مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با بیان اینکه نیاز به وزارتخانه ای عملیاتی در زمینه حوادث و بلایا هستیم، گفت: در حال حاضر هر کسی گوشه ای از کار رسیدگی به حوادث را انجام می دهد.
به گزارش ایسنا قدرت الله محمدی در نشست خبری بررسی ابعاد مدیریت بحران سیلاب مرداد ماه سال جاری که در پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی برگزار شد، اظهار کرد: در خصوص سیلاب اخیر نیاز به اصلاحاتی برای آینده داریم که بتوانیم درصدی از این خسارات را کاهش دهیم.
وی با اشاره به حادثه متروپل و میدانداری و هماهنگی سازمان های حاضر در محل آن عملیات گفت: میدانداری حادثه متروپل منظم تر از سیل امامزاده داوود بود. در حادثه متروپل هماهنگی خوبی وجود داشت و بعد از آن هم جلسات خوبی برگزار شد تا مشخص شود که چه نواقصی داشتیم.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با بیان اینکه برای جلوگیری از سیلابی چون امامزاده داوود عرصه را نباید برای رودخانه تنگ کرد، گفت: ذات رودخانه آب و سیل است. اینکه رودخانه را بپوشانیم یا در مسیر آن اختلال ایجاد کنیم منجر به وقوع حادثه می شود. قطعا اگر اختلال ایجاد نمی کردیم حادثه اینچنینی با این ابعاد اتفاق نمی افتاد. اگر موارد مشابهی هم در تهران یا کشور وجود دارد، باید درس عبرت شود و اقدام کنیم تا موارد مشابه رفع عیب شود.
محمدی در ادامه اظهارکرد: خروجی بی توجهی ها حوادث ناگواری است که اتفاق افتاد. در خصوص اینکه پیش از حادثه هشدار هواشناسی اعلام شده بود، الزامات اجرایی این هشدار چی است؟ باید بلافاصله پس از هشدار اتاق عملیات تشکیل و الزامات تعیین می شد و تا زمان رفع خطر ادامه پیدا می کرد.
وی ادامه داد: متاسفانه این چنین اقداماتی را شاهد نبودیم و صرفا این هشدار در رسانه ها تولید می شود که خسارتی از ما کم نکرد. این جان انسان ها را به خطر انداخت که به نظر من جلسه بررسی این نقطه ضعف باید هفته بعد آن برگزار می شد که این نقطه ضعف برای همیشه رفع می شد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی اظهار کرد: خسارت جانی جبران ناپذیر است. همه قرائن و شواهد به ما می گوید در کشوری زندگی می کنیم که بلایای طبیعی زیادی دارد.
وی با تاکید بر اینکه در برخی از کشورها وزارتخانه حوادث و بلایای طبیعی وجود دارد، گفت: تصور کنید در فاصله میان تهران و قم حادثه ای رخ دهند، متولی کیست؟ در ساعت یک و دو دقیقه بامداد اولین تماس از امامزاده داوود با آتش نشانی گرفته شد. این خارج از محدوده تهران بود که باید قاعدتاً مجوز بالادستی می گرفتیم اما با توجه به اینکه نفر دوم شرایط را تشریح کرد، امکانات را اعزام کردیم. فرض می کنیم که ما نمی رفتیم، سازمانی که این امکانات را باید می برد کدام سازمان بود؟ پیشنهاد می کنم یک وزارتخانه برای مسائل بلایا و حوادث نیاز این کشور است. ما نیاز به وزارتخانه ای عملیاتی در این زمینه داریم. وقتی می دانیم کشور ما این حوادث را دارد برای این حوادث بودجه تعیین
خواهد شد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران اظهار کرد: در حال حاضر هر کسی گوشه ای از کار رسیدگی به حوادث را می گیرد. ساختار در آتش نشانی تهران بر اساس پاسخ به حریق و نجات شکل گرفته است اما حالا من به این فکر افتادم که ما نیاز به امکانات مورد نیاز سیل هم داریم.
محمدی با بیان اینکه در حادثه امامزاده داوود به عنوان اولین سازمان در محل حضور پیدا کردیم، گفت: خلا مدیریتی، میدانی و فرماندهی واحد در سیل و زلزله تمامی شهر ها بوده است که متاسفانه یک کمبود است، امیدواریم فکری در این زمینه شود و دوباره به نقطه قبل بازنگردیم.
انتهای پیام