فیلترهای سرامیکی ریخته گری

نقش هشدار هواشناسی سریع و اقدام به موقع برای کاهش خطر بلایا

آب و هوا و شرایط جوی به علت تاثیر گسترده بر تمامی شئون زندگی انسان ها، همواره مورد توجه بوده است و نقش و جایگاه ویژه‌ای در برنامه ریزی های کوتاه و بلند مدت دارد. بدون شک اکثر فعالیت های انسانی مستقیم یا غیر مستقیم به آب و هوا وابسته است. داده ها و اطلاعات هواشناسی شامل پیش بینی ها و هشدارها و حتی توصیه های فنی و تخصصی به مردم و مسئولان کمک می کند تا برنامه ریزی درستی داشته باشند. یکی از ارکان توسعه پایدار توجه به موضوع آب و هوا و اقلیم منطقه و برنامه ریزی و مدیریت بر اساس داده ها و اطلاعات هواشناسی است. 

به گزارش ایسنا،تغییرات اقلیمی موجب افزایش روزافزون تعداد و شدت خوادث مرتبط شده است و با وجود مشکلاتی نظیر رشد جمعیت، شهرنشینی و تخریب محیط زیست هنوز یک سوم مردم جهان به سامانه های هشدار سریع وضعیت های مخاطره آمیز آب و هوایی دسترسی کافی ندارند بنابراین شعار سال ۲۰۲۲ سازمان جهانی هواشناسی، هشدار سریع و اقدام سریع انتخاب شده است‌. این شعار بر اهمیت “اطلاعات اقلیمی، آب و هواشناسی برای کاهش خطر بلایا” تاکید می‌کند.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های کشور در آخر هفته اعلام شد/احتمال یکطرفه‌شدن چالوس

صادق ضیاییان – رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا- در گفت‌وگو با ایسنا درباره شعار روز جهانی هواشناسی(هشدار سریع،اقدام سریع) اظهار کرد : در این هشدار سه مرحله پیش‌بینی، هشدارسریع و اقدام سریع وجود دارد. بسیاری از پدیده‌های جوی مخاطره‌آمیز وجود دارند که پیش‌بینی آن‌ها از چند روز قبل امکان‌پذیر نیست و فقط چند ساعت قبل از وقوع قابل پیش‌بینی هستند همچون طوفان سال ۱۳۹۳ در تهران که تندبادی با سرعت بیش از ۱۲۰ کیلومتر به همراه گرد و خاک غلیظ و رگبار شدید باران رخ داد و بر اثر این طوفان شدید و کم‌سابقه که با رعد و برق همراه بود,، آسمان تهران برای دقایقی تاریک شد. 

وی ادامه داد: این پدیده‌ها جزو پدیده‌هایی هستند که کل فرایند شکل‌گیری و به وقوع پیوستن آن چند ساعت بیشتر طول نمی‌کشد و با مخاطرات و آسیب‌های بسیاری همراه هستند بنابراین باتوجه به اینکه پیش‌بینی این پدیده‌ها از چند ساعت قبل امکان‌پذیر نیست، باید هشدار در لحظه سریع به دست مخاطب برسد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به اینکه پیش‌بینی‌ها کمتر از شش ساعت انجام می‌شوند و هشدارها باید سریع به دست مخاطب برسند ، گفت: روش‌های مختلفی از جمله پیامک، سازمان‌های نرم افزاری، بیسیم و آژیر برای مناطق کوهیتانی برای ارسال هشدار وجود دارد و لازم است که این هشدارها ۱۰ دقیقه قبل از وقوع حادثه به مخاطب برسد تا جان خود را نجات دهد.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  اطلاعیه سازمان وظیفه عمومی درباره مشمولان اعزامیآبان

وی با تاکید براینکه بسیاری از پدیده‌ها وجود دارند که کافیست فقط چند دقیقه قبل از آن پدیده هشدار به دست مخاطب برسد و آن مخاطب بتواند جان خود را نجات دهد، اظهار کرد: بعد از مرحله انتقال هشدار سریع، پاسخ سریع به هشدار مطرح می‌شود و نیروهای امدادی و عملیاتی باید خود را با این هشدارها سازگار و توانایی پاسخ سریع به هشدارها و وقایع را در خود ایجاد کنند تا واکنش سریعی به هشدارها نشان دهند.

 به گفته ضیاییان در بحث واکنش سریع به هشدارها هم دستگاه‌های اجرایی موظف هستند و هم مردم عادی؛ دستگاه‌های اجرایی و نیروهای امدادی با آمادگی بالا و ایجاد چابکی در خود و انجام عملیات در کوتاه‌ترین زمان و مردم عادی با توجه به هشدارها و دوری از محل حادثه می‌توانند واکنش سریعی نسبت به هشدارها داشته باشند.

ضیاییان در پاسخ به این سوال ایسنا که آیا بستر مناسب برای هشدارهای سریع در سازمان هواشناسی فراهم است یا نه؛ اذعان کرد: بخشی از هشدارها سریع منتقل می‌شوند اما همانند بسیاری از کارهای دیگر به اقدامات بهتر و هزینه‌های بیشتر،فعالیت‌های علمی و عملیاتی و تجهیزات بیشتری نیاز است تا توان مسئله هشدار سریع افزایش یابد و در این مورد کشور ما بسیار جای کار دارد و باید مسیر طولانی را طی کند چرا که در حالت مبتدی قرار دارد.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  آماده باش هلال احمر در پی هشدار هواشناسی و احتمال بارششدید

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در پایان درباره برنامه‌های این سازمان برای افزایش دقت پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت گفت: درکه در کشور ما و دیگر نقاط دنیا وجود دارد، فرار است که در صورت امکان در سال‌های آینده سامانه‌های پیش‌بینی را برای  بخش کوتاه‌مدت افزایش دهیم و برنامه‌هایی هم برای بهتر شدن و بیشتر رساندن اطلاعات هواشناسی به دست مخاطبین وجود دارد.

انتهای پیام

الماس تراشکاری

Check Also

اعطای جایزه بین‌المللی انگلستان به طرح پلازای متروی میدان جهاد-تایمز

 هادی حق‌بین با اشاره به کسب جایگاه نخست طرح پلازای متروی میدان جهاد در جایزه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner