به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تایمز، نانوپلاستیکها که کوچکترین ذرات پلاستیکی شناخته شده هستند (ذرات پلاستیکی کوچکتر از یک میکرومتر)، تهدید بالقوهای برای سلامت انسان و اکوسیستم به شمار میروند زیرا میتوانند به خون، سلولها و حتی مغز نفوذ کنند.
نانوپلاستیکها، برخلاف میکروپلاستیکها، میتوانند رودهها و ریهها را دور بزنند و مستقیماً وارد جریان خون شوند و از آنجا به اندامهای مختلف از جمله قلب و مغز سفر کنند.
نانوپلاستیکها که از تجزیه پلاستیکهای بزرگتر به وجود میآیند در محیطهای متنوعی از یخ قطب شمال گرفته تا وسایل روزمره مانند آب آشامیدنی و غذا یافت شدهاند و یک تهدید زیستمحیطی نوپدید محسوب میشوند.
به تازگی یک مطالعه جدید توسط محققان “موسسه آب و هوای کلمبیا” نشان داد که در آب بطریهای پلاستیکی به طور متوسط ۲۴۰۰۰۰ قطعه نانوپلاستیک در لیتر کشف شده که عددی ۱۰ تا ۱۰۰ برابر بیشتر از تخمینهای قبلی است.
در سطح جهان، تولید پلاستیک به ۴۰۰ میلیون تن در سال نزدیک میشود؛ بر خلاف مواد آلی، پلاستیکها به مواد بیضرر تجزیه نمیشوند. در عوض، آنها همچنان به ذرات کوچکتر، به طور بالقوه تا سطح مولکولی تجزیه میشوند.
محققان هشدار میدهند نانوپلاستیکها یک خطر رو به رشد زیست محیطی هستند و درک رفتار، تأثیرات و روشهای کاهش حضور آنها برای حفظ اکوسیستمها و حفظ سلامت انسان حیاتی است.
این مطالعه در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
انتهای پیام/