قیمت نفت روز جمعه با معطوف شدن توجهات به نشست بعدی وزیران اوپک پلاس و تعدیل انتظارات برای افزایش فوری عرضه این گروه، بیش از دو دلار در هر بشکه افزایش یافت.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در سپتامبر که روز جمعه منقضی شد، بیش از سه دلار افزایش یافت و در ۱۱۰ دلار و یک سنت در هر بشکه بسته شد. بهای قرارداد اکتبر با دو دلار و ۱۴ سنت معادل ۲.۱ درصد افزایش، در ۱۰۳ دلار و ۹۷ سنت در هر بشکه بسته شد.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا که در مقطعی بیش از پنج دلار در هر بشکه صعود کرده بود، نهایتا با دو دلار و ۲۰ سنت معادل ۲.۳ درصد افزایش، در ۹۸ دلار و ۶۲ سنت در هر بشکه بسته شد و برای کل هفته حدود چهار درصد افزایش ثبت کرد.
هر دو شاخص دومین کاهش ماهانه متوالی را به پایان بردند و نفت برنت حدود چهار درصد و وست تگزاس اینترمدیت حدود هفت درصد در ژوئیه کاهش نشان داد.
اختلاف قیمت میان نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت تحت تاثیر کاهش واردات نفت روسیه به اروپا که بازارهای این منطقه را دچار محدودیت کرده، افزایش یافته است. نفت برنت ۱۱ دلار در هر بشکه گرانتر از وست تگزاس اینترمدیت است در حالی که در ابتدای ژوئیه اختلاف قیمت بین این دو شاخص، حدود شش دلار بود.
پس از انتشار گزارش شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز که نشان داد شرکتهای حفاری آمریکا شمار دکلهای حفاری نفت را برای بیست و سومین ماه متوالی افزایش دادند، نفت بخشی از رشد قیمتی که داشت را از دست داد. طبق آمار بیکر هیوز، شمار دکلهای حفاری نفت در ژوییه ۱۱ حلقه افزایش یافت که بیست و سومین افزایش ماهانه متوالی بود در حالی که شمار دکلهای حفاری گاز پس از افزایش به مدت ۱۰ ماه متوالی، ماه میلادی گذشته تغییری نداشت.
همچنین در معاملات روز جمعه، بازارهای سهام قویتر و دلار ضعیفتر از قیمت نفت پشتیبانی کردند.
جان کیلداف از شرکت اگین کپیتال گفت: این روزها، تاثیرات کلان زیادی در بازار نفت وجود داشته و بازارهای سهام بهبود خوبی داشته و افت ارزش دلار، از قیمت نفت حمایت کرده است.
بازارهای سهام جهانی همسو با قیمتهای نفت حرکت کردهاند و با امیدواری به این که آمارهای رشد مایوس کننده، بانک مرکزی آمریکا را تشویق کند روند تحکیم سیاست پولی را ملایم کند، صعودی شدهاند.
در نظرسنجی رویترز از تحلیلگران، پیش بینی شد میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت امسال به ۱۰۵ دلار و ۷۵ سنت و نفت آمریکا به ۱۰۱ دلار و ۲۸ سنت میرسد.
سرمایه گذاران منتظر نشست سوم اوت وزیران اوپک پلاس هستند. منابع آگاه در اوپک پلاس اظهار کردند: این گروه در حال بررسی عدم تغییر تولید در سپتامبر است اما دو منبع آگاه دیگر گفتند: اعضای اوپک پلاس ممکن است درباره افزایش ملایم تولید مذاکره کنند. تصمیم اوپک پلاس برای عدم افزایش تولید، آمریکا را مایوس خواهد کرد. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، اواسط ژوئیه با امید به متقاعد کردن تولیدکنندگان نفت خاورمیانه برای افزایش تولید نفت، به عربستان سعودی سفر کرده بود.
تحلیلگران میگویند با توجه به این که بسیاری از اعضای اوپک پلاس به دلیل کمبود سرمایهگذاری در میادین نفتی، قادر به تحقق سهمیه تولیدشان نیستند، افزایش تولید برای این گروه دشوار خواهد بود.
در این حال، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی و الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه روز جمعه برای گفتوگو درباره همکاری دو کشور در چارچوب توافق اوپک پلاس دیدار کردند.
بر اساس گزارش رویترز، دولت روسیه در بیانیهای اعلام کرد روسیه و عربستان سعودی قاطعانه به اهداف توافق اوپک پلاس برای حفظ ثبات بازار و متوازن نگه داشتن عرضه و تقاضا پایبند ماندهاند.
انتهای پیام