معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص حمایت از شرکتهای فعال در حوزه IT و ICT در شرایط فیلترینگ شرکت تاکید کرد که قول حمایت از این شرکتها از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است.
به گزارش ایسنا امید رضاییفر در حاشیه بازدید از نمایشگاه الکامپ ۱۴۰۲ و در جمع خبرنگاران گفت: پارکهای علم و فناوری باتوجه به موضوعاتی که در حوزههای تکنولوژیک و بستری که فراهم کردند در نمایشگاههای مختلف شرکت میکنند. در سال گذشته نیز نمایشگاه الکامپ در حوزههای الکترونیک و ارتباطات حضور داشتند، اما امسال شاهد حضور پررنگ پارکهای علم و فناوری هستیم.
وی گفت: مجموعه بخش مصرفکننده یا تجاری نمایشگاه، ارتباط نزدیکتری با هستههای فناور و تولیدکنندگان مبتنی بر دانش که پارکهای علم و فناوری هستند، خواهند داشت.
رضاییفر تأکید کرد: شرکتها و پارکهای علم و فناوری باتوجه به شاخهای که فعالیت میکنند، تشخیصشان این بوده که در آن موضوع و حوزه خودشان، دستاوردهای خود را معرفی کنند.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص حمایت از شرکتهای فعال در حوزه IT و ICT در شرایط فیلترینگ شرکت با تاکید بر اینکه قول حمایت از این شرکتها از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است، اظهار کرد: این وزارتخانه سعی کرده در این زمینه از شرکتها حمایت کند و ما در وزارت علوم نیز سعی کردیم از منابعی که وزارت صمت اختصاص داده است، این حمایتها را هدایت کنیم.
رضاییفر با تاکید بر اینکه حمایتهای وزارت علوم بیشتر در حوزه تامین زیر ساختها بوده است، ادامه داد: در این راستا برنامههایی را به معاونت علمی و وزارت صمت و وزارت کار ارائه کردیم که بتوانیم از طریق آنها و از جمله تبصره ۱۶ و ۱۸، حمایتهای دیگری از سوی مراجع پولی، مالی و صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کنیم و کمک مضاعفی به این شرکتها شود.
وی با بیان اینکه متولی اصلی حمایت ار این شرکتها وزارت صمت است، اظهار کرد: ۳۰ درصد از شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری در حوزهای مرتبط با ICT فعال هستند.
اقدامات جدید وزارت علوم برای حمایت از پارکها
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از تدوین یکسری آییننامههای ویژه برای پارکهای علم و فناوری خبر داد و گفت: این آییننامههای ویژه در زمینههای مراودات آنها در عرصههای بینالمللی و ایجاد ارتباطات با پارکهای سایر کشورها با هدف تجاریسازی و تامین زنجیره ارزش محصولات است.
وی افزود: همچنین بخش صادرات را به صورت ویژه با همکاری معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه پیگیری میکنیم.
شبکهسازی میان پارکها و صنعت
رضاییفر با بیان اینکه در حال حاضر چندین نوع پارک فناوری در کشور راهاندازی شده است، اظهار کرد: ما سعی میکنیم در کنار پارکهای دانشگاهی، مجموعه پارکهای دستگاهی را نیز به سمت ارائه نیازها سوق دهیم، ضمن آنکه ایجاد ارتباط صنعت و دانشگاه را با محوریت پارکها به پیش ببریم.
وی نمونه این اقدامات را در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس دانست و ادامه داد: رویش هستههای فناور در دستور کار این پارک قرار دارد که از طریق حمایت از پایان نامهها و رسالههای دکتری پیگیری میشود.
وی تاکید کرد: این رویکرد منجر به ایجاد واحدهای توسعهدهنده فناوری خواهد شد.
عملکرد پارکهای علموفناوری در مقایسه با پارک فناوری پردیس
معاون فناوری وزیر علوم در خصوص برخی انتقادات در زمینه عملکرد پارکهای علم و فناوری کشور در مقایسه با پارک فناوری پردیس، توضیح داد: اعداد و ارقام فروش محصولات فناورانه پارکهای وابسته به وزارت علوم حکایت از موفقیتهای آنها در تجاریسازی دارد، به گونهای که یکی از پارکهای ما به میزان گردش مالی پارک فناوری پردیس، فروش داشته است، ضمن آنکه گردش مالی و میزان صادرات در پارکها عدد قابل توجهی است.
وی افزود: مجموع فروش تنها در یکی از پارکهای ما به ۸ هزار میلیارد تومان میرسد که این عدد به میزان فروش در پارک فناوری پردیس است و این عدد نشاندهنده وضعیت تجاریسازی در سایر پارکها است.
رضاییفر با بیان اینکه تمرکز پارکها تنها بر جذب شرکتهای بزرگ نیست، یادآور شد: یکی از رسالتهای پارکها که فراموش میشود، این است که لحظه ورود شرکتها به زیست بوم کشور، از پارکها آغاز میشود. این بستر در برخی از پارکهای دستگاهی مشاهده نمیشود و بعضا شرکتهای بزرگ که میتوانند سهمی از R&D آنها، دانشبنیان شوند، در این پارکها مستقر میشوند و لازم است در کشور به گونهای برنامهریزی شود که ارزش زایش فناوری در این مراکز مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که خروجی این مراکز، برایند مثبتی در پی خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی الکامپ از ۴ تیر ماه آغاز به کار کرده و تا ۷ تیرماه از ساعت ۸ تا ۱۶ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران دایر است.
انتهای پیام