به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تایمز، ابوالفضل باقریفرد امروز در نشست خبری در وزارت بهداشت اظهار کرد: ما توان افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی را نداریم زیرا زیرساختهای آن هنوز مهیا نشده است؛ در برخی دانشگاهها پارکینگ را تبدیل به کلاس درس کردهاند!
وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته به ازای هر ۱۰۰ دانشجوی پزشکی باید ۲۴ استاد وجود داشته باشد. ما ۷۵ هزار دانشجوی پزشکی و ۲۲ هزار عضو هیئت علمی داریم بنابراین در زمینه تعداد اساتید نیز با کمبودهای نسبی مواجهیم. در عین حال مجوزی برای جذب اساتید به ما داده نشده است و سازمان امور استخدامی باید مجوز آنها را صادر کند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: همچنین به ازای هر دانشجوی پزشکی باید ۵٫۶ تخت آموزشی وجود داشته باشد. در وزارت بهداشت ۱۶۰ هزار تخت آموزشی وجود دارد اما ۷۵ هزار دانشجوی پزشکی داریم که کمتر از ۱٫۵ تخت به هر دانشجو میرسد و این موضوع به کیفیت آموزش ضربه میزند.
افزایش جذب ۴۸۰۰ نفری دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی
وی با بیان این که کمیت و کیفیت آموزش پزشکی باید همراه با یکدیگر ارتقا پیدا کند، گفت: علیرغم اینکه قرار بود زیرساختهای لازم در حوزه آموزش به وزارت بهداشت داده شود این امکانات فراهم نشد؛ براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار بود که تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۰۰۰ نفر مازاد بر ظرفیت قبلی دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی پذیرش کنیم اما ما ۴۸۰۰ دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی در سال جاری پذیرش کردیم اما متأسفانه اعتبارات لازم به وزارت بهداشت داده نشده و با این روال، قادر نیستیم ظرفیت پزشکی را افزایش دهیم؛ در این راستا مکاتباتی با شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر مراجع ذیصلاح انجام دادهایم.
خالی ماندن ۸۰۰ صندلی دستیاری پزشکی
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار تایمز مبنی بر اظهاراتی درباره خالی ماندن ۸۰۰ صندلی دستیاری بیان کرد: در سالهای قبل، ظرفیت آزمون دستیاری ۳۶۰۰ نفر بوده است که از آن تعداد حدود ۶۰۰ صندلی خالی میماند؛ الان ظرفیت دستیاری به ۴۶۰۰ نفر رسیده است که از این تعداد حدود ۸۰۰ صندلی خالی میماند. همچنین ظرفیت تمام رشتههای لوکس و پردرآمد پر میشود و ما در حال تلاش هستیم که صندلی سایر رشتهها نیز خالی نماند؛ یک بخش از آن از طریق افزایش ظرفیت آموزشی و بخش دیگر از راه اصلاح نظام پرداخت حاصل میشود.
هزینههای اولیه تربیت دانشجوی پزشکی یک میلیارد تومان!
وی بیان کرد: هزینه اولیه هر دانشجو پزشکی برای تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی حدود یک میلیارد تومان است برای این میزان افزایش ظرفیت پزشکی، وزارت بهداشت باید حداقل ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار مازاد دریافت کند.
تعارض منافع را قبول نداریم
باقریفرد در پاسخ به اظهاراتی مبنی بر این که انحصارطلبی و تعارض منافع مانع افزایش ظرفیت پزشکی شده است، تصریح کرد: اگر انحصارطلبی وجود داشت تعداد دانشکدههای پزشکی و مقاطع تحصیلی به این صورت رشد نمیکرد و مطرح شدن مسائلی نظیر تعارض منافع را قبول نداریم.
وی همچنین ضمن تبریک آغاز دهه فجر، به پیشرفتهای علمی ایران در حوزه آموزش پزشکی اشاره و عنوان کرد: در سالهای پیش از انقلاب، کمیسیونی تشکیل میشد که برای بیماران صعبالعلاج صف تشکیل و مجوز و ارز دولتی داده میشد تا برای درمان به سایر کشورها بروند؛ امروزه دیگر نیازی به خروج بیماران از کشور برای تشخیص و درمان بیماریها نداریم. قبل از انقلاب کمتر از تعداد انگشتان یک دست دانشگاه علوم پزشکی داشتیم اما امروزه بیش از ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی داریم.
وی افزود: بیش از پیروزی انقلاب، پزشکان پاکستانی، فیلیپینی و اندونزیایی در بیمارستانهای کشور کار میکردند اما امروزه آموزش پزشکی به حدی رسیده که از ۵۰ کشور جهان بیش از ۸۰۰۰ دانشجوی رشتههای علوم پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی ایران تحصیل میکنند.
فراخوان جذب ۱۸۷۶ عضو هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور
در ادامه سعید چنگیزی آشتیانی؛ رئیس مرکز امور هیئت علمی وزارت بهداشت در نشست خبری معاونت آموزشی وزارت بهداشت از اعلام فراخوان برای جذب هیئت علمی خبر داد و گفت: این فراخوان برای جذب ۱۸۷۶ نفر عضو هیئت علمی تا ۲۸ بهمن ماه سال جاری ادامه دارد.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون نزدیک به ۲۰۰۰ نفر دکترای تخصصی را در دانشگاههای علوم پزشکی توزیع کردهایم؛ افزود: هزار نفر به عنوان مربی و ۲۹۳ نفر نیروی فوق تخصصی به عنوان عضو هیئت علمی و ۲۵۰ نفر متخصص در رشتههای تخصصی دندانپزشکی و ۲۰۰ نفر عضو هیئت علمی سرباز در دانشگاههای علوم پزشکی کشور توزیع شدهاند.
انتهای پیام/