جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی تایمز، دربارۀ لزوم پیشرفتن کشور بهسمت شیوۀ اخذ مالیاتهای مستقیم گفت: رفتن بهسمت شیوۀ اخذ مالیاتهای مستقیم میتواند بخشی از اهداف دولت برای رسیدن به یک درآمد پایدار و رسیدن به سیستم عدالت مالیاتی را بهتر محقق کند.
وی در ادامه بیان کرد: ما بهجای اینکه مالیات را از منابع دریافت کنیم بهسمت شیوه اخذ مالیات بر مجموع درآمد و یا همان مالیاتهای مستقیم پیش میرویم، در این شیوه وجوه واریزشده به حساب افراد را بررسی و بر این اساس از آنها مالیات اخذ میکنیم با این شیوه فشار بر قشر ضعیف هم کمتر میشود.
قادری در ادامه با تأکید بر اینکه با ایجاد عدالت مالیاتی عدالت اجتماعی هم محقق میشود افزود: در این شیوه اخذ مالیاتهای مستقیم، معافیتهای اعطایی به تولیدکننده بیشتر میشود و باعث میشود منابع لازم در اختیار تولیدکننده برای سرمایهگذاری بیشتر قرار بگیرد.
این نماینده مجلس یازدهم بیان کرد: اگر فرد درآمدهایی را که به دست میآورد، بار دیگر سرمایهگذاری کند، این سرمایهگذاریهای جدید منجر به افزایش اشتغال و درآمد بیشتر و افزایش ظرفیت تولیدی در کشور میشود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بیان کرد: از سوی دیگر اخذ مالیاتهای مستقیم باعث میشود تولیدکننده تلاش کند ظرفیتهای جدیدی را برای تولید ایجاد کند. سالهای قبل وقتی که افزایش مالیات بر ارزش افزوده مطرح شد، مخالفتهایی صورت میگرفت ولی چون این نوع مالیات مبتنی بر پایههای درستی بود و توجیهات اقتصادی داشت عملیاتی شد و امروزه بخش عمدهای از درآمدهای دولت از طریق مالیات بر ارزش افزوده تأمین میشود.
قادری گفت: باید توجه کنیم که کنار جلوگیری از فرارهای مالیاتی و اخذ مالیات عادلانه باید بحث رسیدگی به اعتراضهای مالیاتی هم مورد توجه قرار بگیرد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس توضیح داد: گله و شکواییه مردم این است که چرا تفاوت و تبعیض در پرداخت مالیاتها وجود دارد و چرا به اعتراضهای مردم رسیدگی نمیشود و چرا مالیاتها بهشکل مضاعف اخذ میشود. منبع درآمدهای دولت باید از محل این درآمدهای مالیاتی بهشیوه مالیات مستقیم دریافت شود، ولی اینکه دولت به این اعتراضها و بیعدالتیها رسیدگی نمیکند برای ما عواقبی در پی خواهد داشت.
قادری با ابراز اینکه برخی از افراد از ارتباطاتی که دارند سوءاستفاده میکنند و مالیاتهای خود را پرداخت نمیکنند گفت: سیستم ما یک سیستم فردمحور و سنتی است و هنوز فرآیند اخذ مالیاتها سیستمی نشده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس توضیح داد: در این شیوه مالیاتی معافیتهای هدفمند میشود و اقشار ضعیف از پرداخت مالیات معاف میشوند، همچنین تولیدکنندگان در این شیوه فشار مالیاتی ندارند و اقشار ضعیف هم با توجه به هزینههای معیشتی، درآمد، تعداد اعضای خانوار و دهک آنها مالیات پرداخت میکنند، این شیوه کاملاً سیستمی، هوشمند و عادلانه است.
انتهای پیام/+