یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار مهر مباحث مطرح شده مبنی بر کاهش عرضه شیر در مراکز خرده فروشی را رد کرد و گفت: هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد و عرضه به اندازه کافی و به موقع انجام میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در اواخر فروردین ماه با افزایش قیمت شیرخام و در نتیجه فرآوردههای لبنی مواجه خواهیم بود، افزود: به چهار دلیل چنین اتفاقی میافتد اول اینکه با گرم شدن هوا میزان شیردهی گاوها کم میشود و در نتیجه عرضه شیرخام کاهش مییابد همچنین به دلیل جنگ روسیه و اوکراین قیمت جهانی نهادههای دامی حدود ۶۰ درصد افزایش یافته و بخش عمده نهادههای مورد نیاز کشور نیز وارداتی است.
این فعال صنفی که نمیخواست نامش فاش شود، عنوان کرد: علاوه بر این احتمالاً با افزایش مجدد قیمت نهادههای دامی مواجه هستیم و علاوه بر این سایر عوامل تولید از جمله حقوق کارگران، هزینه بسته بندی و سایر هزینههای سربار نیز افزایش داشته که تمام این عوامل بر قیمت تمام شده تولید شیرخام تأثیر دارد و منجر به گرانی آن میشود ضمن اینکه قیمت شیرخام نیز بطور میانگین ۷۰ درصد هزینه تمام شده تولید لبنیات را تشکیل میدهد.
وی با انتقاد از اصرار دولت بر سرکوب قیمتها گفت: متأسفانه رویه دولتهای قبلی در این دولت هم ادامه یافت و علی رغم وعدههای قبلی، در این دولت هم شاهد سرکوب قیمتها و پرداخت یارانه از جیب تولیدکننده هستیم.
این فعال صنفی تاکید کرد: نمونه بی برنامگی وزارت صمت و سازمان حمایت هم همین موضوع قیمت تولید کننده است که تا به امروز بارها تغییر کرده و حالا مجدد اعلام کرده اند قیمت تولید و قیمت مصرف همزمان درج شود. به عبارتی حاصل آن همه تنش این بود که چون سازمان حمایت و وزارت صمت زورشان به اصناف و خرده فروشیها نرسید که اتیکت قیمت فروش خرده فروشی را بر روی کالا نصب کنند، دوباره به تولیدکننده فشار میآورند. کاش مسئولان پیش از اجرای هر طرحی، کمی فکر کنند و ایدههای خوب را با اهمال در اجرا نسوزانند.