به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، مهارکنندههای پروتئاز داروهای ضدویروسی هستند که آنزیم حیاتی که ویروسها برای تکثیر و آلوده کردن سلولهای بیشتری به آن نیاز دارند را مسدود میکنند. گروهی از محققان به منظور بررسی میزان تأثیرگذاری این نوع داروها بر بیماری کووید -۱۹، مطالعه جدیدی انجام دادند. آنها برای نیل بدین هدف، صدها بیمار مبتلا به HIV را مورد بررسی قرار دادند.
در این مطالعه، ۱۶۹ نفر تحت درمان آنتی رتروویروسی (ART) با مهارکننده پروتئاز بودند، در حالی که ۳۳۸ نفر ART بدون مهارکننده پروتئاز مصرف میکردند. در طول یک سال پیگیری، ۱۲ درصد از بیمارانی که مهارکنندههای پروتئاز مصرف میکردند و ۲۲ درصد از بیمارانی که مهارکنندههای پروتئاز مصرف نمیکردند، به بیماری کووید -۱۹ مبتلا شده بودند. چهار نفر از افرادی که مهارکنندههای پروتئاز مصرف نمیکردند، به دلیل مبتلا شدن به بیماری کووید -۱۹، در بیمارستان بستری شدند.
نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد افراد مبتلا به HIV که تحت درمان آنتی رتروویروسی (ART) با مهارکننده پروتئاز هستند، ممکن است کمتر از دیگران در معرض ابتلاء به بیماری کووید -۱۹ قرار بگیرند. محققان به این نتیجه رسیدند بیمارانی که مهارکننده پروتئاز مصرف میکردند، ۷۰ درصد کمتر از افرادی که این دارو را استفاده نمیکردند، به بیماری کووید -۱۹ مبتلا شدند. البته لازم است مطالعات بیشتری در این زمینه صورت بگیرد تا نتایج به دست آمده تأیید شود.