وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری در شهرستان خوی که در تاریخ ۲۸ دی ماه نیز زلزلهای ۵.۴ ریشتری را از سرگذرانده بود، تاکنون سبب مصدومیت صدها تن از ساکنان این مناطق و مرگ سه تن شده و البته خساراتی را نیز به برخی ساختمانها و منازل مسکونی وارد کرده است. امدادگران در این مناطق در آمادهباش کامل قرار دارند.
صادق محمودی، سرپرست سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری در شهرستان خوی گفت: در ساعت ۲۱:۴۴ امروز زلزلهای به بزرگی ۵.۹ ریشتری شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی را لرزاند. این زلزله در عمق هفت کیلومتری از سطح زمین رخ داده و در مناطق مختلفی از استانهای آذربایجان غربی و شرقی احساس شده است.
وی با بیان اینکه تیمهای ارزیاب جمعیت هلال احمر به مناطق متاثر از زلزله اعزام شدهاند، گفت: بررسی این تیمها آغاز شده و گزارش آن اعلام خواهد شد.
سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از ساکنان مناطق متاثر از زلزله خواست که آرامش خود را حفظ کرده و از حضور در مناطق مسقف یا فضاهایی که احتمال ریزش آن وجود دارد تا ساعات آتی پرهیز کنند.
بیشتر بخوانید: هنگام وقوع زلزله چه کنیم؟
محمودی همچنین از آماده باش کامل امدادگران جمعیت هلال احمر در استان آذربایجان غربی خبر داد و گفت: تمامی امدادگران و نیز تجهیزات و امکانات سازمان امدادونجات به حالت آمادهباش درآمده است.
احتمال تخریب برخی ساختمانها درخوی
۲۲:۳۵ – مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور از آمادهباش کامل اورژانس و بیمارستانهای در دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی خبر داد و به ایسنا گفت: درپی زلزله رخ داده در شهرستان خوی که در نقاط مختلفی از شمالغرب کشور نیز احساس شده است، شاهد ترک خوردگی در دیوار بیمارستان خوی بودیم و همین موضوع نیز احتمال وجود خسارت زیاد در سطح شهر را افزایش داده است.
وی با بیان اینکه در نخستین اقدام سه دستگاه آمبولانس از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و چهار دستگاه آمبولانس نیز از ارومیه به مناطق تحت تاثیر زلزله اعزام شده است، گفت: گزارشها و برآوردهای اولیه حاکی از وجود خرابی در نقاط مختلفی از شهر است. تاریکی هوا یکی از مواردی است که اقدامات نیروهای ارزیاب را با سختی روبه رو کرده است.
پیگیری معاون اول رئیسجمهور از زلزله خوی
۲۳:۳۷ – محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهوری در تماسهای تلفنی جداگانه با استاندار آذربایجان غربی و رئیس جمعیت هلال احمر، آخرین وضعیت زلزله خوی را پیگیری کرد. او در این تماسها، امدادرسانی سریع و رسیدگی به وضعیت مصدومان احتمالی در ساعات اولیه را ضروری دانست و بر بسیج همه نیروها و امکانات برای کمک به زلزلهزدگان تاکید کرد.
معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی و کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر نیز گزارشهای اولیهای از ارزیابی وضعیت منطقه و نحوه امدادرسانی ارائه کردند و معاون اول رئیسجمهوری نیز در پایان این ارتباط تلفنی ارائه گزارشهای تکمیلی و مستمر را در ساعات آتی خواستار شد و بر آمادگی کامل برای پشتیبانی از عملیات امدادی در منطقه در صورت نیاز خبر داد.
وقوع پس لرزههای متعدد در خوی
۲۲:۴۰ – اطلاعات دریافتی از مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران حاکی از آن است که تاکنون ۱۲ پس لرزه مناطق تحت تاثیر زلزله ۵.۹ ریشتری را لرزانده که ۳.۷ ریشتر بزرگی داشته است.
هشدار پلیس فتا به شایعهسازان
۲۳:۰۰ – سرهنگ رامین پاشایی، معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتای فراجا در گفتوگو با ایسنا با اشاره وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری در شهرستان خوی اظهارکرد: پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا نسبت به رصد اخبار و جریانات در فضای مجازی اقدام کرده و در صورت مشاهده هرگونه اخبار جعلی و شایعات با شایعه سازان برخوردهای قانونی انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه شایعات بیاساس منجر به تشویش اذهان عمومی میشود، گفت: لازم است مردم عزیز اخبار را فقط از طریق منابع رسمی و خبرگزاریهای معتبر پیگیری کنند و به شایعات منتشر شده در فضای مجازی که پشتوانه صحیح، علمی و منطقی هم ندارد توجهی نکنند.
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا با تاکید بر اینکه پلیس فتا با افرادی که با سوءاستفاده از زلزله رخ داده اقدام به تشویش اذهان عمومی کنند، برخورد خواهد کرد، گفت: تیمهای رصد پلیس فتا به طور شبانهروزی فعال است.
