فیلترهای سرامیکی ریخته گری

امشب سیارک هائومیا در مقابله خورشیدی قرار دارد

فاطمه فخرایی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: ماه، سه‌شنبه _سی‌ام فروردین‌ماه_ در موقعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد؛ مدار ماهانه ماه به دور زمین آن را به دورترین نقطه خود از خورشید یا همان نقطه اوج با فاصله ۱٫۰۰۶ AU یا واحد نجومی از خورشید منتقل می‌کند.

وی افزود: این پدیده تقریباً همزمان با ماه کامل رخ می‌دهد و در این لحظه، فاصله زمین و خورشید ۱٫۰۰۴ AU و ماه در فاصله ۱٫۰۰۶ AU از خورشید قرار می‌گیرد. فاصله بین زمین و ماه نیز حدوداً ۰٫۰۰۲ AU یا ۳۶۵ هزار کیلومتر است. زمان طلوع و غروب ماه به ترتیب ۲۱:۱۲ و ۰۸:۱۰ روز بعد است که در واقع ماه در این وضعیت تقریباً ۹۰ درصد روشنایی دارد و در صورت فلکی میزان قرار دارد.

سیارک هائومیا در مقابله خورشیدی

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: «هائومیا» سومین سیاره کوتوله نزدیک به خورشید است که در واقع یک شکل کشیده و خاص غیرکروی دارد. این سیارک به کمربند کوئیپر متعلق است، در موقعیت مقابله در منظومه شمسی در مقابل خورشید قرار دارد، کل شب در صورت فلکی عوا قابل رصد است و نیمه‌شب به بالاترین ارتفاع خود در آسمان می‌رسد.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  گلکسی زد فولد ۶ و زد فلیپ ۶ با Galaxy AI از راه می‌رسند-تایمز

وی تصریح کرد: این سیارک از موقعیت رصدخانه لارستان سه‌شنبه _سی‌ام فروردین‌ماه_ حدود ساعت ۲۰:۴۱ تقریباً ۲۱ درجه بالای افق شرقی در دسترس است و ساعت ۰۱:۳۴ بامداد ۷۸ درجه بالای افق جنوبی به بالاترین نقطه خود در آسمان بالای سر ما می‌رسد؛ سپس ساعت ۰۵:۲۵ روز بعد، حدوداً زمانی که در ارتفاع ۳۵ درجه‌ای بالای افق شرقی قرار دارد، غیرقابل دسترس می‌شود و دیگر نمی‌توان آن را رصد کرد. رصد این سیارک با قدر ۱۷.۳ با کمک یک تلسکوپ امکان‌پذیر است و در موقعیت مقابله خورشیدی حدوداً ۴۹٫۲۸ AU یا واحد نجومی از خورشید فاصله دارد.

ماه در حضیض زمینی

فخرایی‌فرد اظهار کرد: ماه سه‌شنبه _سی‌ام فروردین‌ماه_ به نزدیک‌ترین نقطه در مدار گردش خود به دور زمین می‌رسد و در واقع کمی بزرگ‌تر از زمان‌های دیگر به نظر می‌رسد. در واقع ماه از فاصله ۳۶۵ هزار کیلومتری زمین عبور می‌کند و در قطر زاویه‌ای ۳۲.۷۱ دقیقه قوسی ظاهر می‌شود. فاصله ماه از زمین یکسان نیست زیرا مدار آن کاملاً دایره‌ای نیست و یک مسیر بیضی شکل را در آسمان طی می‌کند. فاصله ماه از زمین در چرخه ۲۹.۵ روزه خود، ۱۴ درصد بین ۳۵۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در حضیض و ۴۰۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در اوج، تغییر می‌کند. اندازه زاویه‌ای آن نیز با همین فاکتور متفاوت است و بین ۲۹.۴ و ۳۳.۵ دقیقه قوسی متفاوت است؛ البته روشنایی آن نیز دچار تغییر می‌شود.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  تجمع تعدادی از دانشجویان ایرانی در اوکراین مقابلمجلس

وی افزود: امشب کوژماه ۱۸ روزه حدوداً ۸۵ درصد روشنایی دارد و ساعت ۲۱:۱۲ طلوع می‌کند و ۰۸:۱۰ روز بعد غروب می‌کند و در صورت فلکی عقرب قرار دارد.

الماس تراشکاری

Check Also

۱۶۴ هنرستان در دست ساخت هستند-تایمز

حمیدرضا خان‌محمدی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفت و گو با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner
https://irankarkhaneh.com https://bepaznapaz.ir جرثقیل سقفی پخش عمده جوراب پنبه خرید کینوا جرثقیل دروازه ای خرید اسپیرولینا جرثقیل سقفی جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی خرید جرثقیل سقفی لوله سرامیکی جرثقیل سقفی بهترین نرم افزار سامانه مودیان ساخت جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی جرثقیل سقفی کارگاهی خرید جو دوسر پرک تیغ اره دیسکی از کجا جوراب عمده بخریم