ایسنا/تهران مدیرعامل صندوق کار آفرینی امید در آیین طرحهای اشتغالزایی از افتتاح ۱۶ هزار و صد طرح و ۴۸ هزار شغل در سراسر کشور خبر داد.
نعمت الله رضایی مدیرعامل صندوق کار آفرینی امید، عصر دوشنبه ۱۷ بهمن ماه در جمع خبرنگاران همزمان با ششمین روز از ایام دهه فجر اظهار کرد: حوزه فعالیت صندوق کارآفرینان امید طرحهای خرد، کوچک متوسط و معیشت محور است پس طبیعی است که سیاستهای صندوق قاعدتا باید همسو با این فعالیت و ماموریت در نظر گرفته شود و برای این منظور اولین کار این بود که امور را تسهیل کنیم و بتوانیم به یک سمت پیش برویم.
وی ادامه داد: حوزه فعالیت صندوق را محدود به یک بخش نکردیم و سه بخش عمده اقتصادی صنعت، معدن، کشاورزی و خدمات حوزههایی بودند که مورد حمایت صندوق قرار گرفتند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به اینکه این طرحها بهطور زنجیرهای و در راستای سیاستهای دولت انتخاب شدند، تشریح کرد: تمام طرحهایی که صندوق مورد حمایت قرار داده است بلااستثنا از طریق دستگاه اجرایی و از طریق شورای برنامهریزی توسعه استان و همچنین کارگروه اشتغال سرمایهگذاری مورد حمایت قرار گرفته است یعنی کاملا به صورت زنجیرهای و در راستای سیاستهای دولت این طرحها انتخاب شدند.
رضایی با بیان آنکه طرحهایی مورد حمایت قرار میگیرند که سرانه ایجاد اشتغال بالاتری داشته باشند، ادامه داد: طبیعی است که ما تمام تلاشمان را بر این گذاشتیم که بتوانیم در ایجاد یک میلیون شغل در سال کمک کنیم، بنابراین طرحهایی مورد حمایت قرار گرفتند که سرانه ایجاد اشتغال بالاتری داشته باشند و سرانه سرمایه گذاری پایین تری داشته باشند که بتوانیم با این منابع آن طرح ها را پوشش بدهیم.
وی در خصوص عدم تمرکز طرحها در یک منطقه گفت: ما از ابتدای سال شاخص توزیع اعتبار برای این منابع در نظر گرفتیم، شاخصها را وسیع کردیم، آزمون هم در نظر گرفتیم، به طوری که در تمام پهنه سرزمینی، یعنی در تمام مناطق روستایی و شهری کشور طرحهای متنوعی داریم.
مدیرعامل صندوق کار آفرینی امید طرحهای دانش بنیان را جزو اولویتهای صندوق دانست و عنوان کرد: یک سری بحثهای خاص را باید در اولویت قرار دهیم، طرحهای دانش بنیان جزو اولویتهای صندوق هست، طرحهایی که کارآفرینان آنها تحصیل کردگان دانشگاهی، جوانان و بانوان باشند و مورد حمایت قرار گرفتند، با توجه به ویژگی طرحهای خرد، کوچک، متوسط که شاید ناپایداری در آنها بخشی از ذات این طرحها است، زنجیره عمل کردن در این طرح ها ملاک عمل قرار گرفته است، طرحهای خرد با ویژگیهای مشخص کنار هم قرار گرفته و به منظور پایداری بر اینها سعی کردیم صندوقهای خرد محلی و نظارتهای مستمر بر این طرحها داشته باشیم.
رضایی تصریح کرد: با این ویژگیها ما در سال جاری موفق شدیم ۳۷ هزار طرح را تاکنون مورد حمایت قرار دهیم و در این راستا بیش از ۶ هزار میلیارد تومان یا ۶۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است و ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در قالب ۳۷ هزار طرح به چرخه تولید برمیگردد و مولد میشود.
وی گفت: با این ۳۷ هزار طرح بیش از ۱۱۱ هزار نفر اشتغال خواهیم داشت و در این برنامه از ۳۷ هزار طرح، امروز ۱۶ هزار و ۱۰۰ طرح با حضور معاون محترم رئیس جمهور مورد افتتاح قرار میگیرد.
مدیرعامل صندوق کار آفرینی امید افزود: این طرحها بیش از ۴۸ هزار شغل در سراسر کشور به خودشان اختصاص دادند، بیش از ۲۲۵٠ میلیارد تومان برای ۱۶ هزار و ۱۰۰ طرح صندوق تسهیلات نیز پرداخت شده است که ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در قالب آنها انجام گرفته است.
رضایی ادامه داد: ۳۲ درصد کارآفرینانی مورد حمایت صندوق قرار گرفتند و ۴۷ درصد شاغلان طرحهای اقتصادی مورد حمایت صندوق بانوان هستند، بیش از ۹۵ درصد منابع صندوق به طرحهای اشتغالزا اختصاص پیدا کرده است، این عدد قبل از دولت سیزدهم و دولت مردمی زیر ۷٠ درصد بود و حجم منابع و تسهیلاتی که پرداخت شده است در همین دوره یک ساله نسبت به دوره قبل، ۴ برابر شده است.
وی در پایان در خصوص طرح نیروی کار مرکز آمار ایران خاطرنشان کرد: طرح نیروی کار مرکز آمار ایران را در پاییز سال گذشته و پاییز امسال با هم قیاس کردیم، نرخ مشارکت اقتصادی مردم تقریبا برابر ۴۱ درصد است و تعداد بیکاران ۱۶۶ هزار کاهش پیدا کرده است، تعداد فرصتهای شغلی که صرفا در دو بخش صنعت و خدمات است به ۷۱۸ هزار فرصت شغلی افزایش پیدا کرده است.
انتهای پیام