۱۳:۳۵ – ۲۲ آبان ۱۴۰۳
سید حسین حسینی، رئیس سازمان شیلات ایران در همایش نقش صنعت کنسرو در تامین امنیت غذایی گفت: فعالیت آبزی پروری در کنار صید و صیادی از جایگاه ویژهای در سند امنیت غذایی برخوردار است.
او با بیان اینکه تا سال ۲۰۵۰ میلادی بیش از ۷۰ درصد پروتئین حیوانی از آبزیان تأمین خواهد شد، افزود: اکنون از ۲۲۳ میلیون تن محصولات دریایی ۹۲ میلیون تن در حوزه صید و صیادی و ۸.۳ میلیون تن در حوزه ماهیان تون است.
به گفته حسینی، ۹ درصد صید جهان در حوزه ماهیان تون انجام شده که نشان از اهمیت آن دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد صید اقیانوس هند برای ایران است، افزود: سازمان شیلات در زنجیره تولید و تأمین به عنوان لوکوموتیو پیشران، عملاً نقش تنظیمگری دارد. اگر پایداری در حوزه خوشه تولید تا زنجیره نبود قطعاً تولید مفهوم پیدا نمیکرد.
حسینی به اهمیت نقش آفرینی صنایع تبدیلی در معرفی آبزی پروری پرداخت و گفت: اگر تنظیمگری در زنجیره تولید و تأمین در زمان کمبود یا مازاد تولید به خوبی انجام نشود، محصولات پروتئینی دریامحور از صنایع غذایی تا بازار دچار آسیب میشود.
او از ثبات قیمت کنسرو ماهی طی ۱۴ ماه اخیر در بازار خبر داد و گفت: ثبات قیمت کنسرو ماهی با هماهنگی و همکاری محقق میشود و همواره ضرورت دارد این همکاری در مدیریت ضایعات صورت بگیرد، از این رو انتظار داریم صنایع تبدیلی به کمک کاهش ضایعات بیاید چراکه غنی سازی پروتئین و پالایش دقیقتر منجر به سودآوری بیشتر میشود.
او ادامه داد: کارخانجات صنایع غذایی نباید سود خود و منبع درآمدی را فقط در محصول نهایی ببینند.
رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه جمعآوری محصول در پیک صید و دپو آنها در صنعت کنسرو ایران وجود ندارد، گفت: سازمان شیلات ایران در نظر دارد پشتیبانی در دریا ایجاد شود، براین اساس از صنایع تبدیلی دعوت میکنیم در این حوزه سرمایهگذاری کنند تا محصولات در محل صید از سوی کارخانجات جمعآوری شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آماده شدن پیشنویس تفاهمنامه با هدف کد رهگیری و شناسنامهدار شدن محصولات از صید تا بازار خبر داد و گفت: این مسئله در دستور کار سازمان شیلات قرار دارد که علاوه بر پوشش بازار داخل در صادرات نیز برنامههای زیادی داریم.
حسینی گفت: صنایع کنسرو ایران فرصتی در حوزه صادرات دارد که باید زمینه آن با تصمیمگیری فراهم شود.
Source link