ندارد.
این مطالعه نشان داد که چارچوب زمانی ایجاد یک عادت در فرد به نوع عادتی که سعی در ایجاد آن دارد و محیط اطرافش بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر یک عادت چالشبرانگیزتر باشد، ممکن است به سطوح بالاتری از انگیزه و ثبات نیاز داشته باشد؛ اگر عادت جدید خیلی سخت باشد، ممکن است افراد در طول زمان بیشتری برای متعهد ماندن تلاش کنند. همچنین اگر فردی حمایتی قوی از جانب دوستان و خانواده خود نداشته باشد، این موضوع میتواند روند عادتسازی او را مختل کند.
به نقل از هلث، در ادامه چند اشتباه رایج آمده است که باعث میشود فرد نتواند به یک رفتار جدید و مثبت عادت کند:
- تعیین اهداف غیر واقعی: شروع با اهداف کوچکتر و دستیافتنی میتواند به شما کمک کند عادتهای جدید را به تدریج حفظ کنید.
- انتخاب عادتی که با یک ارزش اصلی مطابقت ندارد: برای اینکه عادت را رعایت کنید، باید با ارزشهای شخصی شما همسو باشد.
- عجله در یک عادت: به جای اینکه خود را برای شکست با یک جدول زمانی دشوار آماده کنید، روی گامهای کوچک و آهسته تمرکز کنید تا یک عادت پایدار ایجاد کنید.
- بیش از حد انتقادی بودن: برای اینکه بتوانید عادتهای جدید را خلق کنید باید نگرش مثبتی نسبت به خود داشته باشید و گفتوگوی درونی مثبتی با خود داشته باشید.
انتهای پیام/