فاطمه فخراییفرد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: بهترین زمان رؤیت هلال ماه مبارک رمضان از مختصات رصدخانه لارستان، بعد از عبور ماه از نزدیکی خورشید در آسمان، ساعت ۱۹:۴۱ شنبه _سیزدهم فروردین ماه_ است. لحظاتی بعد از غروب آفتاب، ساعت ۱۹:۱۰ هلال ماه ۳۲ ساعته (یک روز و ۸ ساعت) در موقعیت صورت فلکی ثور با چشم قابل مشاهده است، درخشندگی این هلال حدود دو درصد است. با توجه به این اطلاعات رؤیت هلال از منطقه لارستان با چشم امکان پذیر است؛ بنابراین روز اول ماه مبارک رمضان از منظر محاسبات نجومی یکشنبه ۱۴ فروردین خواهد بود.
رصد کهکشان کلاه مکزیکی M104
وی افزود: کهکشان کلاه مکزیکی M104 به اندازه ۲۸ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد و در صورت فلکی سنبله قرار دارد. این کهکشان به عنوان یک کهکشان باز از نوع مارپیچی است، با وجود دارا بودن قطری به اندازه ۵۰ هزار سال نوری، تقریباً مانند لبهای صاف و باریک دیده میشود. بهترین زمان رصد نیمه شب است که در اوج قرار دارد. رصد این کهکشان بین عرضهای جغرافیایی ۵۸ درجه شمالی تا ۸۱ درجه جنوبی امکان پذیر است.
کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: کهکشان ذکر شده از مختصات رصدخانه لارستان، بین ساعات ۲۱:۰۷ تا ۰۴:۴۶ قابل مشاهده است. هنگامی که به ارتفاع ۲۱ درجه از افق جنوب شرقی شما برسد، حدود ساعت ۲۱:۰۷ قابل دسترسی خواهد بود. ساعت ۰۰:۵۶ در موقعیتی ۵۰ درجه بالاتر از افق جنوبی به بالاترین نقطه خود در آسمان میرسد و حدود ساعت ۰۴:۴۶ غیرقابل رصد خواهد شد. کهکشان کلاه مکزیکی با قدر هشت کاملاً ضعیف است و مطمئناً با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست.