دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه آب و انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: پیشنویس آییننامه تولید، دانشبنیان و اشتغالزایی در وزارت نفت و آییننامه حمایت از تولید، دانشبنیان و فناور و اشتغال آفرین در صنعت آب و برق تدوین شد که پس از بررسی در وزارتخانههای مربوط به تصویب هیات وزیران رسید.
به گزارش ایسنا، مهدی شریفزاده در جلسهای مشترک با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مأموریتهای ششگانه ستاد توسعه فناوریهای حوزه آب و انرژی، افزود: این ستاد با در نظر گرفتن وضعیت فعلی اقتصاد انرژی کشور و قیمت پایین حاملهای انرژی، تلاش فراوانی جهت اجراییسازی آییننامه بازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست داشت که در نهایت دستورالعمل اجرایی آییننامه بازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست در مردادماه سال ۱۴۰۰ به تصویب شورای عالی انرژی رسید و تاکنون جلسات متعددی در رابطه با این دستورالعمل برگزار شده است.
شریفزاده با بیان اینکه تاکنون طرحهایی نیز جهت ارزیابی به دبیرخانه کارگروه این بازار ارسال شده است، گفت: وجود برخی تعارض منافع بین سازمانها، روند اجرای این دستورالعمل را با کندی مواجه کرده است که همکاری اعضای کمیسیون انرژی مجلس در رفع آنها میتواند مؤثر باشد.
وی به تشریح اقدامات صورت گرفته به منظور تصویب و اجراییسازی آییننامه ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان و ویژگیهای این ماده پرداخت و افزود: این آییننامه که با تلاش ستاد توسعه فناوریهای حوزه آب و انرژی و همکاری وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه شده و به تصویب هیئتوزیران رسیده است، ظرفیتهای بسیاری در جهت ایجاد تحول در توسعه استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی در کشور خواهد داشت.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه آب و انرژی ضمن اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنیبر توسعه و حمایت از شرکتهای دانشبنیان، خاطر نشان کرد: جلساتی با همفکری شبکه دانشی نخبگانی ستاد با هدف تهیه آییننامههای دانشبنیان شدن دو وزارتخانه بزرگ و راهبردی نفت و نیرو برگزار و طی آن پیشنویس آییننامه تولید، دانشبنیان و اشتغالزایی در وزارت نفت و آییننامه حمایت از تولید، دانشبنیان و فناور و اشتغال آفرین در صنعت آب و برق تدوین شد که پس از بررسی در وزارتخانههای مربوط به تصویب هیات وزیران رسید.
به نقل از مرکز اطلاعرسانی معاونت علمی ریاستجمهوری، شریفزاده با اشاره به بند (ط) تبصره ۱۵ قانون بودجه کل کشور مبنیبر اعطای تسهیلات خطرپذیر به شرکتهای دانشبنیان صنعت برق و شرکتهای فعال در حوزه اصلاح الگوی مصرف انرژی تا سقف ۲۶ هزار میلیارد ریال، گفت: تخصیص بهینه این منابع بر اساس ماده ۸ آییننامه حمایت از تولید، دانشبنیان و فناور و اشتغالآفرین در صنعت آب و برق توسط کارگروهی با مسئولیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت میگیرد.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی اقتصاد کشور که با تحریمهای بسیاری مواجه است، میتواند کمک شایانی در جهت توسعه زیستبوم نوآوری و شرکتهای دانشبنیان حوزه انرژی کند. توجه به تجربیات تخصیص این منابع در سال گذشته و رفع چالشهای پیشین و بهرهگیری از همکاری و مشارکت اعضای کمیسیون انرژی مجلس، میتواند در تخصیص هرچه بهینهتر این منابع در سال جاری مؤثر واقع شود.
انتهای پیام