به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تایمز، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به معاونان بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور شیوه نامه بهداشتی برگزاری مراسم اعتکاف سال ۱۴۰۲ را ابلاغ کرد. در این شیوهنامه توصیه شده است، مراسم اعتکاف در مساجدی که دارای امکانات و شرایط بهداشتی مناسبی هستند برگزار شود و افرادی که دارای علائم بیماری تنفسی هستند در مراسم و اجتماعات شرکت نکنند و یا ضمن رعایت فاصله از ماسک استفاده کنند.
با توجه به این که مدیریت مطلوب برگزاری مراسم رعایت دستورالعملها و نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی جهت حفظ و ارتقاء سلامت عمومی که به عنوان یکی از وظایف نظام سلامت است، از اهمیت ویژهای برخوردار است لذا توصیه های ذیل به عنوان مفاد مهم این شیوهنامه با توجه به شرایط شیوع بیماری های تنفسی در دستور کار قرار میگیرد.
- مراسم در مساجدی که دارای امکانات و شرایط بهداشتی مناسب هستند برگزار شود.
- برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی رعایت تهویه مطلوب ضروری است.
- توصیه میشود افرادی که دارای علائم بیماری تنفسی هستند در مراسم و اجتماعات شرکت نکنند و یا ضمن رعایت فاصله از ماسک استفاده کنند.
- برای افراد پرخطر و دارای بیماریهای زمینهای استفاده از ماسک به طور دائم و همیشگی توصیه میشود. رعایت بهداشت فردی برای همه افراد الزامی است.
- فرشهای محل برگزاری مراسم قبل از مراسم نظافت و گندزدایی گردد.
- ظروف زباله در دار به همراه کیسه زباله در صحن مسجد و سرویس بهداشتی و وضوخانه و آبدارخانه در دسترس مردم به تعداد کافی قرار گیرد.
- وسایل مورد نیاز برای استراحت مثل پتو و بالش و ملحفهها توسط معتکفین آورده شود.
- سرویس بهداشتی مساجد دارای شرایط بهداشتی بوده و مستمر نظافت شستشو و گندزدایی شود.
- پوستر آموزش نحوه شستن دستها در محل وضوخانه نصب گردد.
- وجود مایع صابون در سرویسهای بهداشتی و وضوخانه مساجد برای تمام سکوهای شستشو الزامی است.
- گندزدایی محل و سطوح مشترک از جمله دستگیره در صندلی و میکروفن با مواد گندزدای مناسب انجام شود.
- محل آبدارخانه به طور روزانه با مواد گندزدای مناسب گندزدایی شده و از آب خوریهای عمومی نیز جمع آوری شود.
- ورود افراد متفرقه به آبدارخانه ممنوع بوده و از آبدارخانه جهت گرفتن وضو استفاده نشود.
- توزیع غذا در کوتاهترین زمان قبل از دو ساعت پس از طبخ و به شکل گرم و با بسته بندی بهداشتی یک نفره صورت پذیرد.
- از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود.
- در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد روی شمعک گاز نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.
- مواد غذایی و آشامیدنی توزیع شده بایستی به صورت بسته بندی باشد.
- از توزیع نوشیدنی و چای در استکانها و لیوانهای مشترک خودداری شود.
- بهتر است از قاشق و چنگال و لیوان شخصی استفاده شود و در صورت استفاده از قاشق و چنگال و لیوان یکبار مصرف از ظروف یکبار مصرف مناسب و تجزیه پذیر استفاده شود.
- آب بطری دارای مجوزهای قانونی و دارای تاریخ مصرف مجاز به مقدار کافی توزیع شود.
- از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوانهای یکبار مصرف شفاف خودداری کنید.
- از بسته بندی و توزیع غذا در ظروف یکبار مصرف نامناسب و پلاستیکی و فومی جلوگیری شود.
- از توزیع سبزیجات و میوهجات بدون انجام سالمسازی خودداری شود.
- میوهها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شستشو دهید و حتماً پوست آنها را جدا کنید.
- در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالمسازی سبزی و میوه الزامی است و توصیه میشود از سالاد و سبزی بستهبندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
- تمامی افرادی که مشغول خدمت به معتکفین هستند بهویژه افرادی که در امر تهیه و توزیع غذا دخالت دارند بایستی ضمن رعایت کامل بهداشت فردی از ماسک و دستکش مناسب به طور در حین خدمت استفاده کنند.
- رعایت عدم استعمال دخانیات در محل مراسم به دلیل تاثیر آن بر تضعیف سیستم ایمنی بدن و مستعد نمودن افراد در ابتلا به ویروس الزامی است.
- نظارت دقیق بر اجرای پروتکل پیشگیری و مراقبت از بیماریهای تنفسی توسط خدام مراسم صورت پذیرد.
- معتکفین از قرآن و کتب ادعیه، مهر، سجاده، تسبیح و چادر به صورت شخصی استفاده کنند.
- همه وسایل عمومی اعم از مهر، تسبیح، کتب ادعیه، میز و صندلی سالمندان، عبا و چادر مشترک و … جمعآوری شوند.
انتهای پیام/