ساسان صفریان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه در حوزه انرژی حدود ۳۰ درصد مصرف ساختمان مربوط به سیستم روشنایی است، اظهار کرد: سیستم روشنایی یک سوم مصرف ساختمان را در بر میگیرد و همین مسئله نشاندهنده اهیمت آن است به همین دلیل دانشمندان برای کاهش مصرف انرژی در بهترین حالت ممکن چراغهای LED را اختراع کردهاند.
وی افزود: LED کممصرفترین چراغهای دنیا است و نزدیکترین منبع نور به خورشید محسوب میشود؛ این چراغها بسیار حائز اهمیت است، زیرا طیف نوری و کیفیت آنها به نور طبیعی خورشید بسیار نزدیک است.
این کارشناس ارشد انرژی ادامه داد: حدود ۱۰ الی ۱۵ سال پیش پیرامون چراغهای FTL بسیار صحبت میشد که متأسفانه در آن زمان LED در ایران وجود نداشت و لامپهای موجود موجب مشکلاتی از جمله عارضههای پوستی و چشمی میشد، اما خوشبختانه امروزه لامپهای LED جایگزین و در کشور نیز تولید و بومیسازی شده است.
وی در رابطه با جایگاه لامپهای LED در ساختمانهای سبز گفت: جایگاه این نوع از چراغها از زمانی که تکنولوژی آنها بومیسازی شد، بسیار مطلوب است و عملاً هیچ ساختمان سبزی بدون لامپ LED وجود ندارد.
صفریان اضافه کرد: چراغهای LED از نظر طیف نوری بسیار نزدیک به خورشید است، بسته به نوع حدود سه الی چهار برابر کمتر از چراغهای معمولی انرژی مصرف میکند و از طرفی مانند نمونههای پیشین تولید گرما نمیکند.
وی اشاره کرد: چراغهای دیگر برای روشن شدن نیاز به ترانس دارد، اما در LED این مسائل وجود ندارد و عملاً در این نوع از لامپها به بهترین شکل انرژی به نور تبدیل میشود؛ این چراغها هر روز در حال پیشرفت بوده و از نظر راندمان ارتقا پیدا میکند به همین دلیل ممکن است در آینده نزدیک تکنولوژی چراغهای نورانی را با کمترین مصرف انرژی بهدست آوریم.
این کارشناس ارشد انرژی تاکید کرد: با وجود اینکه لامپهای LED نور بسیاری تولید میکند، نباید در هنگام خرید به دلیل کم مصرف بودن، چراغی بزرگ تهیه کنیم زیرا ممکن است آلودگی نوری ایجاد شود و از طرفی انرژی و پول هدر میرود؛ بنابراین بهتر است برای استفاده از این نوع چراغها از کارشناسان مربوطه کمک بگیریم.