در پی تماس برخی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس با خبرگزاری دانشجویان ایران، در اعتراض به عدم تعلق خوابگاه به دانشجویان نوبت دوم و پردیس این دانشگاه و مشکلات آنها برای تهیه خوابگاه،معاون دانشجویی و فرهنگی-اجتماعی دانشگاه تربیت مدرس به ایسنا اعلام کرد: دانشجویانی که در دوره نوبت دوم دانشگاه پذیرش شدهاند، امکان استفاده از خوابگاههای دانشگاه را ندارند و میتوانند از خوابگاههای خودگردان استفاده کنند؛ که توجه به بازگشت به آموزش حضوری، دانشجویان زمان کافی برای آماده شدن و دریافت خوابگاه را داشتهاند و به این ترتیب دانشجویان از ۳۰ فروردین ماه آموزش حضوری را تجربه خواهند کرد.
دکتر صادق دردایی معاون دانشجویی و فرهنگی-اجتماعی دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با ایسنا،با اشاره به اطلاعیههای اخیر دانشگاه تربیت مدرس در خصوص شیوه از سرگیری آموزش حضوری و درخواست اسکان دانشجویان در خوابگاه اظهار کرد: طبق اعلام ستاد مبارزه با کرونا، مقرر شده بود کلاسهای نمیسال دوم سال تحصیلی جاری به صورت حضوری برگزار شود اما شیوع سویه اُمیکرون سبب شد از سرگیری آموزش حضوری به تاخیر بیفتد و به سال جدید موکول شود لذا در اطلاعیه های جدید به دانشجویان شیوه از سرگیری آموزش حضوری و درخواست اسکان اطلاع رسانی گردیده است. بر اساس شیوه نامه اسکان دانشگاه تربیت مدرس، برای ثبت درخواست خوابگاه به هیچ وجه نیاز به مراجعهٔ حضوری به دانشگاه نیست و دانشجویان درخواست خوابگاه را صرفا باید در سامانهٔ مربوطه ارائه نمایند نتیجه بررسی ها درخواستها نیز به صورت اینترنتی به دانشجویان اعلام می شود و دانشجو قبل از مراجعه از محل خوابگاه خود مطلع خواهد شد.
وی ادامه داد: البته در ترم جاری خوابگاه در اختیار دانشجویانی که مشغول به انجام کارهای پژوهشی و یا گذراندن دروس عملی بودند قرار گرفته و در ترمهای قبلی نیز دانشجویانی که مشغول انجام کارهای پژوهشی و دروس عملی بودند، از خوابگاه استفاده میکردند. بر اساس شیوه نامه صادر گردیده، دانشجویانی که در حال حاضر در خوابگاههای دانشگاه ساکن هستند لازم نیست هیچ درخواستی ثبت نمایند و اسکان فعلی آنها ادامه می یابد.
دکتر دردایی با بیان اینکه اطلاعیه اولیه بازگشت به آموزش حضوری دانشگاه تربیت مدرس در تاریخ ۸ فروردین ماه صادر شد و به دانشجویان اعلام شد، افزود: در راستای بازگشت به آموزش حضوری بازه زمانی ۳ تا ۴ هفتهای را در نظر گرفتیم تا دانشجویان بتوانند آمادگیهای لازم را کسب کنند.
معاون دانشجویی و فرهنگی-اجتماعی دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: با توجه به اینکه این بازه زمانی برای ایجاد آمادگی لازم در دانشجویان برای بازگشت به آموزش حضوری مناسب است، به نظر میرسد که دانشجویان نوبت دوم روزانه و پردیس تربیت مدرس که به آنها خوابگاه دولتی تعلق نمیگیرد، نسبت به سایر دانشگاهها مشکلات کمتری در فراهم آوردن شرایط محل اسکان و یا استفاده از خوابگاههای خودگردان دارند. چراکه اطلاعرسانیهای ما زودتر انجام شده است و شرایط را اینگونه فراهم کردیم که برای بازگشت برنامه ریزی مناسب تری داشته باشند.
