به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تایمز، با هدف حل مسائل و پاسخگویی به نیازهای فناورانه و نوآوری صنعت دارو، نخستین کارخانه نوآوری دارویی کشور در تبریز افتتاح شد. مراسم افتتاح این کارخانه نوآوری امروز با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری برگزار شد.
در این کارخانه نوآوری، هستههای فناور و مسئلهمحور بر مدار دانشجویان نخبه دانشگاهها شکل میگیرد و با راهبری استادان و متخصصان، به حل مسائل صنایع میپردازد. پاسخ به نیازها در قالب یک پروپوزال توسط هستههای نوآور ارائه میشود و اجرای این طرحها، طی یک فرآیند ۹ ماه پیگیری و به محصول دارویی تبدیل میشود.
این کارخانه نوآوری زیر نظر دانشگاه پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در محل یک کارخانه متروکه تولید شربتهای دارویی در مساحت ۴۵۰۰ متر مربع به بهرهبرداری رسیده است. با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری و دانشگاه علوم پزشکی تبریز، شرکتهای بزرگ دارویی کشور، دفاتر توسعه فناوری خود را در این کارخانه نوآوری مستقر کردند تا از مسیر توسعه فناوری توسط هستههای نوآور و فناور، به مسائل این صنعت پاسخ بگویند.
در دانشگاه علوم پزشکی و پارک علم و فناوری سلامت تبریز، ۸۷ شرکت فعالیت دارند که ۳۷ شرکت دانشبنیان هستند و ۱۳ شرکت جزو شرکتهای تولیدکننده دارویی به شمار میروند.
با فعالیت کارخانه نوآوری دارویی کشور زمینه حل مسائل و پاسخ به نیازهای صنعت داروی تمام کشور با احصاء نیازها و سپس شکلگیری هستههای نوآور و مسئلهمحور فراهم خواهد شد. این محصولات یا توسط کارخانه یا توسط شرکت دارویی در قالب قرارداد خواهد شد.
در کارخانه نوآوری دارویی تبریز، چند شرکت بزرگ دارویی زهراوی، قاضی، مفید دارو دانا واحدهای توسعه فناوری خود را مستقر کردهاند تا به کمک تیمهای فناور و نوآور، به مسائل خود پاسخ بگویند. از تولیدات فناورانه واحدهای نوآور مستقر در این کارخانه نوآوری میتوان به تولید ظروف کشت سلول و بافت میز تشریح و آناتومی مجازی، خنکسازها، اسفنجهای همواستات قابل جذب جهت بندآوری سریع خون اشاره کرد.
در قالب این کارخانه نوآوری، ۱۶ مگاپروژه به ارزش تقریبی حدود ۱۸ میلیارد تومان تعریف شده که پنج پروژه به مرحله انعقاد قرارداد رسیده است.
انتهای پیام/