آنچه در این مقاله می خوانیم
ارزش غذایی سیر
سیر یک ماده غذایی بسیار مفید است که قرنهاست به دلیل خواص درمانی زیادی که دارد، استفاده میشود. سیر حاوی ترکیبات مختلفی است که به عنوان مواد مغذی برای بدن انسان مفید است. در این مقاله از مجله مثبت سبز قصد داریم تا شما را با خواص سیر آشنا کنیم. در ادامه به بررسی ترکیبات مهم موجود در سیر میپردازیم که به افزایش خواص سیر کمک میکند:
- ویتامین C: سیر سرشار از این ویتامین است که برای ایجاد سلامت پوست، سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بیماریهای قلبی مفید است.
- منیزیم: جهت حفظ سلامت قلب و عروق، اعصاب و عضلات بدن مورد نیاز است.
- آلیسین: یکی از ترکیبات فعال مهم در سیر است. آلیسین دارای خواص ضدباکتری و ضدقارچی است.
- فلاوونوئیدها: دارای خواص ضد التهابی و ضد سرطانی است.
- ویتامین B6: از ویتامینهای موجود در سیر که نقش مهمی در تولید هورمونهای مختلف بدن دارد.
- فسفر: این مینرال برای سلامت استخوانها و رشد بهینه بدن ضروری است.
- پتاسیم: پتاسیم برای حفظ تعادل الکترولیتی، کنترل فشار خون و سلامت عضلات مفید است.
- سرب، آرسنیک و سدیم: این نکته را باید بدانید که سیر حاوی سرب، آرسنیک و سدیم بوده که در صورت مصرف بیش از حد برای بدن ضرر دارد. بنابراین، بهترین راه برای مصرف سیر، محدودیت مصرف آن به مقدار مناسب است.
خاصیت مهم سیر خام
سیر یکی از سبزیجاتی است که دارای خواص بیشماری است و بسیاری از پزشکان به افراد میانسال و کهنسال توصیه میکنند که هر روز یک حبه سیر خام مصرف کنند تا از خواص آن بهرهمند شوند. در ادامه به برخی از خواص سیر خام میپردازیم:
تقویت سیستم ایمنی بدن
با تقویت سیستم ایمنی بدن از بیماریها در امان هستید. سیر سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند تا از سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری کند. خوردن دو حبه سیر خام له شده در روز از سرفه، تب و بیماریهای سرماخوردگی و علائم آن پیشگیری میکند.
کاهش فشار خون با سیر
سکته مغزی و قلبی دو مورد از بیماریهای خطرناک و نگران کننده در سراسر جهان است. فشار خون بالا یک عامل خطر برای بیماری قلبی است. سیر برای کسانی که از فشار خون بالا رنج میبرند، نجات دهنده است و به کاهش آن کمک موثری میکند. البته لازم به ذکر است کسانی که با بوی سیر و خوردن سیر خام مشکل دارند، میتوانند از مکملهای حاوی سیر استفاده نمایند که همان خواص سیر را دارد.
سیر دارای خاصیت آنتی بیوتیک
همان طور که در بالاتر گفتیم، سیر حاوی آلیسین است. آلیسین یک آنتی بیوتیک فعال زیستی است که میتواند به مبارزه با عفونتها و باکتریها کمک کند. برخی معتقدند سیر جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیکهاست و میتوان از آن به جای داروی آنتی بیوتیک استفاده کرد.