وی با اشاره به ظرفیت خوابگاههای خودگردان در شرایط فعلی خاطرنشان کرد: ایجاد دورههای نوبت دوم و پردیس برای امسال نیست و همه دانشگاههای کشور از سالهای قبل در این دورهها دانشجو میپذیرند و طبیعتا خوابگاههای خودگردان سالهای قبل نیز استفاده شده و در حال حاضر نیز قابل استفاده است. آخرین نسخه اطلاعیه وزارت علوم در خصوص پروتکلهای بهداشتی در مراکزآموزش عالی و خوابگاهها نیز اخیرا ارائه گردید که به نسبت ویرایش قبلی تغییراتی داشته است.
دکتر دردایی با بیان اینکه ما تسهیلاتی را برای دانشجویان فراهم کردهایم که بتوانند در شرایط راحتتری آموزش حضوری را دنبال کنند، گفت: در حال حاضر که در میانه ی ترم تحصیلی هستیم این امکان را برای دانشجویان فراهم کردهایم که بتوانند یک یا دو درس را حذف کنند و یا بتوانند به صورت ترمی و یا تک درس در شهر محل زندگی خود مهمان شوند.
وی در پایان از دانشجویان واجد شرایط دانشگاه تربیت مدرس خواست ضمن مطالعه دقیق شیوه نامه درخواست اسکان و راهنمای پیوست آن نسبت به ثبت درخواست اقدام کنند.
به گزارش ایسنا، اواسط تعطیلات نوروز ۱۴۰۱، وزیر کشور اعلام کرد که از ۱۴ فروردین دانشگاههای کشور باید آموزش را به صورت حضوری به دانشجویان ارائه دهند. پس از آن، دانشگاهها به تدریج بازگشایی شده و یا در حال بازگشت به آموزش حضوری هستند.
یکی از دغدغههای این روزها برای دانشجویان و دانشگاهها مسئله خوابگاهها است. چراکه پس از گذشت دو سال که بسیاری از خوابگاهها تعطیل بودهاند، مشکلاتی به وجود آمده و حالا که همه دانشجویان در حال بازگشت صد در صدی به دانشگاه هستند، رعایت پروتکلهای بهداشتی شاید ظرفیتها را نسبت به دوران قبل از کرونا کاهش داده است.
در پی تماس چند تن از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس مبنی بر ایجاد مشکل در زمینه دریافت خوابگاه به بررسی مشکل این دانشجویان پرداختیم.
یکی از این دانشجویان به ایسنا گفت: پذیرش دانشجو در دانشگاه تربیت مدرس به دو صورت نوع اول و نوع دوم است و از همان اول به ما اعلام شد و قبول کردیم که دانشجویان روزانه نوع اول امکان دریافت خوابگاه دارند و به دانشجویان نوع دوم (شبانه) خوابگاه تعلق نمیگیرد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تمامی دانشجویان دانشگاه تربیت در مقاطع تحصیلات تکمیلی تحصیل میکنند، در حال حاضر ۶ تا ۸ جلسه به اتمام کلاسهای ترم جاری باقی مانده است و دانشگاه اعلام کرده از تاریخ ۳۰ فروردین آموزش ما حضوری ارائه خواهد شد.
این دانشجوی ساکن شهرستان افزود: برای ما که دانشجوی روزانه نوبت دوم هستیم و خوابگاه به ما تعلق نمیگیرد، متاسفانه تا تاریخ ۳۰ فروردین زمانی برای اجاره خانه و یا دریافت خوابگاه خودگردان وجود ندارد.
وی که دانشجوی رشته حقوق مقطع کارشناسی ارشد است خاطرنشان کرد: این مدت زمان باقی مانده کافی نیست و ما نمیدانیم چه کار کنیم.
دانشجوی خوابگاهی دیگر نیز گفت:قبل از کرونا دانشگاه دارای خوابگاههای استیجاری بود و ما در دریافت خوابگاه شبانه و یا خودگردان هیچ مشکلی نداشتیم ولی در حال حاضر وضعیت به نحوی است که خوابگاهها ظرفیت ندارند و علاوه بر آن هزینه آنها بسیار بالاست و در شرایط اقتصادی فعلی، من و دیگر دوستانم استطاعت مالی پرداخت چنین هزینهای را نداریم. چراکه علاوه بر خوابگاه، هزینه زندگی در تهران نیز بسیار بالا است.
انتهای پیام