افزایش شدید قیمت مواد غذایی، تورم قیمت مصرفکننده بریتانیا را به بالاترین میزان در ۴۰ سال اخیر یعنی ۹.۱ درصد رساند که بالاترین نرخ در بین کشورهای گروه هفت است و بر شدت بحران هزینه زندگی تاکید میکند.
به گزارش ایسنا و به نقل از بیزنس، این رقم از ۹ درصد در آوریل، با اجماع نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان مطابقت داشت. سوابق تاریخی دفتر آمار ملی نشان میدهد که تورم ماه مه بالاترین میزان از مارس ۱۹۸۲ بوده است و احتمالا بدتر نیز خواهد شد.
یائل سلفین، اقتصاددان ارشد شرکت KMPG انگلستان گفت: افزایش تورم فشار بیشتری را بر سیاستگذاران وارد میکند تا بار خانوادهها را کاهش دهند و وظیفه بانک انگلستان را پیچیده میکند.
بانک مرکزی انگلیس هفته گذشته اعلام کرد که تورم احتمالا در ماههای آتی بالای ۹ درصد باقی میماند تا اینکه در ماه اکتبر به بالاتر از ۱۱ درصد میرسد، زمانی که قبوض انرژی خانوارهای تنظیمشده قرار است دوباره افزایش یابد.
ریشی سوناک، وزیر دارایی بریتانیا در واکنش به این دادهها گفت که دولت بریتانیا تمام تلاش خود را برای مبارزه با افزایش قیمتها انجام میدهد.
قیمتهای مواد غذایی در ماه مه ۸.۷ درصد افزایش یافت یعنی بزرگترین جهش از مارس ۲۰۰۹ محسوب میشود و این گروه به بزرگترین محرک تورم سالانه در ماه گذشته تبدیل شده است.
بهطور کلی قیمتهای مصرف کننده کلی در ماه مه ۰.۷ درصد افزایش یافت که کمی بیشتر از اجماع ۰.۶ درصدی بود.
نرخ تورم کل بریتانیا در ماه مه بالاتر از ایالاتمتحده، فرانسه، آلمان و ایتالیا بود. در حالی که ژاپن و کانادا هنوز اطلاعات مربوط به قیمت مصرفکننده در ماه مه را گزارش نکردهاند، هیچ کدام به احتمال زیاد نزدیک به این رقم نیستند.
انتهای پیام