چند نفر تحت تاثیر زلزله خوی قرار گرفتند؟
۲۳:۲۰ – مرتضی مرادیپور، معاون عملیات سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر به تشریح وضعیت جمعیتی شهرستان خوی و مناطق تحت تاثیر از زلزله امشب پرداخت و گفت: در مجموع ۲۶۱ هزار و ۳۸۷ نفر در پوشش ۷۷ هزار و ۹۲۰ خانواده تحت تاثیر این زلزله قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه دو شهر و ۸۶ روستا متاثر از زلزله ۵.۹ ریشتری خوی بودند، گفت: ۲۳ تیم عملیاتی از همان دقایق نخست وقوع زلزله به مناطق زلزلهزده اعزام شدند.
اعلام وضعیت قرمز در آذربایجان غربی
۲۳:۳۰ – صادق محمودی، سرپرست سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر نیز درباره آخرین تمهیدات اتخاذ شده درباره این زلزله به ایسنا گفت: جمعیت هلال احمر در استان آذربایجان غربی وضعیت قرمز اعلام کرده است. در همین راستا نیز تیمهای واکنش سریع از استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، قزوین و زنجان به مناطق متاثر از زلزله اعزام شدهاند.
وی با بیان اینکه اقلام امدادی نیز از سه استان آذربایجان شرقی، اردبیل و کردستان بارگیری شده است، گفت: به زودی این اقلام در میان زلزله زدگان توزیع خواهدشد.
آب و هوای مناطق زلزله خوی چگونه است؟
۲۳:۳۵ – حسین درخشان، مدیر مرکز کنترل و هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز درباره وضعیت آب و هوای مناطق متاثر از زلزله گفت: پیش بینی وضعیت آب و هوای منطقه خوی از سوی هواشناسی نیمه ابری و از دوشنبه همراه با بارش پراکنده باران و برف بوده است. بیشینه دما در این مناطق شش درجه بالای صفر و کمینه دما نیز چهار درجه سانتی گراد است.
درخشان افزود: همچنین تاکنون بیشترین تعداد تماس با خط ١١٢ از منطقه شهرک صفا در ده کیلومتری خوی به سمت سلماس بوده است.
۲۳:۴۵- سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر در اولین گزارش اعلامی خود از مناطق زلزله شده از مصدومیت هفت تن درپی زلزله ۵.۹ ریشتری خوی خبر داد.
۰۰:۰۵ – پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر تازهترین آمار مصدومان ناشی از زلزله را ۲۹ تن اعلام کرد و به ایسنا گفت: برابر ارزیابیهای انجام شده در حدود ۲۶ روستا خساراتی نظیر ترک خوردگی دیوارها را شاهد هستیم. آماده باش امدادگران هلال احمر و جستجوها همچنان ادامه خواهد داشت.
تامین چادر و وسایل گرمایشی برای زلزلهزدگان
۰۰:۱۵ – محمدحسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز با بیان اینکه این سازمان به محض وقوع زلزله تمامی دستگاههای امدادی در استان آذربایجان غربی و سه استان معین را حالت آمادهباش درآورد، به ایسنا گفت: یکی از مشکلات جدی در مناطق متاثر از زلزله سرمای هوا و بارش برف است که در این خصوص تاکید شد تا تمهیدات لازم اندیشیده شود. در همن راستا نیز چادر و وسایل گرمایشی از جمله اولویتهاست که به یاری خدا تا فردا در میان مردم توزیع شود.
وی ادامه داد: فضاهایی برای اسکان اضطراری زلزلهزدگان در نظر گرفته شده است و امکانات و اقلام در حال گسیل شدن به سمت مناطق متاثر از زلزله است. همچنین با توجه به شلوغی بیمارستانها احتمال برپایی بیمارستان صحرایی نیز وجود دارد.
۰۰:۲۰ – پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر درباره آخرین آمار مصدومان زلزله به ایسنا گفت: آخرین آمارها حاکی از مصدومیت ۷۰ تن در زلزله است که این افراد به مراکز درمانی منتقل شدهاند.
۰۰:۲۵ – مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور نیز با بیان اینکه مراجعات به مراکز درمانی بسیار زیاد است، گفت: در همین راستا نیز ۱۰۰ تخت در ارومیه، ۴۲۰ تخت در تبریز و ۶۵ تخت در شبستر را برای پذیرش مصدومان آماده کردیم. همچنین دو بیمارستان صحرایی از تبریز و سنندج نیز آماده ارسال است.
وی درباره خسارات جانی این زلزله تا کنون نیز گفت: ۱۲۲ نفر شامل ۱۱۵ نفر در خوی و هفت نفر در سلماس مصدوم شدهاند. متاسفانه گزارشهای اولیه حاکی از آن است که تاکنون دو تن درپی این زلزله جان خود را از دست دادهاند.
