گزارش جدید منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی حاکی است که بیش از یک نفر از هر چهار فرد بزرگسال در سراسر جهان یعنی معادل یک میلیارد و ۴۰۰ هزار نفر، از نظر فیزیکی بدون تحرک هستند. این رقم ممکن است در برخی کشورها، یک نفر از هر سه نفر باشد.
این گزارش که به همت کارشناسان سازمان بهداشت جهانی تهیه شده، اطلاعات به روز شده از رقم تقریبی سطح تحرک در سال ۲۰۰۸ را در بردارد و نشان می دهد که سطح بی تحرکی در سراسر جهان در بین افراد بزرگسال از ۲۰۰۱ تاکنون در سطح بالایی بدون تغییر مانده است.
براساس این گزارش، زنان در مقایسه با مردان از تحرک کمتری برخوردارند و مردم کشورهای پردرآمدتر در مقایسه با کشورهایی با درآمد متوسط یا پایین، از تحرک کمتری برخوردار هستند.
این اطلاعات ضرورت اقدام همه کشورها برای اولویت دادن به اقداماتی در زمینه حمایت از فعالیت فیزیکی و افزایش شانس افراد با هر توانایی و سنی ای برای داشتن فعالیت روزانه را نشان می دهد.
به موجب طرح جدیدی در زمینه فعالیت فیزیکی، قرار است بی تحرکی فیزیکی تا سال ۲۰۲۵ به میزان ۱۰ درصد و تا سال ۲۰۳۰ به میزان ۱۵ درصد کاهش یابد.
بی تحرکی فیزیکی خطر ابتلا به بیماری هایی چون بیماری های قلبی – عروقی، انواع سرطان ها و دیابت ها را افزایش می دهد.
در همین حال، گزارش مربوط به سطح تحرک و بی تحرکی در میان کودکان و جوانان در دست تهیه است. سازمان بهداشت جهانی اولین تخمین های قابل قیاس در سطح جهانی در زمینه فعالیت فیزیکی ناکافی را در سال ۲۰۰۸ برای ۱۲۲ کشور تهیه کرد. این رقم در سال ۲۰۱۰ به روز شد.
معیار سازمان بهداشت جهانی برای فعالیت فیزیکی غیرکافی، دستکم ۱۵۰ دقیقه فعالیت با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت شدید در هفته یا ترکیبی برابر از هر دو تعیین شد.
سازمان بهداشت جهانی در گزارش خود عنوان کرد که در ۱۵۹ کشور از ۱۶۸ کشور مورد مطالعه، گستردگی فعالیت فیزیکی غیر کافی در مردان کمتر از زنان بود، به طوری که در ۶۵ کشور، میزان تفاوت بین فعالیت زنان و مردان دستکم ۱۰ درصد و در ۹ کشور که ایران نیز جزو آنهاست، این تفاوت بیش از ۲۰ درصد ارزیابی شده است.