فیلترهای سرامیکی ریخته گری

کدام دانشگاه‌ها و مؤسسات همکاری بیشتری در پیشگیری از تقلب داشتند؟

ایجاد دسترسی آزاد و رایگان به متون علمی و پژوهشی می‌تواند در شناسایی تخلفات علمی و پژوهشی مانند جعل داده و سرقت علمی و …. و جلوگیری از رخداد آن‌ها کمک کند. به همین دلیل برنامه‌ریزی و تشویق پژوهشگران به ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها می‌تواند در بهبود این وضعیت کمک‌کننده باشد. بر اساس آخرین آمار ایرانداک مؤسسات زیر نظر وزارت علوم، بیشترین میزان ثبت پایان‌نامه و رساله و همچنین همانندجویی را داشته‌اند.

به گزارش ایسنا، در سال ۱۳۹۶ قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و آیین‌نامه اجرایی آن نیز در سال ۱۳۹۸ به تصویب هیئت وزیران رسید.

بر اساس تبصره ۹ این قانون، حوزه‌های علمیه و همچنین دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، مؤسسه‌های آموزش عالی، پژوهشی فناوری کشور، دولتی و غیر دولتی موظف هستند که پیشنهاده‌ها (پروپوزال‌ها)، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان و دانش‌آموختگان تحصیلات تکمیلی خود را که فاقد طبقه‌بندی هستند را در سامانه‌های پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) ثبت و همانندجویی کنند.

بر اساس این قانون، گواهی ثبت و بارگذاری فایل و همانندجویی این مدارک برای هرگونه پرداخت مالی به استادان راهنما، مشاور و داور و همچنین امتیاز ترفیع و ارتقای آن‌ها و همچنین دانشجویان، الزامی است.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  گوشی‌ ارزان‌قیمت Lava Yuva با دوربین ۵۰ مگاپیکسلی معرفی شد-تایمز

برای انجام این قانون، «سامانه همانندجو» و «سامانه ملی ثبت پیشنهاده‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها»، توسط ایرانداک راه‌اندازی شد.

آخرین آمار از عملکرد ایرانداک حاکی از این است که روند سالانه ثبت پایان‌نامه و رساله در ایرانداک تا سال ۱۳۹۸ یک روند افزایشی بوده و در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، نسبت به سال ۱۳۹۸ کاهش داشته است.

کدام دانشگاه‌ها و مؤسسات همکاری بیشتری در پیشگیری از تقلب داشتند؟

دانشگاه‌ها و مؤسسات با بیشترین میزان ثبت پایان‌نامه و رساله

بر اساس آخرین آمار ایرانداک در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، در مجموع ۴۵۸ مؤسسه، نزدیک به ۷۰ هزار پارسا و ۳۶۸ مؤسسه، بیش از ۴۷ هزار پیشنهاده را در سامانه ثبت کرده‌اند. «وزارت علوم»، «مؤسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی و جهاد دانشگاهی» و «دانشگاه آزاد اسلامی» مؤسسات با بیشترین ثبت پایان‌نامه و رساله (پارسا) و پیشنهاده (پروپوزال) بودند و حوزه‌های علمیه نیز هیچ‌گونه ثبتی نداشته‌اند.

کدام دانشگاه‌ها و مؤسسات همکاری بیشتری در پیشگیری از تقلب داشتند؟

بر اساس این آمار به ترتیب دانشگاه‌های شهید بهشتی، فردوسی مشهد و تبریز بیشترین ثبت پایان‌نامه و رساله و دانشگاه‌های فردوسی مشهد، تربیت مدرس و شهید بهشتی از بین مؤسسات زیر نظر وزارت علوم، بیشترین ثبت پروپوزال را در سامانه‌های ایرانداک داشته‌اند.

دانشگاه‌ها و مؤسساتی که درخواست همانندجویی بیشتری داشتند

سامانه «همانندجو» با کاوش خودکار در این آثار، نوشته‌های همانند را بازیابی و میزان همانندی و منبع اطلاعات همانند را نمایش می‌دهد. در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، نزدیک به ۳۶ هزار استاد و ۱۹۰ هزار دانشجوی عضو سامانه همانندجو از ۶۳۱ مؤسسه، نزدیک به ۲۲۲ هزار درخواست همانندجویی داشته‌اند.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  تولید نیمه‌صنعتی گوگردزدایی با همکاری بخش فناور وصنعت

بیشترین درخواست همانندجویی نیز توسط وزارت علوم، مؤسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی و جهاد دانشگاهی و دانشگاه پیام‌ نور به ثبت رسیده است. حوزه‌های علمیه نیز با هفت درخواست، کم‌ترین درخواست همانندجویی را داشته‌اند.

