به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تایمز، «سید احمد حسینی مونس» سخنگوی فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح صبح امروز سهشنبه در نشست خبری طی سخنانی اظهار داشت: فناوری فضایی در دنیا به عنوان پیشران فناوری در جهان تعریف شده و بدون این فناوری، ابعاد مختلف زندگی بشر دچار مشکل خواهد شد و این موضوع جزو مؤلفههای اصلی فناوری خواهد بود.
وی افزود: اگر امروز ما از این فرصت استفاده نکنیم شاید نتوان در آینده آن را جبران کرد و نیاز است تا رسانهها در این زمینه بتوانند فعالیت لازم را انجام دهند.
حسینی مونس ادامه داد: فعالیت فضایی ایران و وزارت دفاع کاملاً علمی و فناورانه است.
سخنگوی فضایی وزارت دفاع تأکید کرد: پرتاب اخیر در پایگاه امام خمینی(ره) انجام شد که کاملاً شناخته شده است.
وی اظهار داشت: پرتابگر سیمرغ نیز با وزن برخاست ۸۰ تن کاملاً شناخته شده و مؤلفههای آن با کار نظامی کاملاً متفاوت است و اکثر واکنشها در دنیا ناشی از نگرانی آنها از انحصارشکنی ایران است.
حسینی مونس ادامه داد: فضا یک ثروت خدادادی است و ما هم حق داریم از این فرصت استفاده کنیم و در این مسیر منتظر اجازه هیچکس نخواهیم ماند و این مسیر را با قدرت ادامه میدهیم.
وی تأکید کرد: وزارت دفاع تاکنون ۷ ماهواره را در فضا قرار داده و در آینده هم پرتابهایی خواهد داشت و نوع ارتقا یافته آن هم در ادامه پرتاب خواهد داشت. ماهوارهها هم در ردههای وزنی متفاوت توسط صاایران و دانشگاه مالک اشتر در دست ساخت است و در نوبتهای زمانی متفاوت پرتاب خواهند شد.
حسینی مونس افزود: در مجموعه صنعت فضایی وزارت دفاع، جمعی از نخبگان جوان در حال کار هستند. در کنار تجربیاتی که جوانان کسب کردهاند از نخبگان دانشگاهی در جمع خودمان و در شرکتهای دانشبنیان استفاده میکنیم. امروز شبکهای از این شرکتها در لایههای مختلف در حال فعالیت هستند.
سخنگوی فضایی وزارت دفاع گفت: مطابق نقشه راهی که داریم انشاءالله در نسخههای بعدی، ماهوارهبر «سریر» را خواهیم داشت که وزنی معادل یک و نیم تن را در مدارات نزدیک زمین قرار خواهد داد.
وی افزود: سریر میتواند شش یا هفت ماهواره را در مدارات پایین قرار دهد یا یک ماهواره را در مدار ۳۶ هزار کیلومتری قرار دهد. در آینده دورتر ماهوارهبرهای خانواده سروش را خواهیم داشت که محمولههایی از ۶ تا ۱۵ تن را به فضا خواهند برد.
سخنگوی فضایی وزارت دفاع تصریح کرد: اولویت ما تکیه بر توانمندیهای داخلی است ولی با سایر کشورها هم همکاری میکنیم اما منتظر کسی نخواهیم بود؛ لذا از پنجرههایی که به ما فرصت استفاده از فناوریها را میدهد استفاده میکنیم.
حسینی مونس همچنین گفت: دلیل افزایش نرخ پرتابها نگاه ویژهای است که دولت سیزدهم به حوزه فضایی دارد. تأکید بر برنامه فضایی در بالاترین سطح خودش توسط رئیس جمهور بر این روند تأثیرگذار بوده و ایشان خیلی صمیمانه این حوزه را دنبال میکنند.
وی گفت: بخش دیگر به دلیل آن است که ما چند محصول را همزمان دنبال میکردیم و در این حوزه حمایتی که از لحاظ بودجهای انجام شده با قبل متفاوت است البته هنوز با دریافت بودجه مطلوب فاصله داریم که امیدواریم در آینده به اندازه نیاز به این حوزه بودجه تزریق شود.
سخنگوی فضایی وزارت دفاع اظهار داشت: با توجه به اینکه پرتابگرهای ما مراحل آخر تثبیت را طی میکنند در حوزه پرتابهای زیرمداری هیچ مشکلی نداریم و میتوانیم برای کشورهای مختلف این کار را انجام دهیم و در حوزه مداری هم در رده وزنی ۱۵۰ کیلو میتوانیم پرتاب را برای کشورهای همسو انجام دهیم و مذاکراتی با برخی کشورها هم در این حوزه انجام شده که خبرهای خوبی به زودی از این مذاکرات شنیده خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: بستر فضایی آینده روی ماهوارهبرهای سوخت مایع خواهد بود تا بتوان محمولههای سنگین را در مدار ۳۶ هزار کیلومتری قرار داد اما در کنار آن ماهوارهبرهای سوخت جامد را هم در دستور کار داریم و پرتابهای تحقیقاتی ماهوارهبر ذوالجناح را در دستور کار داریم که در آینده پرتاب عملیاتی هم خواهد داشت.
حسینی مونس درباره دستیابی به پیشرانههای کرایوژنیک یا سرمازا گفت: ساخت پیشرانههای سردشونده در دستور کار ما قرار دارد. سالهای گذشته فن چالشی برای توسعه یک موتور سرمازا کوچک زیر یک تن برگزار کردیم که هم اکنون در مراحل ساخت است.
سخنگوی فضایی وزارت دفاع اظهار داشت: در مجموعه وزارت دفاع ساخت موتور سرمازا تعریف شده که در آینده نه چندان دور تست موتور متوسط سرمازا را خواهیم داشت. نقشه راه تولید این دست موتورها درحال اجرا است که به ماهوارهبر سروش ختم خواهد شد.
وی در ادامه گفت: ماهوارهبر سیمرغ تا کنون مراحل تحقیقات را پشت سر میگذاشته است اما امروز میشود اینطور گفت که سیمرغ عملکرد بسیار عالی در مرحله اول داشته و گلوگاههای فناوری زیادی را پشت سر گذاشته است.
حسینی مونس تأکید کرد: در دنیا برای اینکه یک ماهوارهبر تثبیت شود تعداد زیادی پرتاب انجام میدهند تا یک ماهوارهبر به قابلیت اطمینان برسد و یک ماهوارهبر باید ۴۰ پرتاب داشته باشد تا به نقطه اطمینان برسد اما امیدواریم در ماهوارهبر سیمرغ با تعداد پرتاب کمتر بتوانیم به قابلیت اطمینان برسیم.
سخنگوی فضایی وزارت دفاع اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم به سمت ۳۶ هزار کیلومتری برویم باید گام به گام پیش برویم و این در نقشه راه پرتابها تعریف شده و قدم به قدم به سمت مدار ژئو پیش خواهیم رفت.
وی با بیان اینکه سرفصل اکتشافات فضایی جزو سرفصلهای چالشی فضایی کشور است، افزود: ما به عنوان وزارت دفاع و متولی پرتابگر آمادگی داریم که در صورت اعلام نیاز سازمان فضایی وارد این حوزه بشویم.
حسینی مونس گفت: برای پرتاب انسان به فضا یک ماهوارهبر باید تستهای بیشتری را برای رسیدن به قابلیت اطمینان انجام دهد. در این حوزه هم کار شروع شده است و پرتابگر سلمان به خوبی کپسول زیستی را پرتاب کرد و قدمهای بعدی در این حوزه تعریف شده و به تدریج برداشته خواهد شد.
انتهای پیام/؛