به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تایمز، سید حیدر محمدی امروز در در نشست خبری دومین نمایشگاه سلامتبنیان در پاسخ به سؤال تایمز مبنی بر این که «با توجه به اینکه درصدی از نیاز کشور به تجهیزات پزشکی از طریق واردات تأمین میشود که ارزبری بالایی دارد؛ سازمان غذا و دارو برای تسریع روند تأیید محصولات دانشبنیان حوزه تجهیزات پزشکی که به رفع نیاز به واردات و افزایش خودکفایی کمک میکنند چه اقدامی انجام داده است؟» اظهار کرد: در حوزه سلامت بالغ بر ۱۰۰۰ شرکت دانشبنیان داریم که همه شرکتهای دانشبنیان امکان صادرات دارند و مجوز صادرات آنها نیز تسهیل شده است. در حوزه تولید نیز دبیرخانه دانشبنیان در سازمان غذا و دارو را راهاندازی کردهایم که تولیدکنندگان میتوانند به آن مراجعه کنند تا از مسیر ویژهتری مسائل و مشکلات خود را پیگیری و مطرح کنند.
وی در پاسخ به سؤال دیگر تایمز مبنی بر اینکه آیا واردات تجهیزات پزشکی خارجی به موازات تولید آنها توسط شرکتهای دانشبنیان انجام میشود؟ تصریح کرد: واردات دارو و تجهیزات زمانی انجام میشود که تولید داخلی کافی نباشد؛ اگر تولیدکنندهای ـ چه دانشبنیان باشد و چه نباشد ـ به میزان نیاز کشور تولید کند؛ واردات مشابه خارجی آن منتفی میشود.
محمدی ادامه داد: میزان نیاز کشور را خود شرکتها میدانند و سازمان نیز برنامه تولید را به شرکتها میدهد؛ البته الگوی مصرف برخی داروها و تجهیزات بسته به بار بیماریها و وضعیت هر منطقه ممکن است تغییر کند؛ برای مثال ممکن است وقتی یک آنفلوانزای جدید وارد کشور میشود الگوی مصرف یگ دارو تغییر کرده و افزایش یابد. در چنین شرایطی سازمان غذا و دارو ابتدا به تولیدکنندهها اعلام میکند که میزان نیاز کشور افزایش یافته تا در صورت امکان حجم تولید خود را افزایش دهند اما اگر افزایش تولید، امکانپذیر نباشد؛ به سوی واردات آن محصول میرویم.
رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سؤال دیگر تایمز مبنی بر اینکه «سازمان غذا و دارو هدفگذاری خاصی برای افزایش تولید داخلی دانشبنیانها در راستای کاهش وابستگی به واردات تجهیزات پزشکی دارد؟» بیان کرد: ما همواره هدفگذاری خود را در این راستا انجام میدهیم؛ در عین حال جلسات بازخوانی در اداره کلهای دارو و تجهیزات برگزار میشوند تا مشخص شود که نیاز حدودی کشور به داروها یا تجهیزات پزشکی چه میزان است؛ در این جلسات بررسی میشود که نیاز به تولید چه میزان است و این نیاز افزایش پیدا کرده یا خیر؛ در صورتی که تولیدکننده داخلی امکان تولید آن را داشته باشد؛ این محصول از مسیر داخلی و در غیر این صورت از طریق واردات تأمین میشود. حتی اکر در اثنای واردات، تولیدکننده داخلی اعلام کند که امکان افزایش ظرفیت تولید خود را پیدا کرده است؛ از واردکننده درخواست میکنیم که در صورت فراهم بودن شرایط برای لغو واردات، این اقدام را انجام دهند.
به گزارش تایمز، دومین نمایشگاه سلامتبنیان (محصولات دانشبنیان حوزه غذا، دارو و تجهیزات پزشکی) از ۲۴ تا ۲۶ دیماه در مصلای امام خمینی(ره) برگزار میشود.
انتهای پیام/