فیلترهای سرامیکی ریخته گری

دمای رفاه برای پسته زرندیه تامین شد

ایسنا/مرکزی زمستان که می رسد، یا حتی وقتی فصل سرما نزدیک می شود، یکی از دغدغه های باغداران، کشاورزان و مسئولان حوزه کشاورزی، معضل سرمازدگی و خساراتی است که از ناحیه سرد شدن هوا و بارش برف و باران به باغات وارد می شود، اما پسته کاران نه تنها چنین دغدغه ای ندارند بلکه سردترین زمستان را برای باغات شان انتظار می کشند!

پسته یک میوه جادویی است، خاص و زیبا و خوش طعم و عجیب که هر جایی و با هر وضعیت آب و هوایی و در هر خاکی نمی روید، پس به نوعی کمیاب هم محسوب می شود و به همین دلیل همیشه در همه دنیا جزو میوه های گران است و شاید هم در جایگاه میوه های لوکس قرار دارد، حداقل در کشور ما که یکی از پایگاه های اصلی تولید پسته است که شرایط اینگونه است.

قطعا پسته نیز همچون دیگر میوه ها از آفات و بلایای طبیعی در امان نیست، اما سرمای زیاد که برای بسیاری از باغات می تواند عامل نگرانی باشد، برای پسته به نوعی دمای مطلوب محسوب می شود و زمستانی مثل زمستان سرد امسال برای این میوه بهشتی، به قولی دمای رفاه را فراهم کرده تا آرام و سنگین بخوابد و آنگونه که رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی می گوید، در سایه آرامش این خواب سنگین، تابستان پرباری را برای باغداران این شهرستان رقم بزند.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  رشد ۹٫۵ درصدی بازار نانولوله‌های کربنی

به گفته “محمود بارانی” وقوع جبهه هوای سرد نه تنها آسیبی به باغات پسته وارد نمی‌کند، بلکه سرما یکی از نیازهای درخت پسته در فصل زمستان است.

وی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه هر چه میزان برودت هوا بیشتر باشد، خواب درخت پسته عمیق‌تر و سنگین‌تر خواهد بود، افزود: شدت سرما مزایای زیادی برای درخت پسته دارد و در دفع آفات موثر است. زمستان امسال یکی از زمستان های بسیار خوب برای باغات است و اصولا ذات این فصل باید با سرمای زیاد همراه باشد.

وی با بیان اینکه درخت پسته یک درخت کویری بوده و قدرت تحمل آن نسبت به سرما از تمامی درختان دیگر بیشتر است، اظهار کرد: قدرت تحمل درخت پسته در مقابل سرما دو برابر درخت زیتون و انار است و در واقع سرما را نیاز دارد تا بتواند خواب سنگین و کامل تری داشته باشد و فرآیند ذخیره مواد غذایی در ریشه و عمل فتوسنتز به خوبی انجام شود.

رئیس نظام صنفی کشاورزی شهرستان زرندیه با تاکید بر اینکه شدت برودت هوا در فصل زمستان و خواب عمیق درخت پسته موجب پیشگیری از سرمازدگی خواهد شد، تصریح کرد: هر چقدر میزان سرما در فصل زمستان بیشتر باشد، درختان در موعد باردهی و فصل تابستان سرحال‌تر و شاداب‌تر خواهند بود.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  پیشنهاد افزایش 20درصدی قدرت خرید کارگر در شورای عالیکار

وی با اشاره به اینکه ارقام مختلف پسته به میزان خواب متفاوتی در فصل سرما نیاز دارند، گفت: پسته رقم اکبری به بیش از هزار ساعت، رقم احمدآقایی ۸۰۰ ساعت، فندقی ۷۰۰ ساعت به سرما نیاز دارند و هنوز میزان برودت هوا به این میزان ساعت تکمیل نشده است.

بارانی گفت: در سال ۱۳۸۸ نیز شاهد وقوع سرمای شدیدی توام با بارش برف سنگین بودیم که تا منفی ۲۸ درجه هم رسید که مدت زمان این سرما حدود ۴۵ روز طول کشید و خوشبختانه این میزان سرما توانست درختان را به خواب عمیقی فرو ببرد و در نتیجه عملکرد باغات پسته را در موعد باردهی بهبود بخشید و رکورد برداشت محصول در کشور شکسته شد.

وی به باغداران و تولیدکنندگان پسته توصیه کرد که در فصل سرما از کودهای گاوی، مرغی و کودهایی که حرارت بیشتری ایجاد می‌کنند، برای تغذیه درخت استفاده کنند تا از خطر سرمازدگی احتمالی در امان باشند و عملکرد خوبی در میزان برداشت این محصول استراتژیک رقم بخورد.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  سهمیه بنزین سفر قبل از نوروز تعیین تکلیف می‌شود

بارانی همچنین با اشاره به اینکه امسال حدود ۱۲ هزار تن پسته از هشت هزار هکتار باغات پسته شهرستان زرندیه برداشت شد، اظهار کرد: میزان برداشت این محصول در سال جاری نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه قریب به ۸۰ درصد از باغات پسته استان مرکزی در زرندیه قرار دارند، افزود: از مجموع حدود ۱۲ هزار هکتار باغ پسته موجود در استان مرکزی بالغ بر ۱۰ هزار هکتار آن در شهرستان زرندیه قرار دارد و از این میزان نیز هشت هزار هکتار در منطقه سلطان احمدلو و دو هزار هکتار در منطقه خشکرود زرندیه قرار گرفته و دو هزار هکتار از مجموع باغات استان نیز در شهرستان ساوه قرار دارد. پسته‌کاری در زرندیه توانسته برای نزدیک به چهار هزار نفر در منطقه سلطان احمدلو فرصت شغلی مستقیم ایجاد کند.

انتهای پیام

الماس تراشکاری

Check Also

نهنگ‌های بازار کریپتو در هفته قبل ۳ آلت کوین را انباشت کردند

روند صعودی بازار ارزهای دیجیتال بعد از انتخابات آمریکا، وارد سومین هفته خود شده‌ است. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner
https://irankarkhaneh.com https://bepaznapaz.ir جرثقیل سقفی پخش عمده جوراب پنبه خرید کینوا جرثقیل دروازه ای خرید اسپیرولینا جرثقیل سقفی جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی خرید جرثقیل سقفی لوله سرامیکی جرثقیل سقفی بهترین نرم افزار سامانه مودیان ساخت جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی جرثقیل سقفی کارگاهی خرید جو دوسر پرک تیغ اره دیسکی از کجا جوراب عمده بخریم