محمد مصلاییپور در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تایمز درباره فینال لیگ برتر آزاد و فرنگی که در روزهای گذشته در اهواز و تهران برگزار شد، عنوان کرد: ابتدا باید از همه داورانی که در فینال لیگ فرنگی و آزاد حضور داشتند بابت قضاوت خوبشان تشکر کنم. روز گذشته بعد از چندین سال شاهد برگزاری مسابقهای جذاب با حضور جمعیتی فوقالعاده زیاد در سالن شهدای هفتم تیر بودیم و این خیلی زیبا بود. برای من به عنوان داور، برگزاری مسابقه در حضور این تعداد تماشاگر کشتیدوست واقعاً لذتبخش بود. جای تشکر از سازمان لیگ، فدراسیون کشتی و اسپانسرها دارد که کشتی دوباره با حضور تماشاگران پرتعداد جان گرفت. در سالهای گذشته شاهد چنین فینالی نبودیم، ضمن اینکه معمولاً قهرمانها از قبل مشخص بودند اما این بار تا لحظه آخر کسی نمیدانست کدام تیم قهرمان خواهد شد.
وی درباره قضاوتهای فینال لیگ برتر آزاد و فرنگی تصریح کرد: نه در فینال فرنگی و نه آزاد، مشکل داوری نداشتیم و شک و شبههای نبود، هیئت ژوری هم حاضر بود و اگر مسئلهای وجود داشت یا درخواست چلنج داده شد یا میتوانستند به عنوان یک ابزار از آن استفاده کنند. اینکه یک مربی این کار را نکرده باعث نمیشود عملکرد داوری زیر سؤال برود. ما طبق سند و کتاب قانون اتحادیه جهانی رأی دادیم و کسی نمیتواند خرده بگیرد. تا جایی که من دیدم هیچ مشکلی نبود.
مدرس اتحادیه جهانی درخصوص مبارزه بحثبرانگیز یونس امامی و ماگومدرسول گادژی ماگمادوف روس در وزن ۷۴ کیلوگرم گفت: یکی در کشتی امیرمحمد یزدانی با حریف روس یکی دو صحنه مشکوک پیش آمد که درخواست چلنج نشد و یکی هم در مبارزه یونس امامی با دیگر کشتیگیر روسیه که اینجا هم چلنج ندادند. هنور فرصت نکردم فیلم را بازبینی کنم. چون درخواست چلنج ندادند نمی توانم به قطعیت بگویم آیا در این صحنه مشکوک، اشتباه داوری رخ داده یا نه، اگر فیلم را ببینیم میتوانم نظر درستتری بدهم.
مصلاییپور یادآور شد: مسئله مهم این است که در همه مسابقات، حتی در سطح المپیک و جهان اشتباهات فاحش داوری هم ممکن است رخ دهد، ولی اینجا واقعاً اشتباه داوری نداشتیم. قصد دفاع از داوران و سرپوش گذاشتن را ندارم. تأکید میکنم که چند صحنه مشکوک در این دو مبارزه بود که قضاوت کردن در مورد آن به همین راحتی نیست، چون داورم این را میگویم که اتفاق در صدم ثانیه رخ میدهد اینکه بتوانی تصمیم درست در آن صحنه مشکوک بگیری، کار سختی است. از آن طرف هم چلنج را در نظر گرفتهاند تا اگر داور تشخیص اشتباه داد، مربی بتواند اعتراض کند.
وی با اشاره به اینکه اعتراض و بیاحترامی به گروه داوری در حال اپیدمی شدن در کشتی ایران است، در مورد اینکه تیم داوری در همان مبارزه اول اعلام کرد اگر بیاحترامیها ادامه داشته باشد، از قضاوت فینال کنارهگیری خواهند کرد، گفت: قضاوتها خیلی عالی و جزو بیاشتباهترین فینالهای لیگ برتر بود، اما ما از هر دو گروه شاهد بیاحترامی به تیم داوری بودیم. هم از سوی بانک شهر سمت میز هیئت ژوری آمدند و هم از طرف هوتن در آخر مسابقه. اینها در کشتی جهان تعریف نشده است.
مصلاییپور اظهار داشت: همان کشتی فینال وزن ۸۷ کیلوگرم فرنگی که کشتیگیر مجارستانی حریف ترک را ضربه فنی کرد اما داور نگرفت، مجارها پیتر پاچا را در هیئت رئیسه اتحادیه جهانی دارند که آنجا هم حضور داشت اما کوچکترین واکنشی به این اشتباه فاحش نشان ندادند و بعداً زمانی که به کشورشان رفتند، به اتحادیه جهانی نامه زدند و اعتراضشان را اعلام کردند، اتحادیه هم بررسی کرد و تصمیم گرفت دو طلا در این وزن توزیع کند. اینکه هر کسی به خاطر یک پوئن، تازه اینکه کارشناس داوری نیست و علم و دانش این کار را ندارد، سر میز ژوری آمده و بیاحترامی کند، نه در شأن داوری ماست و نه در شأن فدراسیون کشتی.
وی ادامه داد: فدراسیون کشتی باید جلوی این ناهنجاریها و بداخلاقیها را بگیرد. این برخوردها باعث تحریک تماشاگر هم میشود و هم تمرکز کشتیگیر به هم میخورد. متأسفانه میبینیم این بیانضباطیها به ضرر تیم ملی ما شده و جرایم نقدی هم علیه ما در پی داشته است. مثل همان پرتاب بطری به تشک که نباید اجازه دهیم تبدیل به عادت شود. اگر در مسابقات داخلی جلوی این بیانضباطیها گرفته شود و شاهد برخورد جدی با متخلفان باشیم، مربی عادت میکند در خارج از کشور هم قوانین را کاملاً رعایت کند و جریمه نشویم. اینجا اما از خیلی چیزها میگذریم، در حالی که در خارج از کشور هیچ تعارفی وجود ندارد و تخلف همیشه محرومیت و جریمه در پی دارد.
رئیس کمیسیون داوران فدراسیون کشتی گفت: چرا قصاص قبل از جنایت میکنیم، فیلمها را میشود بازبینی کرد، همانطور که ما به مسئولان و مربیان تیمها احترام میگذاریم، آنها هم باید به گروه داوری احترام بگذارند. این را چون خودم مسئول کمیسیون داوری هستم، نمیگویم اما ما اکنون به دوره اوج داوریمان که دوره مرحوم خالدی، عباس نمازیان و عظیمی بود بازگشته و شاید حتی از آن دوره هم پیشی گرفتهایم. به داخل کاری ندارم که ما را حساب نمیکنند، اما در مسابقات جهانی و مهم داوران ما در هیئت ژوری مینشینند و قضاوتهای مهم را برعهده دارند. خارج از کشور ما را قبول دارند ولی داخل کشور به خاطر یک پوئن یا یک رأی سفید اینطور به ما حمله میکنند.
مصلاییپور که به شدت از بیاحترامیها به داوری ناراحت است، گفت: حمایت داخلی هم خیلی شرط است، خود ما کم کم دلسرد میشویم که اینقدر به دنبال برگزاری سمینار و کلاس و … هستیم اما در نهایت چنین برخوردهایی را میبینیم، به این فکر میکنم که شاید یک المپیک دیگر باشم و بعد از آن سراغ زندگیام برود. در صربستان شاهد اشتباه خیلی فاحش داوری بودیم اما آیا به داور حمله شد؟ الان دنیا اینطور رفتارها را نمیپسندد و این برخوردها چهره کشتی را خراب میکند.
انتهای پیام/