۰۰:۳۸ – سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در تازهترین گزارش خود از مصدومیت ۳۰۷ تن شامل ۳۰۰ تن در شهرستان خوی و هفت تن در شهرستان سلماس درپی وقوع این زلزله خبر داد. این سازمان همچنین اعلام کرد که تاکنون ۲۶ روستا تحت ارزیابی میدانی تیمهای اعزامی از سوی جمعیت هلال احمر به مناطق زلزله زده قرار گرفته است.
۰۰:۴۰ – پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلالاحمر عازم مناطق زلزلهزده خوی شد. او دقایقی پیش به همراه تیم واکنش سریع از سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر، برای حضور و فرماندهی میدانی در عملیات امدادرسانی، عازم مناطق زلزلهزده خوی شد.
بسیج امکانات هلال احمر برای امدادرسانی به زلزلهزدگان
تامین فوری چادر، موکت و پتو
۰۰:۵۶ – یعقوب سلیمانی، دبیرکل جمعیت هلال احمر با تشریح آخرین وضعیت مناطق زلزله زده خوی در استان آذربایجان غربی گزارشی از اقدامات انجام شده برای امدادرسانی به زلزله زدگان را ارائه کرد و به ایسنا گفت: دقایقی پس از این زلزله تیمهای ارزیاب سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به مناطق تحت تاثیر زلزله اعزام شده و اقدامات خود را آغاز کردند. همزمان امدادگران در سطح استان آذربایجان غربی و استانهای اطراف نیز به حالت آمادهباش کامل درآمدند.
وی با بیان اینکه هماهنگی برای ارسال فوری اقلام امدادی انجام شده است، گفت: طبق هماهنگیهای انجام شده بنا شد تا ٣٦٠٠ چادر امدادی از استانهای آذربایجان شرقی، قزوین، زنجان، تهران، گیلان، گلستان، ایلام و انبار مرکزی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به مناطق زلزله زده خوی ارسال شود. همچنین ٩٠٠٠ تخته پتو از استانهای همدان، قم و آذربایجان شرقی و ٥٠٠٠ تخته موکت نیز از استان های اردبیل و مازندران بارگیری خواهد شد. ۲۰ تن نایلون نیز از سوی استان تهران تامین خواهد شد.
سلیمانی با تاکید بر اینکه تمامی امکانات جمعیت هلال احمر برای کمک به زلزلهزدگان مورد استفاده قرار خواهد گرفت، گفت: ساکنان مناطق زلزله زده و افرادی که اقوام و آشنایشان در این مناطق ساکن اند، باید آرامش خود را حفظ کنند. اقدامات برای امدادرسانی و اسکان اضطراری در حال انجام است و امدادگران نیز در آماده باش کامل قرار دارند.
دبیرکل جمعیت هلال احمر با بیان اینکه هماهنگی برای اعزام تیمهای سحر نیز به این مناطق انجام شده است، گفت: به زودی سفیران حمایت از سلامت روان که با نام سحر شناخته شده و تحت نظارت سازمان جوانان جمعیت هلال احمر فعالیت دارند نیز به این مناطق اعزام خواهند شد.
مصدومان زلزله افزایش یافت؛ ۴۴۷ نفر تا ساعت یک بامداد
۱:۱۵ – صادق محمودی، سرپرست سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر آخرین شمار مصدومان زلزله را تا ساعت یک بامداد یکشنبه، نهم بهمن ماه ۴۴۷ نفر اعلام کرد و گفت: عمده این افراد به دلیل ترس یا در حین فرار از زلزله دچار مصدومیت شدهاند. از این تعداد ۴۴۰ نفر در شهرستان خوی و هفت تن در شهرستان سلماس دچار مصدومیت شدهاند.
وی ادامه داد: تاکنون ۳۱ روستا از سوی تیمهای ارزیاب جمعیت هلال احمر مورد ارزیابی قرار گرفته است.
فوتیهای زلزله به ۳ تن رسید
۱:۴۰ – روابط عمومی جمعیت هلال احمر کشورمان در اعلام تازهترین آمار فوتیهای زلزله خوی به نقل از مرکز EOC اورژانس کشور از افزایش شمار جانباختگان به سه تن خبر داد.
آمادهباش واحدهای سیار بهداشت و درمان هلال احمر در خوی
۲:۰۳ –نامدار، معاون بهداشت درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر نیز گفت: با توجه به زلزله ۵.۹ ریشتری امشب و بر اساس اطلاعات اولیه تیم های ارزیاب هلالاحمر تیمهای عملیاتی واحدهای BHC & RDH استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان ، کردستان و اردبیل به حالت آماده باش کامل درآمدند و آماده اعزام به مناطق زلزله زده هستند.
نامدار تصریح کرد: جمعیت هلالاحمر آماده است تا چادر RDH یا بیمارستان سیار سریعالاستقرار در مناطق زلزله زده برپا کند.
انتهای پیام