رئیسجمهور کنیا، ویلیام سامویی روتو اظهار کرد که مشتاق افزایش حجم تجارت خود با ایران است همچنین ایران، به عنوان نقطه ورود کلیدی به کشورهای آسیای مرکزی عمل خواهد کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از سی ان ان، سفر رئیسی به آفریقا، اوگاندا و زیمبابوه، اولین سفر رئیسجمهوری ایران در بیش از یک دهه گذشته به آفریقا و نشان دهنده تلاشی برای تنوع بخشیدن به روابط اقتصادی در مواجهه با تحریمهای ایالاتمتحده است.
رئیسجمهور کنیا، ویلیام سامویی روتو، روز چهارشنبه گفت که وی با ابراهیم رئیسی، گفتوگوهای دوجانبه انجام داده که در آن ایران موافقت کرده است که فعالیتهای کنیا در زمینه تولید، سلامت و اقتصاد آبی را از طریق تحقیق و فناوری تقویت کند.
کنیا مشتاق افزایش حجم تجارت خود با ایران است و روتو گفت که دولت وی در حال همکاری نزدیک با تهران برای تسهیل صادرات بیشتر چای، گوشت و سایر محصولات کشاورزی به ایران است همچنین ایران، به عنوان نقطه ورود کلیدی به کشورهای آسیای مرکزی عمل خواهد کرد.
ویدئویی که ریاستجمهوری کنیا در شبکههای اجتماعی منتشر کرده است، نشان میدهد که رئیسی قبل از پیوستن به روتو و آغاز جلسه، توسط گارد افتخاری در کاخ ریاست جمهوری کنیا مورد استقبال قرار گرفت.
ایران پس از آن که دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۱۸ توافق هستهای را کنار گذاشت و تحریمها را مجددا اعمال کرد، ارتباطات دیپلماتیک خود را با کشورهای در حال توسعه جهان افزایش داده است.
رئیسی در ماه ژوئن از سه کشور آمریکای لاتین بازدید کرد تا از متحدان تحت تحریم آمریکا حمایت کند همچنین وزارت امور خارجه ایران روز شنبه اعلام کرد که تجارت ایران با کشورهای آفریقایی در سال جاری به بیش از دو میلیارد دلار افزایش مییابد.
وزارت امور خارجه کنیا روز سهشنبه اعلام کرد که سفر رئیسی به کنیا، قدرت اقتصادی شرق آفریقا، این فرصت را برای دو کشور فراهم میکند تا روابط دوجانبه خود را بهطور متقابل به نفع مردم دو کشور بررسی و تقویت کنند.
صدای آمریکا نوشت: ویلیام سامویی روتو با بیان اینکه کنیا در سه ماهه نخست امسال ۲۸.۴ میلیون دلار یا حدود چهار میلیارد شیلینگ چای به تهران صادر کرده است نسبت به مدت مشابه سال گذشته این میزان هشت برابر شده است.
روتو گفت که همکاری قدرتمندتر با ایران برای اقتصاد کنیا مهم و حجم تجارت بین کشورهایشان افزایش یافته است.
وی در ادامه افزود: کنیا با توجه به علاقه زیادی که ایران به ترویج نوآوریهای فناورانه و کارآفرینی در میان جوانان کنیایی دارد از طریق ترویج رشد استارتاپها و صنعت خلاق کنیا از طریق مرکز نوآوری و فناوری خانه ایران تشویق شد.
دو رهبر توافقنامههایی را برای افزایش همکاری در زمینه اطلاعات و فناوری، شیلات، بهداشت حیوانات، محصولات دامی و ترویج سرمایهگذاری امضا کردند که به گفته رئیسی نقطه عطفی در توسعه روابط ایران و کنیا خواهد بود.
وی بیان کرد: با گفتوگوها و تبادلاتی که با رئیسجمهور ایران داشتیم، عزم دو کشور را برای گسترش همکاریهای اقتصادی، تجاری، همکاریهای سیاسی، فرهنگی بین دو کشور ثبت کردیم. امیدوارم مقامات و مسئولان ذیربط در دو کشور تلاش زیادی کنند تا زمینه همکاریهای بیشتر دو کشور را فراهم کنند که میتواند به توسعه همکاریهای منطقهای نیز منجر شود.
با سفر رئیسی، ایران به چین، روسیه، آمریکا و دیگر کشورها در تلاش برای تقویت روابط دیپلماتیک و تجاری در قاره آفریقا میپیوندد.
انتهای پیام