سلمان قادری در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تایمز درباره اینکه سالهای فعالیت او در هیئت کشتی جویبار امروز منجر به حضور چهار کشتیگیر (حسن یزدانی، کامران قاسمپور، محمد نخودی و امیرمحمد یزدانی) از این شهرستان در تیم ملی آزاد شده است، اظهار داشت: بچههای جویبار در واقع ۴۰ درصد تیم ملی آزاد را تشکیل میدهند. ضمن اینکه از بین برادران فیروزپور، یکی از آنها هم میتوانست عضو تیم ملی شود و واقعاً حیف شد. جویبار معدنی است که کشف شده و برای بقا، نیاز به توجه و هزینه بیشتر دارد. در حالی که از سوی مسئولان ورزش و استان، ریالی برای کشتی جویبار هزینه نشده و حتی سیدرضا صالحیامیری رئیس پیشین کمیته ملی المپیک هم که اصالتاً مازندرانی بود، کاری اینجا انجام نداد. شما نگاه کنید این شهرستان کوچک در المپیک چند مدال گرفت؟
وی ادامه داد: ۷ سال قبل به دستور رئیس جمهور استارت ساخت یک سالن مسابقهای در جویبار زده شد ولی متأسفانه تمام نکردند و هنوز بعد از ۷ سال سقف هم ندارد. مسئولان استانی خیانت بزرگی به کشتی جویبار کردند، این معدن سالهاست کشف شده اما حمایتی از آن نشد در حالی که جویبار میتواند سالهای سال مدالآوری کند.
قادری که بیش از دو دهه است مسئولیت کشتی جویبار را برعهده دارد، درباره این سالهای حضورش در کشتی تصریح کرد: ۲۳ سال شده که رئیس هیئت هستم. علاقمندی در بین خانوادهها در جویبار نسبت به کشتی وجود داشت و فقط لازم بود یک نفر برنامهریزی و هزینه کند تا اتفاقات خوشایند رخ دهد. جویبار در گذشته هم یک پایگاه کشتی بود. سبحان روحی، مرحوم حسین نوروزیان، علی طبرستانی، برادران واگذاری، یعقوب نجفی جویباری و دیگر قهرمانان همه مدعی بودند. از من خواسته شد که بیایم و مسئولیت هیئت را قبول کنم، درگیر کار خودم بودم اما در نهایت در دورهای که نقی کلانتری ریاست هیئت کشتی استان را برعهده داشت، کار را قبول کردم. زمانی که پایم را به سالن گذاشتم، یک تخته تشک برزنتی نصفه داشتیم که نصفش پاره بود. وضعیت بهداشتی آن افتضاح بود، حتی دوش هم نداشت. اولین کار این بود که امکانات مناسبی را مهیا کنیم و دو تخته تشک تهیه شد. سالن قدیمی و کوچک بود، اما وقتی تشک جدید پهن شد، همه خوشحال شدند و جمعیت زیادی به سالن آمد و رفته رفته اتفاقات خوب استارت خورد.
رئیس باسابقه کشتی جویبار که خودش مدال برنز رده سنی نوجوانان آسیا را در کارنامه دارد با اشاره به مدال مهدی حاجیزاده که چقدر در پیشرفت کشتی این شهرستان تاثیر داشت، خاطرنشان کرد: تا پیش از حاجیزاده، یک برنز بزرگسالان جهان هم نداشتیم، البته آیت واگذاری، یعقوب نجفی جویباری و سبحان روحی تا مرز مدال پیش رفتند و شاید اگر قوانین امروز حاکم بود، برنز مشترک هم میگرفتند، تا اینکه حاجیزاده قهرمان جهان شد و این یک انگیزه جدید در جویبار بود و خانوادهها بچههایشان را به باشگاه میآوردند. خدا رحمت کند پدر رضا یزدانی را، او رضا را با خودش به باشگاه میآورد و منتظر میماند تا تمرین پسرش تمام شود، حسن یزدانی هم با پدرش میآمد، ما حتی جام رمضان هم برگزار میکردیم و خانوادهها هم میتوانستند به تماشای کشتی بچههایشان بنشینند. به دلم افتاده بود که باید در جویبار کار کرد و این مأموریتی بود که روی دوش خود حس میکردم. از آن تشک نصفه برزنتی، حالا جویبار ۲۰ تخته تشک دارد که پنج تخته آن در سالن رضا یزدانی پهن است. سالن کشتی روستای کامران قاسمپور (بیزکی) دو تخته تشک دارد. در سالن حسن یزدانی هم دو تخته تشک پهن است.
قادری درباره اینکه پیش از این جویبار خودش در لیگ برتر هم تیم داشت، گفت: الان بخواهیم تیم بدهیم ۸ تا ۱۰ میلیارد باید هزینه کرد، در گذشته لیگ رفت و برگشتی بود اما الان مدتهاست که مسابقه متمرکز شده که بیشتر شبیه مسابقات استانی و کشوری است. ضمن اینکه زمانی برای ما ارزش دارد تیم به اسم جویبار بدهیم که بتوانیم کشتیگیران خوبمان را نگه داریم، یعنی اینطور نباشد که مثلا به حسن یزدانی یک میلیارد میدهند، به او بگوییم بیا با ۵۰۰ میلیون برای شهر خودت کشتی بگیر، بعد اگر این کار را نکرد، رضایتنامه به او ندهیم! این کار درستی نیست، مگر کشتیگیر چند سال در اوج است؟ چقدر درآمد دارد؟ هیئت قبلی این کار را میکرد و چند بار با عسکری محمدیان صحبت کردم که تصمیم درستی نیست که کشتیگیر را محدود کنی. کشتیگیر باید در انتخاب آزاد باشد. نمیتوانیم در حق قهرمانانمان اجحاف کنیم.
انتهای پیام/