فیلترهای سرامیکی ریخته گری

قهوه بهتر است یا چای؟

شاید بتوان گفت جنگ بین چای و قهوه، یکی از قدیمی‌ترین جنگ‌هایی است که در دنیا جریان دارد. برخی از فرهنگ‌های چای را نوشیدنی اصلی خود مي‌‌دانند و برخی دیگر قهوه را در رتبه اول قرار داده‌اند. بین این فرهنگ‌ها که آیا قهوه بهتر است یا چای، همیشه دعوا بوده است. ولی سؤال اصلی همچنان پابرجاست، چای بهتر است یا اینکه قهوه؟!

در این مقاله از مجله تایمز، می‌خواهیم یک‌بار برای همیشه به این جنگ بزرگ خاتمه دهیم. هر یک از ویژگی های قهوه و چای را در این مقاله در کنار هم مقایسه خواهیم کرد؛ هر دو این نوشیدنی‌ها را زیر ذره‌بین خواهیم برد و در نهایت راجع به اینکه کدام یک پیروز میدان خواهد شد، تصمیم‌گیری خواهیم کرد. تا پایان این نبرد، همراه ما باشید.

خوان اول؛ میزان کافئین

میزان کافئین قهوه و چای

اولین چیزی که در آن قهوه و چای را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد، میزان کافئین آن‌ها است. میزان کافئین موجود در قهوه و همچنین میزان کافئین چای می‌تواند به عوامل بسیاری بستگی داشته باشد؛ روش دم‌آوری، مدت‌زمان دم‌آوری. همچنین اندازه‌ ظرفی که چای در آن سرو می‌شود، همگی می‌توانند در میزان کافئین این دو نوشیدنی تأثیرگذار باشند. برای مثال میزان کافئین قهوه ترک با اسپرسو متفاوت است. حال که حرفش شده، بد نیست که در بلاگ تایمز، نگاهی به طرز تهیه قهوه ترک نیز داشته باشید.

فارغ از تمام این موارد، به‌طورکلی می‌توان گفت که میزان کافئین موجود در قهوه، تقریباً ۲ برابر چای است. یک فنجان ۲۴۰ میلی‌لیتری از قهوه حدود ۹۵ میل‌گرم کافئین دارد؛ درحالی که این میزان در یک فنجان برابر از چای، حدود ۴۷ میلی‌گرم است. بد نیست این را هم بدانید که میزان مصرف مجاز کافئین در روز، ۴۰۰ میلی‌گرم است.

خوان دوم؛ میزان آنتی‌اکسیدان‌ها

آنتی‌اکسیدان‌‌ها موادی هستند که از تشکیل رادیکال‌های آزاد در بدن جلوگیری می‌کنند. رادیکال‌های آزاد در بدن ممکن است بروز سرطان یا دیگر بیماری‌ها را موجب شوند، پس به‌عبارت‌دیگر، مصرف آنتی‌اکسیدان خواص ضدسرطانی دارد.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  شهرخبر - تاریخ تولد لاکچری قربانی می‌گیرد!

اگر می‌پرسید که از نظر میزان آنتی‌اکسیدان قهوه بهتر است یا چای، باید بگوییم که هر دو سرشار از این مواد هستند. مهم‌ترین آنتی‌اکسیدانی که می‌توان در این دو نوشیدنی پیدا کرد، پلی‌فنول نام دارد؛ پلی‌فنول خود دارای انواع مختلفی است.

در چای، می‌توان پلی‌فنول‌هایی مانند تی فلاوین، تیروبیگین و کاتچین پیدا کرد؛ حال ‌آنکه در قهوه می‌توان وجود فلاونید و کلروژنیک اسید را شاهد بود. هر دو نوشیدنی خواص ضدسرطانی دارند؛ وجود این خواص در قهوه تأیید شده است، اما برای چای هنوز نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد.

فواید چای سیاه را می­دانید؟

خوان سوم؛ افزایش سطح انرژی

افزایش سطح انرژی قهوه و چای

اینکه بخواهید بدانید آیا در افزایش سطح انرژی بدن قهوه بهتر است یا چای، کاملاً طبیعی است. هر دو نوشیدنی، می‌توانند موجب افزایش انرژی در بدن شما شوند و سرخوشی بسیاری را برای شما به همراه داشته باشند؛ اما به روش‌های متفاوت.

مصرف قهوه می‌تواند هوشیاری شما را افزایش دهد و در کنار آن نیز خستگی و کوفتگی شما را کمتر کند. قهوه به افزایش ترشح دوپامین کمک کرده و می‌تواند از ترشح آدنوسین در بدن جلوگیری کند. قهوه می‌تواند ضربان قلب شما را افزایش داده و عوامل خواب‌آلودگی را تا جای ممکن کاهش دهد.

چای کافئین کمتری دارد، پس انرژي کمتری برای شما به ارمغان خواهد آورد؛ اما از طرف دیگر چای سرشار از آنتی‌اکسیدان به اسم ال-تیانین است. این آنتی‌اکسیدان می‌تواند با افزایش امواج آلفا در مغز، خواص ضد استرس داشته باشد؛ به همین دلیل است که وقتی چای می‌نوشیم، احساس آرامش می‌کنیم. چای مي‌‌تواند شما را ریلکس، اما درعین‌حال هوشیارتر کند.

