فیلترهای سرامیکی ریخته گری

تشنگی سدهای استان مرکزی ادامه دارد

ایسنا/مرکزی مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای مرکزی از کاهش حجم آب ذخیره شده در سدهای الغدیر ساوه و کمال صالح شازند نسبت به سال گذشته خبر داد.

عزت‌اله آمری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر دبی ورودی به سد کمال صالح شازند ۴۰۰ لیتر بر ثانیه است که این میزان در سال گذشته ۵۰۰ لیتر بر ثانیه بوده است.

وی افزود: حجم آب ذخیره شده در دریاچه این سد نیز به ۳۲ میلیون مترمکعب رسیده است در حالی که این میزان در سال گذشته ۴۴ میلیون متر مکعب بوده است.

وی با اشاره به اینکه دبی ورودی به سد الغدیر ساوه نیز ۵۰۰ لیتر بر ثانیه گزارش شده است، در حالیکه در سال گذشته این میزان ۱۶۰۰ لیتر بر ثانیه بوده، اظهار کرد: هم اکنون حجم آب ذخیره شده در سد الغدیر ساوه ۴۶ میلیون متر مکعب بوده و این میزان در سال قبل ۱۱۱ میلیون متر مکعب ثبت شده است.

آمری افزود: در حال حاضر از منابع آبی ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر برای مصارف شرب شهر ساوه استفاده شده و سد کمال صالح نیز آب شرب مردم شهر اراک را تامین می‌کند.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  تقاضای مسکن در تمامی مناطق تهران یکسان شد-تایمز

وی با اشاره به کاهش میزان نزولات آسمانی در سال آبی جاری از مردم استان خواست تا نهایت صرفه جویی را در مصرف آب به عمل آورند و افزود: از ابتدای سال آبی جاری(مهرماه ۱۴۰۱) تاکنون به طور متوسط ۵۸.۹ میلیمتر باران در استان مرکزی باریده است در حالی که این میزان در سال گذشته ۱۲۴.۶ میلیمتر ثبت شده است.

این مقام مسئول در شرکت آب منطقه ای مرکزی با اشاره به کاهش ۵۳ درصدی میزان بارش‌ها در استان مرکزی نسبت به سال گذشته گفت: مقایسه میزان بارش‌ها در این استان در سال جاری نسبت به یک دوره آماری (هر ۴۰ سال یک دوره آماری محسوب می شود) نشان می‌دهد که ۴۷ درصد کاهش اتفاق افتاده است.

گفتنی است، سد الغدیر ساوه با ۲۶۵ متر طول تاج و حجم ۲۷۷ میلیون مترمکعب آب از نوع دو قوسی بتنی است که در سال ۷۲ با هدف تأمین برق و آب کشاورزی ۲۳ هزار هکتار از اراضی این شهرستان احداث شد.

این سد براساس اهداف چند منظوره شامل تنظیم آب کشاورزی، کاهش خطرات سیل، تولید انرژی الکتریکی، اشتغال‌زایی و ایجاد مراکز گردشگری احداث شده است و از ویژگی‌های مسیر انتقال آب در سد الغدیر این است که آب از طریق کانال اصلی به طول حدود ۱۰ کیلومتر به شبکه اصلی آبیاری منتقل می‌شود.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  یارانه نقدی آذر واریز شد

در پی وقوع سیل در فصل بهار ۹۸ و تکمیل شدن تراز آبی سد الغدیر ساوه، این سد در هشتم اردیبهشت ماه همان سال پس از ۲۲ سال، سرریز کرد.

سد کمال صالح نیز دومین سد بزرگ استان مرکزی است که در جنوبی‌ترین نقطه شهرستان شازند با ظرفیت و حجم حدود ۹۵ میلیون مترمکعب واقع شده است. این سد در سال ۱۳۹۰ به بهره برداری رسید و از طریق آن نیاز آبی ۷۰ درصد شهر اراک و تعدادی از روستاهای مسیر تامین می‌شود.

انتهای پیام

الماس تراشکاری

Check Also

کلید همستر کامبت امروز ۶ آذر+ ویدئو آموزش دریافت الماس مینی گیم

فهرست عناوین Toggle کلید مینی گیم ۶ آذر همستر کامبت پازل امروز همستر کامبت را …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner
https://irankarkhaneh.com https://bepaznapaz.ir جرثقیل سقفی پخش عمده جوراب پنبه خرید کینوا جرثقیل دروازه ای خرید اسپیرولینا جرثقیل سقفی جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی خرید جرثقیل سقفی لوله سرامیکی جرثقیل سقفی بهترین نرم افزار سامانه مودیان ساخت جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی جرثقیل سقفی کارگاهی خرید جو دوسر پرک تیغ اره دیسکی از کجا جوراب عمده بخریم