در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، دانشگاه‌های تهران، فردوسی مشهد و شیراز رتبه‌های نخست تا سوم همانندجویی را به دست آورده‌اند. 

کدام دانشگاه‌ها و مؤسسات همکاری بیشتری در پیشگیری از تقلب داشتند؟

در میان نشریه‌های علمی عضو سامانه همانندجو؛ نشریه فقه و مبانی حقوق اسلامی، نشریه پژوهش‌های کاربردی روان‌شناختی و نشریات دانشگاه جامع امام حسین (ع)، رتبه‌های نخست تا سوم همانندجویی را به دست آورده‌اند.

همچنین از بین همایش‌ها نیز همایش ملی پژوهش‌های نوین دانشگاهی در هنر معماری و عمران، کنگره ملی مهندسی عمران دانشگاه شیراز و کنگره ملی مهندسی عمران دانشگاه صنعتی سهند نیز در میان همایش‌های عضو سامانه همانندجو، بالاترین رتبه همانندجویی را در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ داشته‌اند.

سهم زنان و مردان در ثبت پایان‌نامه و رساله

بر اساس آمار پایان‌نامه‌ها و رساله‌های ثبت شده در ایرانداک در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، حدود ۴۷ درصد از پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها برای زنان و ۵۲ درصد از آن‌ها برای مردان بوده است.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  قطعی ChatGPT به نفع گوگل و هوش مصنوعی جمنای شد-تایمز

کدام دانشگاه‌ها و مؤسسات همکاری بیشتری در پیشگیری از تقلب داشتند؟

دانش‌آموختگان کدام کشورها بیشتر پایان‌نامه و رساله ثبت کردند؟

 برای اجرای قانون پیشگیری و مقابله با تقلب، از آبان ۱۳۹۷ از طریق سامانه ملی ثبت پیشنهاده‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها و با همکاری سازمان امور دانشجویان، نسبت به پذیرش نسخه الکترونیکی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانش‌آموختگان ایرانی بیرون از کشور اقدام شده است. این مدارک پس از کنترل ایرانداک و تأیید سازمان امور دانشجویان، ثبت می‌شوند. در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، ۶۹۴ پارسا در این سامانه ثبت شده‌اند. 

دانش‌آموختگان سه کشور ایتالیا، آمریکا و کانادا بیشترین ثبت پایان‌نامه و رساله را داشته‌اند.

کدام دانشگاه‌ها و مؤسسات همکاری بیشتری در پیشگیری از تقلب داشتند؟

ایجاد دسترسی آزاد به متون علمی و پژوهشی و ایجاد دسترسی رایگان به این متون می‌تواند در جلوگیری از تخلفات و شناسایی تخلفات علمی و پژوهشی مانند جعل داده و سرقت علمی و …. کمک کند. همچنین دسترسی آزاد می‌تواند باعث دیده شدن، خوانده شدن و افزایش ارجاعات منابع پژوهشی شود. با توجه به این‌که یکی از مشکلات مقالات کشور، کم‌بودن میزان ارجاعات و همچنین شناسایی تخلفات پژوهشی است، برنامه‌ریزی و تشویق پژوهشگران و مؤسسات به ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها و دیگر منابع پژوهشی می‌تواند در بهبود این وضعیت کمک‌کننده باشد.

انتهای پیام

الماس تراشکاری

Check Also

۱۶۴ هنرستان در دست ساخت هستند-تایمز

حمیدرضا خان‌محمدی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفت و گو با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner
https://irankarkhaneh.com https://bepaznapaz.ir جرثقیل سقفی پخش عمده جوراب پنبه خرید کینوا جرثقیل دروازه ای خرید اسپیرولینا جرثقیل سقفی جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی خرید جرثقیل سقفی لوله سرامیکی جرثقیل سقفی بهترین نرم افزار سامانه مودیان ساخت جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی جرثقیل سقفی کارگاهی خرید جو دوسر پرک تیغ اره دیسکی از کجا جوراب عمده بخریم