خوان چهارم؛ کمک به لاغری

در بحث اینکه آیا برای لاغری قهوه بهتر است یا چای، بدون شک قهوه برنده میدان خواهد بود. قهوه میزان کافئین خیلی بیشتری دارد و مصرف کافئین بیشتر نیز به معنای سوخت‌وساز بیشتر است. مصرف قهوه می‌تواند سرعت سوختن کالری را بین ۳ تا ۱۳ درصد افزایش دهد؛ به عبارت دیگر، در عرض ۳ ساعت، می‌توانیم ۷۹ تا ۱۵۰ کالری بیشتر بسوزانیم.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  شهرخبر - شریک عاطفی سمی را با این نشانه ها بشناسید

از همه این‌ها می‌توانیم این‌طور نتیجه بگیریم که مصرف قهوه به‌صورت روزانه، می‌تواند به لاغری ما کمک کند. تحقیقات بسیاری نیز در این زمینه انجام شده است؛ این تحقیقات نشان داده‌اند افرادی که روزانه قهوه می‌نوشند، میزان چربی بدنی کمتری نسبت به دیگران داشته‌اند.

هرچند که خواص لاغری چای را نیز نمی‌توان نادیده گرفت، اما میزان آن بسیار کمتر است. تحقیقات نشان داده‌اند که پلی‌فنول‌های موجود در چای می‌تواند سطح لیپید خون را پایین آورده و از این طریق، جذب چربی را کاهش دهد. همچنین چای می‌تواند با ایجاد تعادل در باکتری‌های مفید بدن، کنترل وزن را بهبود ببخشد.

حال که بحث لاغری نیز  در میان است، جالب است بدانید که حتی آب جوش هم می‌تواند موجب لاغری شود! در مقاله خواص آب جوش برای لاغری در بلاگ تایمز، می‌توانید بیشتر در این باره مطالعه کنید.

خوان آخر؛ قهوه یا چای؟

قهوه یا چای؟

اکنون برمی‌گردیم به سؤال اولی که در ابتدا مقاله مطرح کردیم؛ قهوه بهتر است یا چای؟ برنده این نبرد بالاخره کیست و کدام یک می‌تواند به‌عنوان بهترین نوشیدنی انتخاب شود؟

امتیاز قهوه و چای در اکثر مواردی که در این مقاله با یکدیگر بررسی کردیم، برابر یا تقریباً مشابه بودند. هر دو نوشیدنی منبع خوبی برای آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و ترکیبات شیمیایی مفیدی را در خود جای ‌داده‌اند. مصرف روزانه آن‌ها می‌تواند به سلامتی ما کمک کند و از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کند.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  شهرخبر - ویدئو/ کشف علت ریزش موی زنان + راه حل

تمام این موارد به کنار، بد نیست این نکته را در نظر داشته باشید که قهوه به دلیل وجود مقادیر زیاد کافئين، گاه می‌تواند برای افراد عوارض جانبی به همراه داشته باشد. مصرف زیاد قهوه می‌تواند موجب ناراحتی‌های قلبی، افزایش ضربان قلب، افزایش فشارخون و غیره شود؛ به‌ همین دلیل توصیه می‌شود که اگر نسبت به کافئین حساس هستید، بهتر است که چای را به‌عنوان نوشیدنی روزانه خود انتخاب کنید.

کلام آخر

در این مقاله از مجله تایمز، نگاهی به این موضوع داشتیم که قهوه بهتر است یا چای. ما در این مقاله سعی کردیم تا مهم‌ترین ویژگی‌های این دو نوشیدنی را در کنار یکدیگر بررسی کنیم و ببینیم که مصرف کدام یک می‌تواند برای سلامتی مفیدتر باشد.

قهوه و چای هر دو می‌توانند خواص و عوارض جانبی یکسانی داشته باشند؛ اما در نهایت انتخاب این دو به‌عنوان بهترین نوشیدنی، به خود شما بستگی دارد. البته بدیهی است که به‌عنوان یک ایرانی، ما قطعاً چای را برمی‌گزینیم! نظر شما چیست؟ به نظر شما قهوه بهتر است یا چای؟ برنده این نبرد از نظر شما کدام است؟

سؤالات متداول

آیا مصرف قهوه می‌تواند برای کاهش احتمال ابتلا به دیابت مؤثر باشد؟

بله. تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته است، حاکی از آن است که مصرف روزانه قهوه می‌تواند شانس ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

آیا مصرف چای می‌تواند احتمال سکته را کاهش دهد؟

بله. تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته است، نشان داده که مصرف ۴ فنجان چای در روز می‌تواند احتمال سکته را تا ۲۱ درصد کاهش دهد.

مصرف چای و قهوه از چه سرطان‌هایی جلوگیری می‌کنند؟

به باور متخصصان این حوزه، مصرف چای و قهوه می‌تواند از ابتلا به سرطان‌های پستان، کولون، رکتوم و مثانه جلوگیری کنند.

الماس تراشکاری

Check Also

اهمیت نام برند در سئو و بازاریابی دیجیتال

اهمیت نام برند در سئو و بازاریابی دیجیتال

امروزه نام برند دیگر تنها یک لوگو یا نام تجاری نیست؛ بلکه تجلی هویت، اعتبار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner
https://irankarkhaneh.com https://bepaznapaz.ir جرثقیل سقفی پخش عمده جوراب پنبه خرید کینوا جرثقیل دروازه ای خرید اسپیرولینا جرثقیل سقفی جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی خرید جرثقیل سقفی لوله سرامیکی جرثقیل سقفی بهترین نرم افزار سامانه مودیان ساخت جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی جرثقیل سقفی کارگاهی خرید جو دوسر پرک تیغ اره دیسکی از کجا جوراب عمده بخریم