به گزارش خبرنگار ایمنا، پاناسونیک که در گذشته «ماتسوشیتا» نام داشت، شرکت صنایع الکترونیکی ژاپنی است که دفتر مرکزی آن در کادوما، اوساکا قرار دارد. این شرکت در سال ۱۹۱۸ توسط «کونوسوکه ماتسوشیتا» تحت همین نام تأسیس شد و در طول سالهای متمادی فعالیت در صنایع الکترونیک و مخابرات، امروزه در ردیف شرکتهای بزرگ ژاپن قرار گرفته است. پاناسونیک در سال ۲۰۱۸ به عنوان چهارمین تولیدکننده برتر تلویزیون در جهان شناخته شد.
تاریخچه شرکت پاناسونیک
ماتسوشیتا کونوسوکه، بنیانگذار شرکت پاناسونیک است که فعالیت خود را در صنعت الکترونیک از بخش فروش شرکت هیتاچی آغاز کرد. وی در سال ۱۹۱۸ کارخانه تولید ابزار برقی ماتسوشیتا را برای تولید لوازم برقی جانبی تأسیس کرد و در سالهای نخست به فروش لامپ، اتو و نگهدارنده لامپ مشغول بود؛ نخستین تولید این شرکت لامپهای دوچرخه با برند ناسیونال بود که در سال ۱۹۲۷ به بازار ژاپن عرضه شد.
در طول جنگ جهانی دوم کارخانجات ماتسوشیتا که در سراسر آسیا گسترده شده بود به تولید قطعات الکتریکی، تجهیزات بیسیم، موتورهای الکتریکی، لامپهای رشتهای و نخستین نمونه از لامپهای خلأ مشغول شد و پس از جنگ اقدام به بازسازی و سازماندهی مجدد ساختار شرکت کرد که طی آن، محصولات جدیدی به بازار ژاپن از جمله رادیو، دوچرخه و لوازم خانگی وارد شد. ماتسوشیتا، در راستای تولید لوازم مورد نیاز پس از جنگ، کمکهای فراوانی به برادر همسرش یعنی توشیو ایوئه برای راهاندازی شرکت سانیوو کرد که با گذشت زمان، همین شرکت به بزرگترین رقیب پاناسونیک تبدیل شد.
برند ناسیونال
پاناسونیک در طول دهههای ۱۹۵۰ الی ۱۹۷۰ خط تولید محصولات و لوازم برقی خانگی خود را با برند ناسیونال گسترش داد و کارخانجات خود را در شهرهای مختلف ژاپن و قسمتهایی از آسیا دایر ساخت. در آن زمان تولیدات برند ناسیونال شامل انواع رادیو، تلویزیونهای ویاچاس و ویسیآر، پلوپز، جاروبرقی، یخچال، فریزر، دستگاههای صوتی تصویری، ضبط صوت و بسیاری نمونههای دیگر بود و در تمام نقاط جهان بهجز بازار ایالات متحده عرضه میشد.
سفر ماتسوشیتا به ایالات متحده آمریکا
در سال ۱۹۶۱ ماتسوشیتا کونوسوکه به ایالات متحده آمریکا سفر کرد با مشاهده بزرگترین فروشندگان لوازم الکترونیکی آن کشور اقدام به تولید تلویزیون با برند پاناسونیک برای بازار آمریکا کرد. شرکت وی در سال ۱۹۶۵ اسپیکرهایی با برند تکنیکس وارد بازار کرد و کیفیت بالای خط تولیدش باعث تبدیل آن به برندی بینالمللی شد.
در اواسط دهه ۱۹۷۰ تلویزیونهای پاناسونیک به بازارهای آسیا و خاورمیانه وارد شد و پس از موفقیتی که شرکت ماتسوشیتا در فروش تلویزیونهای پاناسونیک در آسیا و ایالات متحده کسب کرده بود در اواخر دهه ۱۹۷۰ در پی افزایش تقاضای بازارهای اروپا، محصولات وی به بازارهای این کشور نیز عرضه شد. شروع دهه ۱۹۸۰ با گسترش تجهیزات الکترونیکی مدرن به زندگی مردم همراه بود. پاناسونیک از ورود به این بازارهای جدید هیجانزده بود و محصولات متنوعی از دستگاه ضبط و پخش نوارهای ویدئویی تا رادیوهای پیشرفته شخصی را در این سالها تولید کرد.
شرکت پاناسونیک در دهه اخیر
در ژوئن ۲۰۱۴ طی خبری اعلام شد که شرکت پاناسونیک با تسلا موتورز برای مشارکت در راهاندازی مجموعه عظیم تولید باتری گیگافکتوری یک به توافق رسید و در اوت همان سال تسلا اعلام کرد که این کارخانه تا سال ۲۰۲۰ در جنوب غربی یا غرب ایالات متحده راهاندازی خواهد شد.
محصولات شرکت پاناسونیک
شرکت پاناسونیک طیف وسیعی از محصولات و تجهیزات الکترونیکی، الکتریکی و صنعتی را تولید و عرضه میکند؛ این محصولات عبارت است از:
- تلویزیون
- دستگاههای DVD
- سامانههای سینمای خانگی
- دستگاههای ضبط و پخش تصاویر دیجیتال
- دوربینهای فیلمبرداری ویدئویی
- دوربینهای عکاسی دیجیتال
- لوازم صوتی خانگی و سامانههای صوتی حرفهای
- سامانههای پخش خودرو
- وسایل برقی خانگی
- جاروبرقی
- یخچال و فریزر
- مایکروویو
- پلوپز
- ماشین ظرفشویی
- ماشین لباسشویی
- سشوار
- غذاسازهای خانگی
- سامانههای اتوماسیون اداری
- سامانههای مخابراتی
- مهندسی سامانه
- سامانههای دوربین مدار بسته
- سامانههای امنیتی
- تجهیزات مانیتورینگ
- نمایشگرهای پلاسما
- نمایشگرهای دید بالا
- پروژکتورها
- کولرهای گازی
- تجهیزات تهویه هوا
- سامانههای پردازش اسناد
- دستگاههای فتوکپی و فاکس
- دستگاههای تلفن ثابت
- سامانههای سنترال مرکزی تلفن
- پیایایکس
- رایانههای قابل حمل صنعتی
- لپتاپ
- بخشهای مهندسی سازه
برندهای شرکت پاناسونیک
ناسیونال
ناسیونال از برندهای سابق شرکت ماتسوشیتا و پاناسونیک کنونی است که در فاصله سالهای ۱۹۲۵ تا ۲۰۰۸ برای طیف وسیعی از لوازم خانگی الکترونیکی و محصولات الکتریکی، الکترونیکی و صنعتی استفاده میکرد.
تکنیکس
شرکت ماتسوشیتا در سال ۱۹۶۵ اسپیکرهایی با برند تکنیکس وارد بازار کرد، خط تولید این محصولات بسیار باکیفیت بود و عملکرد خوب آنها سبب تبدیل تکنیکس به برندی بینالمللی شد. قطعات و تجهیزات لوازم صوتی تولید شده با برند تکنیکس شامل ضبط صوت، رادیوهای موج کوتاه، گیرندههای صوتی و سیدی پلیرها است.
سانیو
مقر اصلی این شرکت در شهر موریگوچی، اوساکا قرار دارد و هماکنون از زیرمجموعههای پاناسونیک بهشمار میرود.