در شرایطی که مجلس بررسی و تصویب لایحه بودجه سال آینده را منوط به تدوین و تصویب برنامه هفتم توسعه کرده است، خبرهای رسیده حاکی از این است که تا آخر این ماه برنامه هفتم توسعه آماده و به مجلس تقدیم خواهد شد.
به گزارش ایسنا، همزمانی تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه، با مسائل و حواشی همراه شده است؛ چرا که لایحه بودجه سال آینده – با تاخیر حدود ۲۰ روزه- هفته گذشته (پنجم دی ماه) طی نامهای از سوی رئیسجمهور به مجلس ارسال شد اما مجلس به دلیل اینکه تکلیف برنامه هفتم توسعه مشخص نشده آن را تا کنون اعلام وصول نکرد.
البته ماده ۱۸۰ آیین نامه داخلی مجلس دولت را مکلف کرده «حداکثر تا پایان خرداد سال پایانی قانون برنامه پنج ساله توسعه، لایحه برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بعدی را به مجلس تقدیم کند.» و در ماده ۱۸۲ همین آییننامه نیز آمده است که دولت باید لایحه بودجه سالانه کل کشور را حداکثر تا پانزدهم آذرماه هر سال به مجلس بفرستد.
برخی نمایندگان مجلس معتقدند که ابتدا باید لایحه برنامه هفتم توسعه به مجلس ارائه شود و پس از آن لایحه بودجه اعلام وصول میشود. گرچه این استدلال بهارستانیها درست به نظر میرسد اما برخی از نمایندگان میگویند، لایحه بودجه ۱۴۰۲ میتواند با تمدید برنامه ششم توسعه زودتر اعلام وصول و بررسی شود تا شاهد تصویب بودجه سال آینده به صورت دو دوازدهم یا سه دوازدهم نباشیم و مشکلات اقتصادی در این شرایط بیشتر نشود.
با وجود پیگیریهای متعدد خبرنگار ایسنا از سازمان برنامه و بودجه، تا کنون خبری از چگونگی بررسی و جزییات برنامه هفتم توسعه منتشر نشده است. اما امروز برخی از نمایندگان مجلس و معاون پارلمانی رئیسجمهور عنوان کردند که دلیل تاخیر دولت در تدوین برنامه هفتم توسعه این بود که روند بررسی آن در مجمع تشخیص طولانی شد و سیاست های کلی برنامه در شهریورماه در مجمع تشخیص مصلحت اعلام شد که این موضوع بر روند تدوین برنامه و بودجه اثر گذاشته است.
طبق همین اظهارات دولت تصمیم گرفته نهایتا تا یک ماه آینده لایحه برنامه هفتم توسعه را به مجلس ارسال کند و از سوی دیگر به گفته علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس، سران قوا اخیرا جلسهای داشتهاند و برای تعیین تکلیف این موضوع برنامهریزی کردهاند. البته این نماینده مجلس معتقد است که باید برنامه ششم توسعه با پیشنهاد دولت، یکسال دیگر از سوی مجلس تمدید شود تا لایحه بودجه سال آینده هر چه سریعتر توسط نمایندگان بررسی و تصویب شود.
حالا باید منتظر ماند و دید که مجلس شورای اسلامی چه تصمیمی در این زمینه خواهد گرفت و آیا بودجه سال آینده به دلیل اولویتبندی صورت گرفته پس از تصویب برنامه هفتم توسعه، بررسی خواهد شد و باید شاهد بودجه دو دوازدهم یا سه دوازدهم باشیم یا آنکه برنامه ششم توسعه تمدید و امسال تکلیف بودجه سال ۱۴۰۲ مشخص خواهد شد؟
انتهای پیام