خاصیت سیر برای سلامتی پوست
خواص سیر بسیار زیاد است و این ماده پر خاصیت برای قسمتهای مختلف بدن از جمله پوست و مو مفید است. از جمله مهمترین فواید سیر برای پوست صورت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جلوگیری از به وجود آمدن قارچهای پوستی
- برطرف کردن جوشهای سرسیاه
- جلوگیری از پیری زودرس پوست
- از بین بردن جای جوش و زخم
- مرطوب کردن پوست
- ضد آکنه
خاصیت سیر برای سلامتی مو
سیر با داشتن ترکیبات موثری مانند سلنیوم و ترکیبات آنتی اکسیدانی یک درمان قدرتمند و تقویت کننده برای موهای شماست. سیر با تحریک گردش خون در پوست سر سبب میشود تا اکسیژن و مواد مغذی به ریشه مو برسد و این امر به تقویت مو و حتی تسریع در روند رشد مو کمک میکند. همچنین با خواص ضد میکروبی فوق العاده، یک محافظ موثر برای پوست سر در برابر هجوم میکروبها و باکتریها است. در نتیجه، استفاده از سیر میتواند به سلامت و رشد موها کمک کند تا زیبایی شما چندین برابر شود. برخی از خواص دیگر سیر برای مو شامل موارد زیر میشود:
- محافظ طبیعی برای پوست سر
- دارویی برای موهای شکسته
- تقویت فولیکولهای مو
- کمک به رشد سالم مو
- تسکین پوست سر
- ضد شوره
بهبود سلامت استخوانها
امروزه پیر و جوان همه از درد زانو و استخوان شکایت میکنند. تحقیقات حاکی از آن است که سیر در مبارزه با پوکی استخوان و آرتریت مفید است. روزانه با مصرف دو تا سه حبه سیر خام به بهبود سلامت استخوانها کمک کنید.
خاصیت سیر برای سلامتی بدن
سیر یکی از سبزیجاتی است که با داشتن مواد مغذی و مقادیری از منگنز، ویتامین ب، ویتامین سی، فیبر، کلسیم، روی، پتاسیم، فسفر، آهن و ویتامین ب۱ به عنوان داروی طبیعی شناخته میشود و دارای خواص بیشماری است.
برخی از خواص سیر عبارت است از:
- تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با سرماخوردگی و دیگر بیماریهای ویروسی
- درمان عفونتهای ادراری و کلیوی
- کمک به جذب آهن و روی در بدن
- کاهش سطح کلسترول بد خون
- جلوگیری از زوال عقل و آلزایمر
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
- بهبود سلامت استخوان
- بهبود عملکرد ورزش
- کاهش عفونت گوش
- کاهش فشار خون
- افزایش طول عمر
- سم زدایی بدن
خواص سیر برای مردان
از دوران باستان، سیر به عنوان یکی از خواص برگزیده برای سلامتی و افزایش انرژی شناخته شده است. این گیاه شامل ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات مفیدی است که برای مردان میتواند مفید باشد. در این مقاله از سایت مجله مثبت سبز به بررسی خواص سیر برای مردان میپردازیم:
خواص سیر برای اسپرم مردان
سیر حاوی مواد مغذی مهمی است که مصرف آن میتواند به افزایش تولید اسپرم در مردان کمک کند. علاوه بر این، سیر حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی مانند آلیسین است که با خواص ضد التهابی و ضد باکتری به بهبود عملکرد سیستم تناسلی مردان کمک میکند و در نتیجه به افزایش تولید اسپرم میانجامد. همچنین تحقیقات حاکی از آن است که مصرف سیر میتواند سطح تستوسترون را در مردان افزایش دهد و این امر نقش مهمی در تولید اسپرم دارد.
خواص سیر برای سفتی کمر
یکی از عوامل ناتوانی جنسی در مردان، سستی کمرشان است. سستی کمر در مردان به عنوان یک اختلال، در برقراری رابطه جنسی و حتی باروری زوجین تاثیر بسزایی دارد. از زمانهای گذشته برای درمان این مشکل از داروها و شیوههای درمانی مختلف کمک میگرفتند که بهترین آنها داشتن تغذیه و رژیم غذایی مناسب است. سیر تازه با طبع گرم و خشک سرشار از آنتی اکسیدان است که نقش کلیدی در سلامت جنسی و باروری دارد و برای سفتی کمر مناسب است.
تقویت قوای جنسی
سیر ماده ای به نام سولفید هیدروژن دارد که میتواند جریان خون را افزایش داده و بر افزایش طول زمان عمل جنسی مردان تاثیر گذار است. استفاده روزانه یک حبه سیر برای مردان به تقویت قوای جنسی کمک میکند.
درمان پروستات با سیر
بسیاری از مردان با افزایش سن شاهد بزرگ شدن پروستات هستند، اما یک رژیم غذایی حاوی سیر و پیاز خطر ابتلا به هیایپریلازی خوش خیم پروستات را کاهش میدهد. از طرفی سولفید هیدروژن موجود در سیر ارتباط مستقیمی با سلامت پروستات دارد.
