ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: نزدیک به ۱۳۰۰ هکتار از اراضی پلاک شیخشبان که مورد اختلاف دولت و مردم بود به نفع مردم مستثنیات تشخیص داده شد و سند برای مردم صادر میشود، مابقی پلاکهای مورد اختلاف در چهارمحال و بختیاری که حدود ۵۶ درصد اراضی است، نیز تا پایان سال تعیین تکلیف خواهد شد.
صفدر نیازی ۲۱ مهرماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با اشاره به اجرای دو قانون در کشور بر روی اراضی، اظهار کرد: قانون اصلاحات ارضی در سال ۱۳۴۰ و قانون ملی شدن اراضی در سال ۱۳۴۱ بر روی اراضی کشور ابلاغ و اجرا شد، در کل کشور بخشی از اراضی در پی اجرای قانون اصلاحات ارضی مستثنیات شناخته و پس از صدور سند به مردم تحویل شد و بخشی نیز با اجرای قانون ملی شدن اراضی ملی شناخته شدند.
رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: در تشخیص اراضی ملی بعضا اختلافاتی بهوجود آمد و اراضی مستثنیات مردم ملی اعلام شد و سازمان منابعطبیعی نیز به نیابت از دولت سند گرفت و اختلاف بین مردم و دولت حدود ۶۰ سال است که وجود دارد و در دادگاههای صالحه و کمیسیونهای ماده واحده برای رفع تداخلات این پروندهها بهصورت موردی بررسی میشد، زمانیکه اختلافات افزایش یافت، قانون در مجلس شورای اسلامی تصویب و ابلاغ شد که پس از بررسی از کمیسیونهای تخصصی رفع تداخل جهادکشاورزی آثار کشت و زرع وجود داشت و اگر مستثنیات تشخیص داده شد، اراضی به مردم بازگشت داده شود.
وی با اشاره به اینکه طبق آخرین آمار در کشور ۶۵۰۰ پلاک تاکنون رفع تداخل شده است، عنوان کرد: همچنین چهار میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از ۱۸ میلیون هکتار اراضی مستثنیات کشور پس از بررسی رفع تداخل شده است، همچنین نزدیک به یک میلیون هکتار از اراضی کشور که در گذشته سند ملی داشتند و مستثنیات شناخته شدند به نفع مردم سند صادر خواهد شد.
نیازی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای پیشرو در بحث رفع تداخل اراضی ملی و مستثنیات است، گفت: در ۶ ماه گذشته ۲۱ درصد اراضی مورد اختلاف در این استان رفع تداخل شده است، بنا داریم امسال و تا پایان سال ۱۴۰۲ تمامی اختلافات ۶۰ ساله مردم و دولت در حوزه اراضی به پایان برسد و تعیین تکلیف شود و سازمان ثبت نیز وعده داده است تا سند اراضی مستثنیات صادر شود، امیدواریم در چهارمحال و بختیاری رفع تداخل اراضی ملی و مستثنیات تا پایان سال به پایان برسد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: تاکنون برای ۱۰ درصد اراضی مستثنیات کشاورزان سند تک برگ صادر شده است و تا پایان سال درصدد هستیم این عدد به ۳۰ درصد برسد.
وی در خصوص اراضی مورد اختلاف بین مردم و دولت در روستای شیخشبان از توابع شهرستان بن در چهارمحال و بختیاری، یادآور شد: این پلاک یکی از پلاکهای معروف در استان بوده و این پلاک حدود ۷۶۰۰ هکتار است، ۲۵۰۰ هکتار از این پلاک توسط همکاران منابعطبیعی مستثنیات مردم اعلام شد، امروز بررسی برای بخش دیگری از این پلاک که در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته بود، انجام شد و کمیسیون نظر نهایی را خواهد داد.
نیازی ادامه داد: نزدیک به ۱۳۰۰ هکتار از اراضی پلاک شیخشبان که مورد اختلاف دولت و مردم بود به نفع مردم مستثنیات تشخیص داده شد و سند برای مردم صادر میشود، مابقی پلاکهای مورد اختلاف در چهارمحال و بختیاری که حدود ۵۶ درصد اراضی است، نیز تا پایان سال تعیین تکلیف خواهد شد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور با اشاره به نحوه ورود کمیسیون رفع تداخلات به پلاکهایی که دارای رای قطعی هستند، توضیح داد: شیوه مشخص است، اگر قاضی برای کل پلاک و تمامی متقاضیان رای صادر کرده باشد، رای قطعی و برای همه لازمالاجرا است، اکنون دولت به نیابت از کشاورز ورود پیدا میکند و موضوع را بررسی میکند.
وی با بیان اینکه زمینخواری به دو روش انجام میشود، خاطرنشان کرد: در موضوع اول اگر مسئله تعرض به انفال و اراضی ملی باشد، همکاران منابعطبیعی به مسئله ورود پیدا میکنند، اما در بحث دیگر باید به این نکته توجه کرد که در خارج از محدوده شهرها تغییر کاربری در اراضی کشاورزی ممنوع است و باید کمیسیون مربوطه رای به این کار را صادر کند.
نیازی تاکید کرد: برخی بهعلت عدم اطلاع از قانون یا عمدا تغییر کاربری در اراضی کشاورزی بدون اذن دستگاههایی که قانونگذار مشخص کرده است، انجام میدهند که این کار تخلف است که بر اساس قانون برخورد میشود.
انتهای پیام