به گزارش خبرنگار ایمنا، کامپیوترهای All in one جزو تکنولوژیهای نسبتاً جدید است که مزایا و معایب آنها پرسش بسیاری از کاربران فضای مجازی محسوب میشود. این تکنولوژی نسبتاً جدید به شدت و با سرعت بسیاری در حال رشد بوده و امکان جایگزین شدن آنها با کامپیوترهای شخصی قدیمی بسیار است. شاید در آینده کیسهای بزرگ و بازار تقلبی فروش قطعه میان کاربران جایگاهی نداشته باشد و کامپیوترهای All in one انتخاب تمام کاربران محسوب شود، اما تمام این مسائل وابسته به کاهش و از بین رفتن نکات منفی این تکنولوژی است.
سیستم All in one چیست؟
سیستمهای All in one کامپیوترهای رومیزی است که بدون داشتن کیس و تنها با یک مانیتور بزرگ تمام کاربرد کامپیوتر را ارائه میدهد. در نگاه اول All in one یک مانیتور با ماوس و کیبور است؛ اما داخل مانیتور مذکور قطعات بسیاری تعبیه شده، به همین دلیل All in one در آیندهای نزدیک میتواند جایگزین رایانههای رومیزی معمولی شود. این رایانهها به اندازه کامپیوترهای معمولی کاربرد دارد و همین عامل، موجب محبوبیت بیشتر آنها شده است. ویژگیهای اصلی این مادربردها داشتن صفحه نمایش LCD و LEC بهروز است که حذف شدن کیس موجب اشغال شدن فضای کمتری میشود، همچنین در برخی از مدلهای جدید صفحه نمایش لمسی است و همین مسئله تجربه بهتری را ارائه میدهد.
بررسی ظاهری و کاربری کامپیوترهای All in one
All in one از نظر ظاهری و کاربری، بین کامپیوتر و لپتاپ قرار میگیرد؛ درواقع فشردگی و قرار گرفتن قطعات در بدنهای کوچک این فناوری را شبیه لپتاپ کرده و شکل ظاهری آن مشابه کامپیوترهای رومیزی است. در این دستگاهها کیس وجود ندارد و تمام قطعات در مانیتور قرار گرفته است و به همین دلیل میتوان آنها را مانیتوری با قابلیت کامپیوتر معرفی کرد.
اغلب سیستمهای All in one دارای صفحه لمسی، اسپیکر داخلی، وبکم و پورتهای USB و HDMI است. امروزه تقاضای کاربران برای خرید All in one باعث شده بسیاری از سازندگان به ساخت این محصولات روی بیاورند و قابلیتهای این فناوری را افزایش دهند، با این حال All in one هنوز معایبی دارد که در ترغیب کاربران بسیار تأثیرگذار است.
مزایای کامپیوترهای All in one
کارشناسان مختلف با بررسی و مطالعه دستگاههای All in one مزایا آن را شناسایی کردهاند که شناخت آنها موجب خرید آگاهانه و انتخابی درست میشود. مزایایی سیستمهای All in one عبارت است از:
- ۸۶ درصد صرفهجویی در مصرف برق
- نیاز به مبدل برق یا آداپتور
- لحاظ شدن دو عنصر فشردگی و نظم در طراحی دستگاه
- کارایی بهتر و طراحی ارگونومیک
- برخورداری از درگاهها و پورتهای ورودی و خروجی متعدد
- کیفیت تصویر عالی (Full HD)
- امکان نصب بر روی دیوار
- دارای مشخصات فنی روز دنیا و متناسب با نوع کاربری
- قیمت مناسب نسبت به کیفیت و فناری
- امکان ارتقا قطعاتی از جمله هارد، رم و پردازنده
- دارای پنلهایی با طراحی ارگونومیک، زیبا و کاربردی
- حذف سیمهای متعدد مخصوصاً در نسخههای دارای ماوس و کیبورد وایرلس
- دارا بودن صفحه نمایش لمسی بزرگ با قابلیت تک لمسی و چند لمسی
معایب سیستمهای All in one
شناخت معایب All in one بسیار مهم است زیرا کاربرانی که قصد خرید این نوع از سیستمها را دارند، هزینه نسبتاً بالایی را مصرف میکنند، علاوه بر این شناخت مزایا و معایب سیستمهای All in one باعث میشود، سود و بهرهوری دستگاه را بررسی و با آگاهی بهتری نسبت به خرید اقدام کرد. معایب سیستمهای All in one عبارت است از:
- سخت افزار ضعیف نسبت به قیمت
- قدیمیتر شدن سریعتر All in one نسبت به کامپیوترهای خانگی
- محدودیت ارتقای رم و حافظه داخلی
- خرابی یک بخش منجر به دیگر قطعات میشود.
- امکان عدم همخوانی پردازنده جدید با BGA سیستم
- هزینه تعمیر بیشتر نسبت به کامپیوترهای معمولی
شرایط تعمیر سیستمهای All in one
شرایط تعمیر این نوع از سیستمها با لپتاپ و کامپیوتر متفاوت است؛ زیرا قطعات داخلی سیستمهای All in one با فشردگی بیشتری کنار هم قرار گرفته و همواره در معرض آسیب و ضربه است؛ این سیتسمها ظرافت بسیاری دارد و همین مسئله تعمیر را دشوارتر و هزینه را بیشتر میکند. خرابی مادربرد، تصویر نداشتن مانیتور، قطع شدن صدا، عمل نکردن فن، خرابی کارت گرافیک، روشن نشدن دستگاه و ایراد و منبع تغذیه از جمله مشکلات سیستمهای All in one است که در صورت بروز هر یک تکنسین فنی دستگاه را به دقت مورد بررسی قرار داده و با عیبیابی اجزا، قسمت آسیب دیده را تعمیر میکند.