خواص سیر برای زنان
باید گفت همه از خواص سیر برای مردان و زنان آشنا هستند. این خواص میتواند در تمامی مراحل زندگی بانوان کاربرد داشته و بهبود چشمگیری در سلامتشان خواهد داشت. برخی از خواص سیر برای زنان عبارت است از:
- راهی موثر برای مبارزه با عفونتهای مجاری ادراری
- سیر توانایی فوق العاده جهت نابود کردن قارچ
- محافظت از بانوان در برابر سرطان سینه
- سیر موثر در درمان عفونت واژن
- سلامت عمومی بانوان
خواص سیر برای کبد
کبد یکی از اندامهای مهم بدن است و نقش مهمی در بدن ایفا میکند. یکی از کارهایی که میتوان برای حفظ سلامت کبد انجام داد خوردن منظم سیر است. خواص سیر شامل موارد زیر میشود:
- کاهش تجمع کلسترول و چربی در کبد: کار کبد تولید نوعی کلسترول به نام VLDL است و همچنین از حرکت چربیها در جریان خون جلوگیری میکند. این نوع کلسترول نقش مهمی در متابولیسم چربی و انرژی دارد. زمانی که میزان این کلسترول بالا باشد، به کبد آسیب رسانده و باعث بیماری کبد چرب میشود. مصرف منظم سیر میتواند از کبد چرب جلوگیری کرده و یا آن را کاهش دهد.
- مبارزه با سرطان کبد: سیر حاوی آلیسین بوده که با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی، رادیکالهای آزاد را مهار میکند و در نتیجه جلوی رشد سرطان را میگیرد.
- جلوگیری از التهاب کبد: جلوگیری از التهاب کبد، یکی از شگفت انگیزترین خواص سیر برای کبد است. سیر با داشتن ویتامین B6 میتواند سطح هوموسیستئین در بدن را پایین بیاورد. زمانی که سطح هوموسیستئین پایین است، میتوان از التهاب کبد جلوگیری کرد و بیماری هپاتیت رخ نمی دهد.
خواص سیر ناشتا
همه ما از خواص سیر آگاهیم و درباره خواص آن از بزرگان خود نکاتی را شنیدهایم. اما یکی از سوالاتی که همیشه مورد بحث بوده این است که آیا سیر را با معده خالی باید خورد؟ باید گفت سیر یکی از آنتی بیوتیکهای طبیعی است که خوردن آن انسان را از بسیاری از بیماریها مصون نگه میدارد و بی شک خوردن سیر با معده خالی دارای خواص گوناگونی است. در زیر به بررسی خواص سیر ناشنا میپردازیم:
- رفع مشکلات معده: مصرف سیر خام به صورت ناشتا میتواند مشکلات عصبی را درمان کند. کنترل استرس باعث توقف ترشح اسید معده که ناشی از عصبی شدن است میشود.
- کاهش فشار خون و بیماریهای قلبی: مصرف سیر نقش کلیدی در گردش خون بدن دارد و میتواند یک گزینه مناسب برای افراد مبتلا به بیماری فشار خون و بیماریهای قلبی باشد.
- لاغری با مصرف سیر ناشتا: مصرف سیر در اول صبح و به صورت ناشتا اشتها را کم میکند و منجر به رفع پرخوری در طول روز میشود. پس به لاغری کمک موثری میکند. همچنین خوردن یک حبه سیر خام در صبح به افزایش نور اپی نفرین که یک انتقال دهنده عصبی است، کمک میکند و باعث بالا رفتن متابولیسم بدن میشود.
- کاهش ریزش مو با سیر: یکی دیگر از خواص سیر ناشتا، افزایش گردش خون بدن و بهبود پوست سر است. با افزایش گردش خون در پوست سر، فولیکولهای مو تقویت میشود و از ریزش مو جلوگیری میکند.
- ضد جوش و آکنه: آلیسین موجود در سیر با خواص ضد التهابی و ضدباکتری که دارد، میتواند کبد را پاکسازی کند و عملکرد کبد را بهبود میبخشد. در نتیجه با داشتن کبد سالم با جوش و آکنه خداحافظی کنید.
