به گزارش خبرگزاری تسنیم، کارگاه محتوایی «و اَمَّا الْحَوادِثُ الْواقِعَةُ» عصر روز گذشته با حضور گروههای مختلف مردم در تالار اندیشه دومین نمایشگاه مسجد جامعهپرداز و در حاشیه بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد.
حجت الاسلام میرمحمدیان، مدیرعامل بنیاد هدایت در این نشست در تعریف جامعهپردازی گفت: این مفهوم یعنی اینکه جامعه را با سازماندهی جدید از نو بسازیم. جامعه مجموعهای از انسانها است که رابطه طولی و حتی عرضی با هم دارند. تمام بحث کسانی که میخواهند حکمرانی کنند، درباره مناسبت و نحوه چینش افراد و مسئولیتها است. دانش، قدرت فردی و ثروت از جمله ملاکها در چینش مناسبتها است. جامعهپردازی ولایی قرار است مدلی باشد که آخرین آرایش جامعه را قبل از ظهور شکل میدهد.
وی افزود: ما قرار است جامعهپردازی بر اساس مدل مسجد انجام دهیم. حضرت آقا فرمودند باید آیین حکمرانی را در جهاد تبیین انجام داد. اسلام در مدل خودش، یک نوع جامعهپردازی دارد که در آیات متعدد قرآن آمده است. ضمن اینکه قرآن شاخصهای حاکمان باطل را نیز مشخص کرده است. مدل جناح حق یکی است، اما جناح باطل، مدلهای مختلفی دارد. جامعهپردازی ولایی و اسلامی مناسبت خاص خود را دارد. رونمایی از مدل جامعه ولایی در روز غدیر اتفاق افتاد. امیرالمومنین علیهالسلام در حکومت خود، امنیت کامل و رفاه نسبی را حاکم کردند، اما به دلیل بیبصیرتی مردم دچار غربت شدند.
وی ادامه داد: مدل حکمرانی اسلامی در ادوار مختلف اجازه ظهور نیافت، اما اتفاق اصلی در بهمن ماه سال ۱۳۵۷ روی داد. درست در زمانی که کتاب پایان تاریخ نوشته شد و لیبرالیسم را پایان جهان معرفی کردند. اکنون دشمنان نیز به قدرتمندی مدل حکمرانی اسلامی و قدرت ولایی رهبر معظم انقلاب اعتراف کردهاند. گام بعدی این است که این مدل از رأس جامعه به بدنه و سطح برسد و برای این کار، مدل مسجد جامعهپرداز و امامت میانی و امامت محله و شبکه امامت لازم است. محبت و خیر و بخشش لازمه این مدل است.
وی گفت: محبت و عشق، روش تبعیت در حکومت احرار است. در حکومت ولایی، قدرت معنا ندارد و مناسبات بر اساس قدرت و ثروت نیست. برای این کار نمیشود یک دفعه کل جامعه و کشور را بر اساس محبت مدیریت کرد، اما میشود در یک محله و در یک روستا مناسبات را بر اساس محبت و عشق شکل داد. مسجد جایی است که تعمیر دل و دنیا و هم تعمیر آخرت میکند. ولایت الهی قرار است از اینجا در دنیا جاری شود.
مدیرعامل بنیاد هدایت اظهار کرد: مسجد بر اساس چرخه خیر، مناسبات درست حکمرانی ولایی را شکل میدهد. ما باید آرام آرام این مدل جامعهپردازی را شکل دهیم. برای کار باید دانش تولید کنیم، باید مدلهای موفق را تولید کنیم و به تجربه بگذاریم و نواقص را رفع کنیم و مدل صحیح را در نهایت شکل دهیم.
میرمحمدیان افزود: نمایشگاه مسجد جامعه پرداز فرصت خوبی برای ارائه این نوع از مدل حکمرانی ولایی است تا هم ما حرف خود را بزنیم و هم بزرگان و محققان ایراد کار ما را بگویند.
در ادامه این نشست، حجت الاسلام رضا حاجتی، مدیر تیم راویان دومین نمایشگاه مسجد جامعهپرداز در این کارگاه گفت: در کنار معرفی امیرالمؤمنین علیهالسلام در واقعه غدیر به عنوان ولیّ و امام مردم، باید موضوع حکمرانی اسلامی نیز بیان و تبیین شود. ما ابتدا باید این موضوع را برای مردم تبیین کنیم تا به مسجدی برسیم که جامعهپرداز شود.
مدیر تیم راویان دومین نمایشگاه مسجد جامعهپرداز اظهار کرد: هدف از این نمایشگاه، ارائه فناوری نرم حکمرانی اسلامی در مقیاس میانی است؛ بنابراین وقتی میخواهیم به این هدف و جامعهپردازی مسجد رسید، باید جذابیت ایجاد کرد.
حاجتی افزود: اگر میخواهیم مسجد به پایگاه قرآنی تبدیل شود، باید نگاه جامع و کامل به مسجد داشته باشیم که در این زمینه موضوع حکمرانی اسلامی بر اساس مبانی قرآنی باید تبیین شود.
وی در ادامه با اشاره به تلاش برخی از علما در طول تاریخ اسلام برای تشکیل حکومت اسلامی، گفت: ما باید ضمن بیان ویژگیهای حکمرانی اسلامی، شاخصهای حکمرانی باطل همچون آمریکا، فرانسه و اسرائیل را برای مردم تشریح کنیم تا موضوع انفجار نور و انقلاب اسلامی قابل درک باشد. جامعهای که آماده ظهور است باید مسجد در محور آن باشد. باید فناوریهای انقلاب اسلامی همچون انتخابات و راهپیمایی برای مردم بیان شود و در کنار آن، طرح دشمنان همچون تلاش برای انفعال مردم گفته شود.
انتهایپیام/