به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تایمز، وام اربعین جزء تسهیلاتی است که بانک ملی همزمان با ایام اربعین نسبت به معرفی آن اقدام کرد؛ اما این وام از همان ابتدا با شبهاتی همراه شد که در نهایت منجر به ورود شورای فقهی بانک مرکزی به بررسی شبهات شرعی آن شد.
طبق طرح اولیه که اطلاعرسانی گسترده آن هم توسط این بانک انجام شد، متقاضیان دریافت تسهیلات اربعین باید ۲٫۵ میلیون تومان به عنوان ودیعه نزد بانک ملی واریز میکردند تا وام ۱۰ میلیون تومانی با سود ۲۳ درصدی و بازپرداخت ۶ ماهه را دریافت کنند.
ودیعه ۲٫۵ میلیونی طبق طرح اولیه، بنا بود زمان تسویه وام قابل برداشت شود ولی بعد از گسترش اعتراضات به طرح مذکور، بانک ملی اعلام کرد که ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان زمان پرداخت وام در اختیار مشتری قرار میگیرد و تا زمان تسویه وام بلوکه نمیماند.
اما شورای فقهی بانک مرکزی سپرده ودیعه ۲٫۵ میلیونی را برای تسهیلات اربعین غیرشرعی اعلام کرد و بعد از آن بانک ملی هم با اصلاح ایراد وارده، تأکید کرد: مبلغ ودیعه ۲٫۵ میلیونی تسهیلات اربعین قابل برداشت است. نکته اما اینجا بود که این اطلاعیه فردای روزی اعلام شد که زمان ثبت نام متقاضیان دریافت این تسهیلات تمام شده بود.
با این حال اما روز گذشته رئیس جمهور اعلام کرد که تسهیلات اربعین باید به صورت قرضالحسنه در اختیار متقاضیان قرار گیرد؛ بانک ملی هم بعد از دستور رئیس جمهور با درج اطلاعیهای در سایت خود اعلام کرد: با دستور ریاست محترم جمهور “تسهیلات طرح زائران اربعین حسینی” در بانک ملی ایران به صورت قرضالحسنه پرداخت میگردد.
در این اطلاعیه آمده: بانک ملی به اطلاع متقاضیانی که در موعد مقرر نسبت به افتتاح حساب ویژه طرح اقدام نمودهاند میرساند، پس از ثبت نام در سامانه سماح از تاریخ اول تا پنجم شهریورماه سال جاری با نصب آخرین نسخه همراه بام، درخواست تسهیلات خود را به صورت غیر حضوری ثبت نمایند. مبلغ این تسهیلات پس از امضای الکترونیکی قرارداد به حساب متقاضیان واریز خواهد شد.
با توجه به اتمام مهلت افتتاح حساب و ثبت درخواست تسهیلات اربعین در ۲۵ مردادماه، انتظار میرفت که به دلیل اعمال ایرادات شرعی به این طرح و شرایط سختی که در مدت زمان ثبت نام برای دریافت این وام اعلام شده بود که احتمالاً منجر به ثبت نام حداقلی برای دریافت این تسهیلات شده است، بانک ملی مهلت ثبت نام را برای متقاضیان تسهیلات اربعین تمدید کند. چرا که در ابتدا شرط دریافت این تسهیلات ودیعه ۲٫۵ میلیون تومانی بود ضمن آنکه قرار بود سود این تسهیلات نیز مطابق مصوبه شورای پول و اعتبار ۲۳ درصد باشد اما طبعاً با حذف ودیعه ۲٫۵ میلیونی و قرضالحسنه شدن وام اربعین، بر تعداد متقاضیان این تسهیلات افزوده میشود ولی بانک ملی در این اطلاعیه اشارهای به تمدید زمان ثبت نام و… نکرده است.
انتهای پیام/؛