به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، اعضای هیئت رئیسه کمیسیون مشترک طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی در نامهای خطاب به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به جزئیات جلسات کمیسیون مشترک و نحوه رسیدگی به طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی در این کمیسیون پرداختند.
متن کامل نامه هیئت رئیسه کمیسیون مشترک به رئیس مجلس بهشرح زیر است:
جناب آقای دکتر قالیباف
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
با صلوات بر محمد(ص) و آلمحمد(ص)؛ استحضار دارید کمیسیون مشترک طرح حمایت پس از برگزاری ۱۳ جلسه رسمی و ۳۵ جلسه جانبی از جمله جلسات کارگروه مشترک با مرکز پژوهشهای مجلس، در تاریخ سوم اسفندماه کلیات طرح را با رأی موافق ۱۹ عضو از ۲۰ نفر اعضای حاضر تصویب کرد. معاون محترم قوانین در ساعت ۲۱ همان روز اقدام به انتشار نامهای خطاب به رئیس کمیسیون مشترک نمودند و بهاستناد مواد (۱۶۵)، (۱۶۶) و (۱۴۲) آییننامه داخلی مجلس، روند اخذ آرای اعضای کمیسیون را مغایر آییننامه دانستند؛ لذا معروض میدارد؛
١. چنین رویهای بدون اطلاع دقیق از موارد مذکور و مستندات و رسانهای کردن آن ناشی از عدم دقت و کمتوجهی به مفاد آییننامه بوده، در حالی که دقیقاً آییننامههای مربوط رعایت گردیده و قابل ارائه است.
٢. این کمیسیون علاوه بر جلسات برگزارشده در دفتر جنابعالی (دو جلسه)، دفتر نائبرئیس محترم اول مجلس (سه جلسه)، جلسات کارگروه کمیته حداقل پانزده جلسه کارشناسی، جلسات متعدد با مرکز پژوهشها، جلسات منظم هفتگی از ۱۴۰۰/۷/۲۵ تا ۱۴۰۰/۱۲/۳ حداقل چهل و هشت جلسه بررسی و جلسه اظهارنظرات موافقان و مخالفان شکل گرفته است و القاء شبهه عدم رعایت مواد (۱۶۵) و (۱۶۶) کاملاً نادرست است و اعمال ماده (۱۴۲) آییننامه داخلی نیز از اختیارات کمیسیون است.
٣. در جلسه ۱۴۰۰/۸/۲۵ پس از برگزاری جلسه و طی فرایند بررسی برابر آییننامه داخلی کلیات طرح آماده رأیگیری بود و لیکن بهدلیل دریافت نامه محرمانه مورخ ۱۴۰۰/۸/۲۵ وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات که رونوشت آن برای ریاست محترم مجلس نیز ارسال شده بود، در تاریخ ۱۴۰۰/۹/۱ بهدعوت جنابعالی جلسهای با حضور اعضای هیئت رئیسه کمیسیون مشترک طرح، وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس محترم مرکز ملی فضای مجازی و معاون محترم قوانین مجلس شورای اسلامی برگزار شد که هدف آن اتخاذ تصمیم درباره درخواست وزیر محترم مبنی بر اعمال نظرات آن وزارتخانه و رئیس محترم مرکز ملی فضای مجازی قبل از بررسی نسخه ۲۶ تیرماه ۱۴۰۰ (نسخه تهیهشده توسط مرکز پژوهشهای مجلس در اجرای ماده ۱۴۲ آییننامه داخلی و تصویبشده در کمیسیون فرهنگی قبل از ارسال به صحن) بود، فلذا در آن جلسه مقرر شد در جهت همکاری مجلس و دولت محترم و دبیرخانه شورایعالی فضای مجازی، با رأی اعضای محترم کمیسیون، طرح برای تهیه نسخه جدید به کارگروه مشترک مرکز پژوهشهای مجلس با کمیسیون مشترک ارجاع شود. این پیشنهاد در جلسه مورخ ۱۴۰۰/۹/۹ کمیسیون مشترک طرح شد. در آن جلسه که مانند سایر جلسات، کمیسیون با شفافیت کامل و بهطور زنده و مستقیم از طریق رسانهها پخش شد، اعضای محترم کمیسیون طرح را جهت تهیه نسخه جدید به کارگروه مشترک ارسال نمودند؛ فلذا تهیه نسخه جدید توسط کارگروه مشترک نهتنها وجاهت دارد، بلکه با توجه به تصمیم جلسه ۱۴۰۰/۹/۱ و مصوبه جلسه ۱۴۰۰/۹/۹ کمیسیون، بهعنوان تکلیف قانونی معین گردیده و در همان زمان کمیسیون مشترک اراده خود مبنی بر بررسی نسخه جدید را بیان نموده است، حال این سؤال مطرح میشود؛ چنانچه برابر اعلام معاون محترم قوانین قرار بود کمیسیون مشترک نسخه اولیه ارجاعی به کمیسیون یعنی نسخه ۲۶ تیرماه ۱۴۰۰ را به رأی بگذارد، اساساً چهنیازی به تشکیل جلسه اول آذر ماه با حضور جنابعالی و سه جلسه بعدی که در حضور نائبرئیس محترم اول و مرکز پژوهشهای مجلس وجود داشت؟ جنابعالی در جلسه ۱۴۰۰/۱۰/۷ به آقایان تقیپور و سیاهکلی توصیه فرمودید با توجه به درخواست مرکز پژوهشهای مجلس طی نامه مورخ ۱۴۰۰/۹/۳۰ مهلت مجدداً بهمدت بیست روز تمدید شود. اگر بنا بود نسخه جدید مورد استفاده قرار نگیرد، آیا اینهمه صرف وقت برای تهیه نسخه جدید که بسیار پختهتر بوده و بهاقرار اکثر صاحبنظران، عمده ایرادات واردشده به نسخه قبلی در آن مرتفع گردیده است، توجیه منطقی دارد؟
اگر قرار بود کلیات نسخه ۲۶ تیرماه رأیگیری شود، تشکیل جلسه اول آذرماه در حضور جنابعالی برای چه بود؟ طرح موضوع در جلسه ۱۴۰۰/۹/۹ کمیسیون مشترک که با تصمیم جلسه مذکور صورت گرفت برای چه بود؟
۴٫ در طول چهل و چهار سال گذشته، توقف کار صحن مجلس با کمیسیون جانشین آن در مجلس شورای اسلامی بیسابقه بوده و این امر بهعنوان یک اقدام غیرمتعارف، نظام قانونگذاری را در آینده تهدید میکند.
ایراد شکلی طرحشده توسط معاون محترم قوانین بهدلیل مسکوت بودن در آییننامه قابل استناد نمیباشد.
از حمایت حضرتعالی در ضرورت تصویب قوانین مرتبط با اعمال نظرات مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که قبلاً نظرات مکتوب خویش را به کمیسیون مشترک ارسال نمودهاند، سپاسگزاری مینماید.
تقاضا دارد دستور فرمایید معاونت محترم قوانین نسبت به بارگذاری مصوبه کمیسیون مشترک برای ثبت پیشنهادات نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی اقدام نمایند تا کارگروه مشترک طرح نسبت به بررسی جزئیات و تصویب بهموقع آن برابر آییننامه داخلی مجلس اقدام نماید.
با تشکر
هیئت رئیسه کمیسیون مشترک
طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی
انتهای پیام/+