- سیر مفید برای دوران بارداری: خانمها در دوران باردای به اسید فولیک احتیاج دارند. سیر سرشار از اسید فولیک بوده و در پیشگیری از نقص سیستم عصبی در جنین مفید است. همچنین سیر با داشتن خواص ضد عفونی و ضد التهابی باعث محافظت از زنان باردار در برابر ابتلا به بیماریهای ویروسی مانند آنفولانزا و سرماخوردگی میشود.
خواص خوردن سیر خام در شب
برای بهره مندی از خواص سیر فقط نیاز نیست که صبح و ناشتا میل کنید. بلکه خوردن سیر خام در شب هم خواص متعددی دارد که در ادامه آن را شرح میدهیم:
افزایش سیستم ایمنی بدن
خوردن سیر خام در شب، یکی از بهترین روشها برای بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن است. سیر دارای خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد ویروسی است که در مبارزه با عفونتها و بیماریها موثر است. یکی از مزایای مصرف سیر خام در شب، افزایش تولید سلولهای سفید خون است و این سلولها نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن دارد.
کاهش خطر بیماری قلبی
التهاب میتواند عامل اصلی بسیاری از بیماریهای قلبی باشد، بنابراین خوردن سیر خام با داشتن ترکیبات موثر میتواند به کاهش خطر ابتلا به این بیماریها کمک کند. همچنین سیر به کاهش فشار خون کمک میکند و این امر تاثیر مثبتی در کاهش بیماریهای قلبی دارد.
کمک به داشتن خواب آرام
سیر، به عنوان یک ماده طبیعی، در درمان بی خوابی بسیار موثر است و به داشتن خوابی آرام کمک میکند. بدن ما در طول خواب به انرژی فراوانی نیاز دارد تا به خواب عمیق برسد و سیر خام این انرژی را برای بدن فراهم میکند تا به خواب عمیق و آرام برود.
لاغری با خوردن سیر خام در شب
یک ساعت قبل از خواب، استفاده از سیر و عسل میتواند چربیهای انباشته شده در اطراف شکم را کاهش دهد. این روش تاثیر قابل توجهی در لاغری و کاهش وزن شما خواهد داشت. فقط در نظر داشته باشید که زیاده روی در مصرف این معجون ممکن است به بدن شما آسیب برساند، بنابراین استفاده مداوم فقط برای یک ماه توصیه میشود.
مضرات سیر
تا اینجا با فواید بی نظیر و بی شمار سیر آشنا شدید و متوجه شدید که برای درمان برخی از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد. اما این ماده مغذی دارای مضراتی هم هست که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
- بوی بد دهان: برخی از افراد به دلیل بوی بد سیر از مصرف آن فراری هستند و این یکی از مضرات سیر به شمار میآید. از بدیهای دیگر سیر این است که بعد از مسواک زدن هم همچنان در دهان باقی میماند و این برای اطرافیان بسیار آزار دهنده است.
- کاهش زیاد فشار خون: قبلتر گفتیم یکی از مزیتهای اصلی سیر، کاهش فشار خون است. اما اگر از قبل داروهایی برای کاهش فشار خون مصرف میکنید باید از خوردن سیر خودداری کنید زیرا سبب کاهش بیش از حد فشار خون میشود.
- زایمان زودرس: مصرف سیر به مقدار زیاد در دوران باردای میتواند منجر به زایمان زودرس شود و در زنان شیرده میتواند طعم شیر را تغییر دهد و کودک از خوردن شیر مادر اجتناب کند
- آسیب به کبد: مصرف بیش از اندازه سیر میتواند به کبد صدمه بزند و میتواند موجب مسمومیت کبد شود.
- اسهال: مصرف سیر با معده خالی میتواند موجب گاز معده و اسهال شود.
- اگزما: تماس طولانی مدت سیر با پوست سبب سوزش پوست میشود.
کلام آخر
سیر به عنوان یک گیاه دارویی طبیعی، خواص بی شماری برای مردان و زنان دارد. افزایش انرژی، سلامت قلب و کبد، کاهش فشار خون، لاغری، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان بیماریهای ویروسی مانند آنفولانزا و سرماخوردگی و … همه از خواص سیر است که در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به آن پرداختیم. با مصرف منظم و معتدل سیر، شما میتوانید به بهبود کیفیت زندگی و سلامتی خود بپردازید.