به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری ویژه برنامههای ماه مبارک رمضان، صبح امروز سهشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ در ساختمان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد. در این نشست امیرحسین سمیعی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سیدعلیرضا فاطمیانپور معاون فرهنگی سازمان و منصور قصریزاده مدیر رادیو قرآن حضور داشتند. در این نشست هر کدام از مسئولان حاضر در نشست، به بیان توضیحاتی درباره فعالیتهایشان در ماه مبارک رمضان پرداختند.
برنامههای قرآنی در سطح شهر تهران / برآستان جانان
سیدعلیرضا فاطمیانپور: امسال برنامههای ماه مبارک رمضان را به صورت مشارکتی با شبکه رادیویی قرآن انجام میدهیم. چهارصد و شصت اجرا در بیست و هفت عنوان برنامه طراحی شده است که همه اینها را تحت عنوان برنامهی «بر آستان جانان» برگزار میکنیم.
فاطمیانپور در ادامه به برنامههای مهم در بخش فرهنگیِ سازمان اشاره کرد که برخی از این برنامهها به شرح زیر است:
برنامه «قرآن بخوانید جایزه بگیرید» یکی از برنامههای مهم سازمان است. امسال در چند نقطهی تهران و در همهی صفحههای مجازیِ فرهنگسراها این مسابقه را با کمک رادیو قرآن برگزار میکنیم. مخاطب این بخش کودکان هستند.
پویش «هفت سالگی» برای دعوت از خانوادهها برای آموزش نماز خواندن در هفت سالگی به کودکان است. خانوادههای عزیز میتوانند فیلم نماز خواندن کودکانشان را برای این پویش ارسال کنند و جوایزی هم دریافت کنند.
مسابقه «رازهای آسمانی» به مدت ۱۴ شب برگزار میشود. این مسابقه با موضوع مفاهیم قرآن کریم برگزار میشود و ۱۵۵۰هدیه برای این مسابقه در نظر گرفته شده است. ویژه برنامه «شکیبا» با اجرای نمایش خیابانی و با محوریت صبر برگزار میشود.
«با رهروان سحر» عنوان پویش دیگری است که به تهیه سفره سحری برای نیروهای شبکار در مجموعههای خدماتی اختصاص دارد.
«ضیافت الحسین» برنامه اصلیِ «بر آستان جانان» است. این برنامه به سفرههای بزرگ اما سادهی افطار اختصاص دارد. در شبهای ویژهی ماه مبارک رمضان هم برنامههای ویژهای در قالب ضیافت الحسین برگزار میشود. مراسم جشن سحرخیزان کوچک به کودکانی اختصاص دارد که در جشن تکلیف به سر میبرند و برای اولین بار روزه میگیرند.
عمری با قرآن عنوان یکی دیگر از برنامههای ماه مبارک رمضان است که سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا این برنامه به سختی اجرا شد. اما امسال این برنامه را با قدرت پیش میبریم.
راهاندازی سامانه «ندای قرآن»، برگزاری ششمین دوره مسابقه قرآنی سراج و کرسی تلاوت قرآن در چند ایستگاه مترو از دیگر برنامههای فرهنگیِ سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است.
آهنگی سه زبان برای روز قدس / شب شعر بینالمللی قدس در فرهنگسرای انقلاب
امیرحسین سمیعی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در تشریح بخشی از برنامههای هنری این سازمان گفت: ورکشاپِ خوشنویسی با عنوان «کاتبان وحی» را در باغ موزه هنر ایرانی برگزار میکنیم. شب شعر بینالمللی قدس را با همکاری دفتر شعر سازمان در فرهنگسرای انقلاب برگزار میکنیم.
مسابقه داستان با محوریت حضرت خدیجه را داریم که به داستانهای کوتاه و مینیمال و تصویرسازی اختصاص دارد. اوایل هفته بعد آهنگی ارکسترال و ایرانی با تِم نیایش و مناجات منتشر میکنیم که اثری ویژه برای ماه مبارک رمضان است. همچنین برای روز قدس آهنگی سه زبانه تهیه شده که آن را در آستانه این روز بزرگ منتشر خواهیم کرد.
معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تاکید کرد: برنامههای میدانی ما پس از ماه مبارک رمضان برگزار میشود. چون مشخص نبود که به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان برگزاری رویدادهای حضوری باشد یا خیر. به همین دلیل تمرکز فعالیتهای میدانی ما به پس از ماه مبارک رمضان موکول میشود.
نهضت ملی آسان خواندن قرآن
منصور قصریزاده مدیر رادیو قرآن گفت: مهمترین و اصلیترین مشکلی که در جامعه ماست این است که نتوانستیم فرهنگ قرآن را در جامعه به درستی معرفی و به کار گیریم. رادیو قرآن رسالت فرهنگسازی قرآن را دارد. اگر قرار باشد در استودیو این کار را بکند و تمام برنامهها یک طرفه باشد، تاثیر زیادی نخواهد داشت.
به همین دلیل با کمک سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، تلاش کردیم تا برنامهها را در ماه مبارک رمضان به میان مردم بیاوریم.
وی ادامه داد: مقدمه انس با قرآن قرائت قرآن است. برای فهمیدن قرآن باید آن را بخوانیم. جشنواره صد را طراحی کردیم که نام این جشنواره براساس فرکانس رادیو قرآن انتخاب شده است.
هیچ چیز بهتر از این نیست که دو نهاد سازمان فرهنگی شهرداری تهران و رادیو قرآن با هم همکاری کنند و به همافزایی برسند. ما در همکاری با سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران جشنواره صد را در کنار جشنواره برآستان جانان قرار دادیم. تهران باید در مسائل فرهنگی الگو باشد. جشنواره صد برای نهضت ملی آسان خواندن قرآن تشکیل شده است.
انتهای پیام/