به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث لاین، به گفته محققان، بسیاری از افراد مبتلا به بیماری کلیوی در مراحل آخر سرطان، بیماری شأن تشخیص داده میشود زیرا پزشکان بیشتر بر روی مسائل مربوط به سلامت قلبی عروقی این بیماران تمرکز میکنند.
آنها همچنین خاطرنشان میکنند که برخی از درمانهای سرطان برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی به دلیل آسیبی که درمانها میتوانند به کلیهها وارد کنند، قابل اجرا نیستند.
محققان کانادایی با بررسی دادهها یا سوابق آزمایش خون ۱۴ میلیون بیمار دیالیزی یا بیماران پیوند کلیه، به بررسی خطر ابتلای آنها به سرطان و مرگ بر اثر سرطان پرداختند.
بررسیها نشان داد افراد مبتلا به بیماری کلیوی خفیف تا متوسط و همچنین دریافت کنندگان پیوند کلیه نسبت به افراد دارای عملکرد طبیعی کلیه در معرض خطر بیشتر ابتلاء به سرطان بودند.
همچنین افراد مبتلا به بیماری کلیوی نسبت به افرادی که عملکرد طبیعی کلیه دارند، به ویژه در اثر سرطانهایی مانند مثانه، کلیه و مولتیپل میلوما، در معرض خطر بیشتر مرگ ناشی از سرطان بودند.
در این مطالعه، ۱۰ تا ۱۵ درصد بیماران کلیوی بعداً به سرطان مبتلا شدند.
بیماری مزمن کلیه در حال حاضر یک عامل خطر شناخته شده برای سرطان است. سرطان هم میتواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم از طریق اثرات نامطلوب درمانها باعث بیماری مزمن کلیوی شود.
دکتر «آبیجات کیچلو»، متخصص نفرولوژی در دانشگاه تورنتو، در این باره گفت: «بیماران مبتلا به بیماری کلیوی معمولاً دارای درجهای از التهاب هستند و عملکرد سیستم ایمنی بدن شأن کم است. سیستم ایمنی آنها ممکن است مختل شده باشد و سرطان در بیماران کلیوی، به ویژه آنهایی که مربوط به سیستم ایمنی هستند، میتواند تشخیص داده نشود.»
وی خاطرنشان کرد: «از آنجایی که بیماران کلیوی نیز دارای عوامل خطرزای قلبی عروقی هستند، بیشتر توجه پزشکان فراتر از خود بیماری کلیوی، بر پیشگیری از پیامدهای بد قلبی عروقی است. به همین دلیل، غربالگری معمول سرطان میتواند کنار گذاشته شود که میتواند منجر به تشخیص تأخیری بیماری سرطان شود.»
به گفته کیچلو، «به دلیل این تأخیرها، افراد مبتلا به بیماری کلیوی معمولاً در زمان تشخیص سرطانهای پیشرفتهتری دارند.»